Ne izlesem okusam dinlesem

Yılın en merakla beklenen film projelerinden “Dune: Çöl Gezegeni” sinemalarda. Frank Herbert’in meşhur bilimkurgu serisinin ilk kitabından uyarlanan film, Timothée Chalamet ve Zendaya’yı buluşturuyor. Leos Carax’ın Cannes’dan En İyi Yönetmen Ödülü ile dönmüş müzikali “Annette”, Marion Cotillard ve Adam Driver’ın eşliğinde perdede görmelik bir görsel bir şölen sunuyor. Korku klasiklerinden “Chucky” ve “I Know What You Did Last Summer”ın dizi uyarlamaları, özellikle türün meraklılarına bu haftanın ekran tavsiyeleri.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

DUNE: ÇÖL GEZEGENİ/DUNE (Sinema)
Yönetmen: Denis Villeneuve
Oyuncular: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Oscar Isaac
2021, ABD-KANADA, 155’/BİLİMKURGU, AKSİYON, MACERA

Frank Herbert’in 1965’te ilki yayımlanan ve 6 kitaptan oluşan Nebula ve Hugo ödüllü bilimkurgu serisi “Dune”un heyecanla beklenen sinema serüveni başlıyor. İlk kez 1984’te David Lynch tarafından perdeye taşınan ve bugüne dek birçok yönetmen için rüya projesi olarak nitelendirilen serinin başına “Arrival” (2016) ve “Blade Runner 2049” (2017) filmlerinin yönetmeni Denis Villeneuve geçiyor. Villeneuve’in “Prometheus” (2012) ve “Doctor Strange”in (2016) yazarı Jon Spaihts ve “Forrest Gump” (1994) ile Oscar almış Eric Roth ile birlikte serinin ilk kitabından uyarladıkları film, Dune evrenini aralıyor ve kuyrukluyıldız çarpması sonucu çöle dönüşmüş Arrakis adlı gezegende yaşananları Paul Atreides’in gözünden anlatıyor. Son yılların en çok konuşulan iki ismi, Timothée Chalamet ve Zendaya’yı buluşturan filmde, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård gibi ünlü isimlerin yanı sıra Charlotte Rampling ve Javier Bardem de rol alıyor. Kurgusundan müziklerine Oscarlı isimlerin imzasını taşıyan filmin adı şimdiden 2022 ödülleri için geçiyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

ANNETTE (Sinema)
Yönetmen: Leos Carax
Oyuncular: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg, Rebecca Dyson-Smith
2021, FRANSA-BELÇİKA-ALMANYA-ABD-JAPONYA-MEKSİKA-İSVİÇRE, 141’/DRAM, AŞK, MÜZİKAL

Haberin Devamı

1991’de çektiği meşhur “Les Amants du Pont-Neuf / Köprü Üstü Aşıkları” ve en son 2012’de başımızı döndürmüş “Holy Motors” filmleriyle tanıdığımız Leos Carax’ın, ilk İngilizce ve müzikal filmi de olan “Annette” sinemalarda. Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Soundtrack ödüllerini kazanan film, kariyelerinin zirvesindeki stand-up komedyeni ile bir opera şarkıcısının tutkulu aşklarını ve özel bir yeteneğe sahip iki yaşındaki çocukları Annette ile yaşadıkları olayları anlatıyor. Adam Driver ve Marion Cotillard’ın başrolünde olduğu film, Amerikalı rock grubu Sparks’ın orijinal şarkılarıyla sıradışı bir müzikale dönüşürken, görsel dünyasıyla da mutlaka perdede görülmesi gereken bir film olduğunu söylüyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

CHUCKY (beIN CONNECT)
Yaratıcı: Don Mancini
Oyuncular: Tom Hardy, Michelle Williams, Naomie Harris, Woody Harrelson
2021, KANADA-ABD, 1. SEZON, 10 BÖLÜM/KORKU, GERİLİM

