Yeni yılda yeni bir İzmir

Haberin Devamı

Bugün yeni bir seneye başlıyoruz. 2014 yerel yönetimlerde seçim yılı. İzmir ise önümüzdeki seçimlerde en büyük mücadelenin yapılacağı illerin başında geliyor. İktidar, en kuvvetli adaylarından biri olarak ulaştırma eski bakanı Binali Yıldırım’ı seçim sathına sürerken; İzmir’de yerel yönetimin iktidarı CHP ise, üçüncü dönem için yine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yola çıkıyor.
Bilindiği üzere mevcut hükümet güven ve yolsuzluk bakımından son haftalarda ciddi sorunlar yaşamakta. Bu sorunların üstünü örtercesine yapılan operasyonlar, bu amaçla ifa edilmediği açıklanmış olsa da; vatandaş tarafından endişe ve üzüntü içinde izleniyor.
Önümüzdeki yerel seçimler görünüşe göre yolsuzluk ile dürüstlüğün savaşı olacak gibi.
İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tartışmasız tüm kesimler tarafından kabul edilen en önemli meziyeti ise dürüstlüğü ve doğruluğu... İzmir şehrine yıllar boyunca kazandırdıklarının en başında sağlam bir finansal yapı öne çıkarken; Başkan Kocaoğlu’nun dürüstlüğünden kimse bir an için bile şüphe duymuyor. Uygulamalarındaki çevrecilik ve geniş açılı yaklaşımlar da İzmir’in sürdürülebilir gelişmesinde önemli rol oynamakta.
Diğer tarafta İzmir için çok büyük bir kazanç olabilecek iktidarın en çalışkan bakanı, ülkemizde son yıllarda yaşanan ulaşım devriminin mimarı Binali Yıldırım var. Binali beyin şahsında yıllarca ortaya koyduğu projeler ve yapılan çalışmalar ile yarattığı bu olumlu tablo maalesef son aylardaki gelişmeler ile gölgeleniyor. AKP İktidarının son 6-7 ayda yaptığı uygulamalar, halkın taleplerine karşı verdiği tepkiler ve anayasal haklarını kullanan vatandaşlara karşı uygulamakta çekinmediği aşırı şiddet ve sistematik yıldırma politikaları; ülkemizde ve batı dünyasında ciddi soru işaretlerinin oluşmasına neden oluyor.
İlk bakışta 2014 yılının ilk aylarını çetin bir seçim mücadelesi içinde geçeceğini görüyoruz. Tabii her seçimde olduğu üzere adayların birçok projeleri gündeme gelece. Bu projelerin neredeyse 7 bin yıllık tarihe sahip olan şehrimizin, belkide bir yedibin sene daha varolmasını sağlayacak nitelikte olmasını arzu etmez misiniz?
Çılgın projelerin ortaya atıldığı bir seçim sürecinden çok, gelecek nesiller için saklanan ve yaşam standartlarının her proje ile yükseltildiği ve kolaylaştığı sürdürülebilir bir İzmir için yola çıkılmış olması daha uygun olmaz mı?
Geçmişin tüm olumsuzluklarını üzerinden atmış, hedeflerini gelecek nesillerin refahına adamış bir yaklaşım içinde; “Yeni yılda yeni bir İzmir” diyerek, 2014’ün tüm İzmirliler için kutlu olmasını diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları