Yeter Schuster yeter

Başkent'te soğuk ve sessiz akşamda Beşiktaş, MKE Ankaragücü' ne 1-0 yenildi.

Haberin Devamı

Henüz 1. dakika bile olmamıştı ki, eski bir Beşiktaşlı Serdar Özkan Ankaragücü' nü 1-0 öne geçiren golü kaydetti.
 
1. dakikada gelen golden sonra geçen 89 dakika keşke hiç oynanmasaydı. İki takım içinde sıkıcı ve isteksiz geçti karşılaşma. Tempo sadece ikinci yarının ilk 10 dakikası biraz arttı. Tempoyu arttırması gereken takım Beşiktaş' tı, fakat ne kanatları kullandılar nede orta sahayı. 11' de görev alan hiçbir oyuncu bu maçı oynamak istememiş bir hava içerisindelerdi.
 
Beşiktaş' ı yenildiği tüm maçlarda bile bu kadar kötü izlemedim. İlk kaleyi bulan şutu 65. dakikada gerçekleşti. Neredeyse pozisyonsuz maçı tamamladılar. Nedenleri ise çok basit. Pas yapacak ve araya pas atacak birinin olmayışı, kanatların kötü performansı ve Mehmet Aurelio'nun çok ama çok kötü futbolu. Tüm kamuoyuna soruyorum? Mehmet Aurelio Necip'i veya Enrst'i kesebilecek bir oyuncu mu? Schuster bu adama neden formayı veriyor anlamış değilim. Futbol hayatı bitmiş bir insan Mehmet. Aldığı her topu geriye oynayarak Beşiktaş' ın orta sahasını düşürüyor. Uefa'da inşallah oynamaz.
 
Bir tek Mehmet Aurelio değil takımda kötü olan. Takım olarak kötüydü Beşiktaş. Say, hiç mi iyi birileri yoktu derseniz vasatın biraz üstünde Nobre ve Fernandes' i yazarım. Ekrem, Sivok ve Üzülmez sakatlıktan sonra kendilerine gelemediler. Toraman hem kötü hemde çok agresif oynamaya başladı, Uefa da böyle oynarsa Beşiktaş' ı yakabilir. Ersan demek ki Toraman'ın tüm açıklarını kapatıyormuş. Ersan sakatlanınca Toraman kabak gibi ortaya çıktı.
Hilbert dün akşam geldiği günden beri en kötü futbolunu oynadı. Simao ve Almeida takıma alışamadılar. İki maçtır dikkat ediyorum Simao topu aldığı zaman gözü Almeida'yı arıyor. Umarım böyle değildir de ben yanılıyorumdur.
 
Quaresma ve Guti'nin yokluğu bu maçın bu kadar kötü olmasına ölçü asla olamaz. Bunu dün akşam Sn. Schsuter' de dedi.

İnanın Schuster' de bir taraftar gibi maçı izliyor. "Seyret perişan halimi"  Maçta ki tek seyirci kendisiydi. Kötü gidişatı düzeltecek, oyuna müdahale edecek kişi Schuster değil mi? Bugüne kadar yaptığı oyuncu değişiklikleri ile Beşiktaş hangi bir maçı çevirdi bile var mı?
 
Beşiktaş bizi üzmeye devam ediyor. Belki kaybedilen şampiyonluğun etkisi ile lige önem vermiyorlar ama bizler puanı değil iyi futbolu istiyoruz. Başkanın zehir zemberek açıklamalarına bende bir Beşiktaşlı olarak yürekten katılıyorum fakat diyorum ki; Heyy başkan bu saate kadar nerelerdeydin. Testi kırılalı çok oldu ama sen yeni mi fark ettin.
 
Dönüyoruz Uefa'ya. Perşembe günü Dinamo Kiev ile karşılaşacağız. Rakip uzun süredir lig maçı oynamıyor. Kapasitesi asla Beşiktaş' tan iyi değil. İnanan ve arzulu oynayan bir Beşiktaş, bu maçı rahat alacaktır diye düşünüyorum. İnanın tek bir korkum var oda Schsuter. Başarılar Beşiktaş.

Yazarın Tüm Yazıları