Ciddi ciddi spor turizmi diye bir olayımız var

Hayatımda ilk kez 23 Ekim’de bir yarı Ironman yarışına gidiyorum. Gerçi 2013’te bir sprint triatlon yapmışlığım da var. Şoka girmiştim zorluğu karşısında. Yüzmeyi ezelden beri pek seven kuzenim Damla bu işe saran ilk aile ferdimiz. Beni triatlona o sürükledi.

Haberin Devamı

Kardeşim deseniz içinden bisiklet geçen her şeye hasta. Keşke her ailede birbirini kavga cinnet yerine sporun türlüsüne sürükleyenler olsa...
“Yüz Bin Koş” ailesiyle de tanışınca, kendimi triatlet olma yolunda buldum. Triatlet oldum mu diye sorarsanız, hayır derim. Hâlâ daha keyifli ve çevreci bir ulaşım aracı olarak gördüğüm bisikletle ilgili algımı yarışmaya dair geliştirmeye çalışıyoruz. Ben istiyorum ki yonca yeşili ve önünde sepeti olan, selesi yumuşacık, totomu hiç acıtmayan bisikletle sohbet ederek bisiklet süreyim. Ama yooook, o sele o totoyu 90 km hız yaparak acıtmadan ironman olunamıyor anlaşılan.
Ayakkabıyla koşmayan insanım, ayaklarımı da pedala kitlemem gerekiyor iyi mi... Bunlar yetmezmiş gibi bir de “o yooo olamaz çok sert” dediğim o feci seleye totişkocuğumu da adapte etmem gerekiyor. Yani benim triatlet olmama biraz daha zaman var.
Yüz Bin Koş ailesi eğlenerek ve sakatlanmadan spor yapmak konusunda sabırlı çok şükür, hâlâ dışlanmadım.
Sporcu ortamları bayıldığım sabır ve azim hikayeleriyle dolu. Yoktan zaman yaratıp spora emek veren, yapıcı şeylerle kendini geliştiren, çevresine spor konusunda ilham veren insanlar arasında olmak beni de güçlendiriyor.
Önümüzdeki hafta Gloria IRONMAN 70.3 yarışında bireysel ve biz kuzenbirlik gibi takım olarak katılan 75 Yüzbinkoş-gil sporcusu var.
Ironman triatlonda bir yarış markası. Sırasıyla yüzme, bisiklet ve koşudan oluşan üç farklı branşın aynı yarış içerisinde yapılabildiği, irade ve güce dayalı olan Ironman, Türkiye’de bu sene de Gloria Ironman 70.3 Turkey adıyla 23 Ekim’de Antalya, Belek’te olacak.
41 ülkeden 700’e yakın triatlet yarışacak.
Ironman, yılda 150 bin triatletin katılımı ile 23’ü Avrupa, 19’u Asya ve 52’si Amerika’da olmak üzere dünyanın 92 farklı yerinde yapılan, popüler spor organizasyonlarından.
Gittiği ülkeye spor turizmi açısından değer katıyor.
Yarış neredeyse web sitesinden canlı izliyorsun.
Geçen sene olduğu gibi bu sene de yarışın bizdeki yayıncı kuruluşu CNN Türk. Dream TV ve Radyo D de yayınları ile yarışı destekleyecekler.
Organizasyonda çalışan sayısı polis, jandarma, karayolları, 300 gönüllü dahil 1000 kişiyi geçiyor.
Gloria Ironman 70.3 Turkey sayesinde sporcular, aileleri ve seyirciler ile birlikte Antalya’ya geçen sene 10 bine yakın ziyaretçi gelmiş.
Organizasyon ekibine “Bu işe emek verenler olarak ne söylemek isterdiniz?” diye sorduğumda; “Ülkemizi dünya arenasında temsil etmek, her şeye rağmen yabancıları getirebilmek bizi mutlu ediyor” dediler. Çok haklılar.
Gloria grubunun bu işin arkasında duruşu, desteği, sporcularına verdiği değer o kadar önemli ki, ben de bunu takdir ediyorum bir sporcu olarak.
Sporun bir ülke için nasıl birleştirici, sakinleştirici, iyileştirici, kazandırıcı, yapıcı olduğunu bildiğimden, ısrarla ve gururla küçük büyük tüm spor organizasyonlarını anlatmaya çalışıyorum. Olumlu şeylerden sizi haberdar etmeyi çok seviyorum! Takipte kalın.
Yonca “koşanyazar”

Yazarın Tüm Yazıları