Haberin Devamı

İlk kez 1988 yılında izlediğimiz “Child’s Play/Çocuk Oyunu” filmiyle tanıştığımız, korku türünün en meşhur karakterlerinden katil bebek Chucky, şimdi de ekranlarda dehşet saçıyor. Filmlerde Chucky’yi seslendiren Don Mancini’nin yaratıcısı olduğu dizi, 2017 yapımı “Cult of Chucky”nin bıraktığı yerden hikâyesine devam ediyor. Eşcinsel olduğu için okulda zorbalıkla karşılaşan 14 yaşındaki Jake, yakın zamanda annesini kaybetmiş, mutsuz ve yalnız bir çocuktur. Bir bahçe satışından aldığı Chucky’nin onunla konuşmaya başlaması ile aradığı arkadaşı bulduğunu sanan Jack, oyuncak bebekle geri dönülmez bir anlaşmaya girer ve kasabada korku dolu olaylar başlar. Jack rolünde Zachary Arthur’u izleyeceğimiz dizide, Alex Vincent bir kez daha Andy’i canlandıracak. Chucky’nin gelini Tiffany Valentine’ın bir bölüm de olsa dizide görüneceğini Chucky hayranlarına özellikle duyuralım.

Ne izlesem okusam dinlesem

I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER (Amazon Prime)
Yaratıcı: Lana Cho, Phoebe Fisher
Oyuncular: Brianne Tju, Ezekiel Goodman, Bill Heck/2021, ABD, 1. SEZON, 8 BÖLÜM/KORKU, GİZEM

Haberin Devamı

Ekranlara taşınan bir diğer korku klasiği 90’ların meşhur serisi “I Know What You Did Last Summer/Geçen Yaz Ne Yaptığını Biliyorum” olacak. İlk filmde olduğu gibi Lois Duncan’ın 1973 tarihli romanından uyarlanan dizi, mezuniyet gecelerinde yaşanan ölümcül bir kazadan bir yıl sonra kancalı bir katil tarafından takibe alınan bir grup gencin yaşadıklarını anlatacak. 15 Ekim’de ilk dört bölümü yayınlanan dizi 8 bölüm sürecek ve Cuma günleri Amazon Prime’da olacak.

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

MEDYA VE İLETİŞİM SOSYOLOJİSİ-Eric Maigret, İletişim Yayıncılık, Medya&İletişim
DELİŞMENLİK ÇAĞI: ERGENLİKTEN ERİŞKİNLİĞE İNSANLARIN VE DİĞER HAYVANLARIN DESTANSI YOLCULUĞU-Barbara Natterson Horowitz, Metis Yayıncılık, Bilim
NOEL DOMUÇU İLE JACK’İN MÜTHİŞ MACERALARI-J. K. Rowling, Yapı Kredi Yayınları, Çocuk
TANRI’YA VERDİKLERİ ADLAR-Anjali Sachdeva, İthaki Yayınları, Öykü
BİLENLER İÇİN ZOR BİR DURUM-Timothy Dexter, Altıkırkbeş Basın Yayın, Roman
ÜLKER ABLA-Seray Şahiner, Everest Yayınları, Roman

Haberin Devamı

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

KOLAJ-Efe Demiral, Caz, Tekli
GLIMPSES OF AN ETERNAL BLOOM-Berk İçli, Elektronik, Albüm
KUYU-Dilan Balkay, Elektronik, Tekli
EASY ON ME-Adele, Pop, Tekli
AJDA-Ajda Pekkan, Pop, Albüm
YANGINLARA-Ceren Gündoğdu, Alternatif, Tekli
TESLİM OL-Melis Güven, Alternatif, Tekli
YAN YANA-Yalnayak, Alternatif, Tekli
İÇİMİZDEKİ (AZ DANSLI REWORK)-Bade Nosa, Alternatif, Tekli

Yazarın Tüm Yazıları