Yeşil hiç sönmedi

GALATASARAY’ın sağ ve sol kanatlarında yol boyunca devamlı yeşil ışık yandı ve bu ışık hiç sönmedi.

Malatyaspor her iki banttan gidiyor, önce sarıyı, sonra da kırmızıyı yakıp ‘dur kardeşim’ diyen yok. Olmayınca da Malatyaspor istediği gibi futbol oynadı. Belki maçı ilk bölümde farklı alırdı ama, becerileri olmayınca bu gerçekleşmedi. Galatasaray’da orta alan da bir alem.

Cihan ve Ergün göbekte oynuyorlar ama, bitirici top atamıyorlar. Atamadıkları için de zor anlar yaşadı Galatasaray. Aslında hücum defanstan başlar ama, Galatasaray savunması çakılı oynuyor, çıkmakta tereddüt ediyor.

Böyle olduğu için de defans ile hücum arasında büyük boşluklar oluşuyor. Kapatılması çok zor olan bu boşluk yüzünden de takım oyundan düşüyor. Üstüne üstlük bir de rakibe pozisyon olanağı veriliyor. Hagi’nin, takımı oluştururken bloklar arasında sağlıklı bir bağlantı kurmak için uğraşması gerek.

Yapılacak çok iş var

Hakeme gelince... Önce Fazlı’ya yapılan penaltıyı görmedi. Yarım dakika geçmeden Recep’in ceza sahası içinde elle kestiği pozisyona da ‘devam’ dedi. Veremez, çünkü kafası bir önceki pozisyona takılmış.

Galatasaray’ın, dün maçı alırken öyle ahım şahım top oynadığını söylemek yanlış olur. Attığı gollerde Malatyaspor defansının bariz hataları vardı. Galatasaray, organize ataklar yapıp da bu maçı almadı. Uzun zamandır deplasmanda kazanamama hırsı ve arzusu bu galibiyeti getirdi.

Daha yapılacak çok iş var. Birincisi defans kurgusu. İkincisi, kanatların iyi çalışması. Üçüncüsü ve en önemlisi, orta sahanın en kritik yeri olan göbeğinde top yapabilen bir yahut iki oyun kurucu. Bunlar, olmazsa olmaz olanlar.

Goller her zaman kaçmaz

Bir maç kazandık diye eksikleri görmemezlikten gelmemek lazım. Bu sezon zaten öyle, böyle geçti. Şimdi yapılacak tek şey, bu işin başındakilerin masaya oturup eksikleri iyi tahlil etmeleri. Eldeki kadroya bakıp, ‘bunlarla olur, bunlarla olmaz’ deyip, yeni bir yapılanmaya girmek şart. Çünkü Galatasaray her zaman Malatyaspor gibi, boş kaleye atamayan bir takım bulamaz.
Yazarın Tüm Yazıları