Yeni Boeing 777’ler harika

İKİ haftaya yakın bir süredir biraz iş biraz da gezip görmek için Amerika’daydım.

Haberin Devamı

Seyahat biraz uzayınca, Erdal Ağabey’in “Hayırdır Gamze, Amerika’ya mı iltica ettin?” telefonu geldi. Şaka bir tarafa, hem yeni konseptleri araştırmak hem de çocuklarla Amerika’nın batı yakasını gezmek için aldım soluğu önce New York’ta sonra’da San Diego’da...

YENİ BOEİNG  777’LER HARİKA!

New York’a THY’nın filosuna yeni dahil ettiği Boeing 777 ile uçtuk. Uzun uçuşları oldum olası severim. Kendi kendimle kaldığım, bolca kitap okuduğum, telefonumun çalmadığı ender zamanlar olduğu için... Bu uçak da ayrı bir rahattı. Özellikle, uçak içi eğlence sisteminin de ne kadar gelişmiş olduğunu fark ettim. Filmler bir tarafa müziklere ve seçilen albümlere bayıldım. Giderken 10 saat boyunca aralıksız beni 70’lerden 80’lere götüren albümlerin arasında gezerken vakit nasıl geçti anlamadım. Rod Stewart, Boney M, ABBA, Pink Floyd... Her zevke, her yaşa uygun; cazdan klasiğe, tasavvuftan yoga müziğine ya da Türk Pop veya Türk Sanat Müziği’ne her çeşit albüm mevcut... Bunun yanında uçuş boyunca yemek ve servis de olağanüstüydü. Özellikle New York, San Diego arası yaptığımız altı saatlik American Airlines uçuşunda elimize tutuşturulan küçük bir paket yerfıstığı ve kahveyi düşününce, THY’nı özlemle andım desem yeridir! Bravo THY’ye. Her konuda farklılığını gösteriyor.

NY VE TÜRK GİRİŞİMCİLERİ...

Haberin Devamı

New York her zamanki gibi enerjik, yüksek tempolu ve çok keyifliydi...  Rengarenk caddelerin canlılığı, sanatın, serginin, tasarımın içiçeliği, yeni açılan restoranlar... Hepsi yine çok etkiledi beni... Bu seferki gidişimde orada tanıştığım genç bir Türk girişimci var: Cem Otun. Cem aslında limuzin kiralama işi yapıyor. Bünyesinde 15 araç var. Buradan giden Türkler’in  havaalanı transferlerini yapmak, seyahatleri boyunca eşlik etmek dısında asıl uzmanlığı düğünlere hizmet etmekmiş. New York’ta yılda yaklaşık 2000 düğün yapılıyormuş. Ve oradaki adetlere göre bu düğünlere gelin ile damat limuzinle gidiyorlarmış. O da bir farklılık yaratmak adına limuzinlerine karaoke koymuş. Öyle ki en güzel aşk şarkılarını ekranda sözlerini okuyarak arkadan gelen müziğe eşlik ediyor ve şarkı söylüyorsunuz. Hem de mikrofonla. Çiftler birbirine şarkı söyleyerek nikahlarına gidiyorlarmış... Ne romantik! Bayıldım bu fikre. Bravo Cem!

Haberin Devamı

NİHAYET TAV  PASAPORTU İLE TANIŞTIM!

Sevgili Sermet, ne zamandır anlatıyordu bu kartı bana. O kadar sık uçmama rağmen, hep bir yerden bir yere yetişme derdinde olduğum için inceleme fırsatı bulamamıştım. Nihayet Amerika’ya giderken tanıştım! Bu kart ne muhteşem bir kartmış meğer! O kadar çok avantajı var ki... Ücretsiz otopark ve vale hizmetinden kuyruğa girmeden geçtiğiniz X-Ray’e kadar... Pasaport kontrolü ve check-in’lerde de inanılmaz bir rahatlıktı. Özellikle yurt dışına sık uçanlar bilir, özellikle Atatürk Havalimanın’da, o kuyruktan bu kuyruğa, uzun ve zahmetli bavul kontrollerine kadar her dakikası bir nevi eziyet olan bu durum, TAV passport kartı ile tamamen ortadan kalkmış diyebilirim. Sermet’in dediği gibi, çok önce tanışmalıymışım meğer bu kartla. Siz de benim kadar çok seyahat edenlerdenseniz, bir fırsatını bulup bu karttan edinin bir tane. Bu arada TAV Passport 7 gün/24 saat İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarında  geçerliymiş.

VE DÖNÜŞ...

Haberin Devamı

İki haftalık ayrılığın ardından evime döndüğümde önce şehit haberleriyle allak bullak oldum. Şehit cenazelerini televizyondan seyrederken, önce vatan sağolsun dedim ama bizim oğullarımız da sağ olsun dedim kendi kendime. Bu sorunun savaşarak biteceğini ben şahsen düşünmüyorum. Konuşulup belli politikalarla bir çözüme ulaştırılmalı. Ne olur artık daha fazla canlar yanması,  ocaklar sönmesin... İnanın televizyonda haberleri seyretmek, gazeteleri okumak hiç içimden gelmiyor.


 

Yazarın Tüm Yazıları