Zamanın izlerini ellerinizden silin

Yüzümüz ne kadar genç görünürse görünsün, yaşımızı ele veren bazı bölgeleri göz ardı ederiz. Mesela ellerimiz en çok ihmal ettiğimiz bölgelerden biridir. Oysa ki ince bir deri yapısına sahip olan ellerimiz, kolayca yıpranır ve güneşin zararlı ışınlarından olumsuz etkilenir.

Haberin Devamı

Yaş alma ile birlikte oluşan lekeler ve kırışıklıklar da ellerimizin yaşlı bir görüntüye bürünmesine neden olur. Ancak tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırabilmek için günümüzde birçok el gençleştirme uygulaması bulunmaktadır. Unutmayın! Her daim genç ve bakımlı görünebilmeniz için sadece yüzünüze özen göstermeniz yetmez, ellerinize de mutlaka ihtiyacı olan gençliği vermeniz gerekir.

Zamanın izlerini ellerinizden silin

Olduğunuzdan daha genç görünmek için her ay düzenli cilt bakımınızı yaptırıyor, parlak ve sağlıklı saçlara sahip olmak içinse saç bakımınızı ihmal etmiyorsunuzdur. Belki de her daim zinde ve enerjik görünebilmek için daha birçok anti-aging uygulamalarından faydalanıyorsunuzdur.

Haberin Devamı

Zamanın izlerini ellerinizden silin

Peki, yaşlılık belirtilerinin kendini en çok gösterdiği ve deformasyonun da yoğun olarak gerçekleştiği yerlerden biri olan ellerinize hak ettiği bakımı yapıyor musunuz? Gün içerisinde sürekli güneşin zararlı ışınlarına ve kullandığımız dezenfektanlar ile kimyasallara maruz kalan ellerimiz, maalesef ki yıpranıyor ve sağlığını kaybediyor. Zamanla elastikiyetini kaybeden ellerimizde ayrıca yaş almanın etkisiyle birlikte kırışıklıklar ve lekeler de boy göstermeye başlıyor. Bu olumsuzluklar bir de bakımsız tırnak görünümüyle birleşince, ortaya yıpranmış ve yaşlı görünümlü eller çıkabiliyor. Böyle bir durumla karşılaşmamak içinse yüzümüze gösterdiğimiz özeni mutlaka ellerimize de göstermemiz gerekiyor. Peki, el bakımımızı nasıl yapacağız? Sağlıklı ve genç görünen ellere sahip olmak aslında hiç de zor değil. Çünkü günümüzde uygulaması kolay el gençleştirme yöntemleriyle ve tırnak bakımlarıyla eskisi gibi kaliteli cilt yapısına sahip, zarif ellere kavuşmanız mümkün.

Zamanın izlerini ellerinizden silin

Haberin Devamı

EL GENÇLEŞTİRME YÖNTEMLERİ NELERDİR?

El gençleştirme işlemleri, ellerinde yaşlanma belirtileri olan kadın ve erkek fark etmeksizin tüm hastalara uygulanabilmektedir. Yaşlanmaya karşı direnç gösteremeyen elleri, eski formuna kavuşturmak için özel olarak geliştirilmiş olan ameliyatsız bu yöntemler, hem kısa sürede hem de acısız bir şekilde uygulanabilmektedir. Günümüzde ise ellerin cilt kalitesini arttırmak ve nem dengesini sağlamak amacıyla el dolgusu, el mezoterapisi, saf hyaluronik asit ve PRP gibi yöntemler sıkça kullanılmaktadır.

İLK SEANSTAN İTİBAREN DEĞİŞİMİ FARK EDEBİLİRSİNİZ

Ellerde oluşan deformasyonları gidermek için uygulanan ameliyatsız el gençleştirme işlemlerinin en güzel yanı ilk seanstan itibaren olumlu değişimin gözle görülür bir şekilde ortaya çıkmasıdır. Her biri farklı seans sayılarıyla gerçekleştirilse de bu işlemler sonucunda ellerinizdeki lekelerin ve kırışıklıkların azalmaya başladığını siz de fark edebilirsiniz. Bu yöntemler arasında benim favorim ise el mezoterapisidir. Gerçekten uygulama sonrasında cildinizin ihtiyacı olan tüm mineral, vitamin ve amino asitleri yeniden almanıza destek oluyor.

Haberin Devamı

HASARLI TIRNAKLAR EL GÜZELLİĞİNİ GÖLGELER

El gençleştirme işlemiyle bakımlı ellere kavuştunuz. Peki, ya tırnaklarınız ne durumda? Tırnaklarımız da vitamin-mineral eksikliğinden veya çeşitli hastalıklar nedeniyle kırılır, çatlar veya soyulur. Hasarlı tırnakların sağlıklı hale getirilmesi için de kesinlikle bakıma ihtiyacı vardır. Eğer tırnaklarınızda herhangi bir sorun yaşıyorsanız, mutlaka tırnak onarımınızı yaptırmanızı öneririm.

MODASI HİÇ GEÇMEYEN BORDONUN CAZİBESİ

Ayrıca bu yılın trend oje renklerine de bir göz atmalısınız. Çünkü yaz geldiğinde sıcak ve canlı renkler yerini, kışın kendini göstermesiyle daha soğuk ve nude renklere bıraktı. Bu sezon tam bir kış rengi olan bordonun tonları soğuk havalarda kombininizi tamamlamak için mükemmel bir seçim olacaktır. Ayrıca sonbaharın vazgeçilmezlerinden biri olan nude renkler, yine tırnaklarımızı güzelleştirecek. Yeşilin her tonu da kış aylarında içimizi ısıtacak renklerden. Unutmayın sağlıklı eller ve bakımlı tırnaklar, güzelliğinizi tamamlayan en önemli iki faktörden biri. O nedenle bakımları asla ihmal edilmemeli.

Yazarın Tüm Yazıları