Varank’ın Bursa planı: Tarım, kültür sanayi

Bursa milletvekili adayı Mustafa Varank, geçen hafta “Medya Bulaşması” gerçekleştirdi. Buluşmanın en dikkat çekici notu, toplantının hemen başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sanayi ve Ticaret Bakanı Varank’ı araması oldu.

Haberin Devamı

Varank’ın Bursa planı: Tarım, kültür sanayi

BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin Çanakkale’deki Bursa şehitliğine gerçekleştirdiği organizasyona giderken bir grup gazeteci arkadaşım ile birlikte Bursa’dan milletvekili adayı gösterilen Mustafa Varank’ın hâlâ medya ile tanışma toplantısı gerçekleştirmemesini eleştirmiştim. Hatta bu toplantıyı çok gecikmeden Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlemesi gerektiğini de konuşmuştuk gazeteci arkadaşlarla aramızda. Sanki biri bizi dinledi ve daha 1 hafta sonrası sayın Mustafa Varank’ın düzenleyeceği medya ile buluşma toplantısı için davet aldık. Ve Bursa’daki 120’yi aşkın ulusal ve yerel medya temsilcisi bu buluşmada yer aldı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ARADI

Bakan Varank, daha toplantının başında mini bir sunum yaparken birden konuşmasını kesti. Önce oturduğu yerden ardından da kalkıp salonun bir köşesine geçerek bir süre telefonla görüştü. Döndüğünde arayanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi ve “Sayın Cumhurbaşkanı çalışıyor muyuz diye kontrol ediyor” diye ekledi. Gülüşmelere neden oldu elbette Varank’ın bu kısa yorumu. Elbette kolay değil Varank’ın işi, hem partisinin Bursa’daki oy oranını artıracak hem de bakanlık işlerini takip edecek. Zaten yorgunluğu da yüzünden okunuyordu toplantıda. Başka bir program nedeniyle program biraz erken bitti ama sanırım herkes alacağını aldı.

KENDİNİ BURSA’NIN ÖZ EVLADI GİBİ GÖRÜYOR

İLK soru “ithal aday”lık üzerine oldu. Çok profesyonelce cevap verdi Varank. Kendisini Bursa’nın öz evladı gibi gördüğünü vurgulayarak, “Bursa’nın değerleri artık benim değerlerim. Cantığı çok seviyorum, Heykel’e gitmiyorum çıkıyorum, elbette dünyanın tanıdığı en güzel tatlardan biri olan Uludağ Gazoz’u çok seviyorum” dedi. Muhalif görüşlü gazeteciler dahi Varank’ın Bursa’ya yeni bir heyecan kattığını, iktidar partisinin bundan olumlu yönde etkileneceğini ifade etmekten geri kalmadılar. Yüksek hızlı tren ile ilgili sorulara da büyük bir içtenlikle cevap verdi Bakan Varank, en kısa sürede bitirileceğini ver Bursalıların hizmetine sunulacağını aktardı.

Haberin Devamı

Varank’ın Bursa planı: Tarım, kültür sanayi

HEM TARIM, HEM KÜLTÜR HEM DE SANAYİ

MÜHENDİS kökenliği olduğu için Bursa’nın özelliklerine matematiksel yaklaşan Mustafa Varank, Bursa’nın hem tarım, hem kültür hem de sanayi yönünden vazgeçilemeyeceğinin altını çizdi. Kent içindeki imalat, tamirat ve benzeri işletmelerin yeni OSB veya sanayi siteleri kurulmadan taşınamayacağını vurgulayan Varank, bu çalışmaların da kentin kimliğine, yapısına uygun şekilde yapılmasının şart olduğunu aktardı. Bursa’nın katma değeri yüksek tarıma yönelmesi gerektiğini dile getiren Varank, “Bunun için de seracılık yaygınlaştırılmalı” görüşünü aktardı. Elbette Osmanlı’nın kurulduğu kent olan Bursa’nın tarihi ve kültürel kimliğinin korunmasının önemine de değindi konuşmasında bakan Varank.

Haberin Devamı

‘İHTİYAÇ OLURSA SAHAYA DA ÇIKAR OYNARIM’

BU tür toplantıların “sorulmazsa olmaz” konularının başında elbette Bursaspor geliyor. Bursaspor’un mali durumunun düzeltilmesi için Togg ve başka alanlardan kulübe gelir getirici çalışmalar olup olmayacağı yönündeki soruyu ise Varank, şöyle yanıtladı: “Ben şirketlerin iç işlerine karışamam elbet. Ama kenti çevremi, etki alanımın Bursaspor’un menfaatleri için kullanmaya hazırım. Eğer ihtiyaç olursa gerekirse sahaya da çıkar oynarım. Elbette Bursaspor için kentin önde gelen sanayicileri ile hem yerel yönetim ile çalışmalarımız olacak. Zaten Bursa Büyükşehir Belediyemizin destekleri malum. Bu desteğin artarak devam etmesi için elimizden geleni yapacağız.”

Haberin Devamı

TOPLANTI SONUNDA TEK TEK TOKALAŞTI

PROGRAM yoğunluğu nedeniyle soru kısmı sınırlı tutuldu. Toplantının başında tüm gazetecilerle tek tek tokalaşan, daha sonra mikrofon dolaştırılarak katılımcıların tamamının kendisini tanıtmasını istendiği toplantı sonrası bakan Varank salonun kapısına geçti ve misafirlerini yine tek tek tokalaşarak uğurladı. Hatıra fotoğrafı çektirdiği tüm gazetecilerle şahsi kartını da veren Bakan Varank’ın bu toplantısı bence oldukça verimliydi. Bence bu ve benzeri toplantıların seçim sonrası da yapılması çok önemli. Ve öneri; bir sonraki toplantıyı Bakan Varank değil, gazeteciler veya gazetecilerin bağlı bulunduğu örgütler düzenlesin.
Bu kez misafir Bakan Varank olsun.

Yazarın Tüm Yazıları