Yazın hangi kozmetik ürünleri kullanmalıyız?

Her mevsimin kendine has özellikleri vardır. Bu durum, hayatımızın her alanını etkilediği gibi cildimize kullandığımız kozmetik ürünleri de etkiler. Çünkü cildimizde de mevsimlere göre değişimler olur.

Haberin Devamı

Cildimizin bu duruma uyum sağlayabilmesi için doğru cilt bakım rutinlerini gerçekleştirmemiz gerekir. Cilt bakım ürünlerinin yanı sıra kullandığımız makyaj malzemeleri de sıcak ve nemli havaya uygun ürünler olmalıdır. Kısacası her cilt, farklı olduğu gibi her mevsim kullanılan kozmetik ürünler de farklıdır. Her daim sağlıklı bir cilde sahip olabilmek için düzenli uyguladığınız bazı cilt bakım ritüellerini eminim ki siz de gerçekleştiriyorsunuzdur. Ancak mevsime uygun kozmetik ürünler kullanıyor musunuz? Bu soru, oldukça önemli. Neden mi? Mesela kış aylarında yüzünüze sürdüğünüz yoğun nemlendiricileri yazın da kullanıyorsanız, hatalı bir davranış yapıyorsunuz demektir. Gece makyajınızda tercihiniz hala yoğun kıvamlı fondötenler ise yine yanlış ürünleri kullanıyorsunuz demektir. Çünkü bu tarz ürünler, yazın akne ve sivilcelerin artmasına neden olur. Bilmemiz gereken en önemli şey, herkesin cilt tipinin farklı olduğu gibi her mevsimin de farklı kozmetik ürünleri olduğudur. Peki, bunlar neler mi? Gelin, hep birlikte yaz aylarında kullanmanız gereken cilt bakım ve makyaj ürünlerine bir göz gezdirelim.

Haberin Devamı

NAZİK TEMİZLEYİCİLER KULLANIN

Sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olabilmenin yolu, cildi doğru temizleyebilmekten geçer. Nemli ve sıcak hava nedeniyle yazın cildimiz daha fazla terler ve yağlanır. Bu nedenle de iyi temizlenmesi gerekir. Ancak kullandığınız temizleyicilerin jel veya köpük formunda olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü yazın cildimiz güneş ışınlarının zararlı etkileri, deniz ve havuz nedeniyle çok daha hassaslaşır. Bu nedenle tercihinizi hafif ve nazik temizleyicilerden yana kullanarak, masaj hareketleriyle cildinizi temizlemeye özen göstermelisiniz. Cilt temizlemede önemli ürünlerden biri olan tonikleri de unutmamak gerekir. Çünkü tonikler, cildi temizlerken aynı zamanda pH dengesini düzenlemeye ve gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olan ürünlerdir. Bu dönemde ferahlatıcı tonikler kullanabilirsiniz. Yağlı ve akneye eğilimli bir cilt tipiniz varsa salisilik asit içeren tonikler, sizin için ideal seçimler olabilir.

Haberin Devamı

 HIZLI ETKİ GÖSTEREN CİLT SERUMLARI

Yazın hangi kozmetik ürünleri kullanmalıyız

Yaz mevsiminde cildimizin nem dengesi olumsuz etkilenebilir. Bu dönemde cildin ihtiyaçlarına yönelik özel formüller içeren yoğun ve hızlı etki gösteren serumlar kullanmanız oldukça faydalı olacaktır. Özellikle hyaluronik asit içeren serumlar, cildin nemini tutmaya yardımcı olur ve nem dengesini korur. Bu sayede cilt daha parlak ve dolgun bir görünüm kazanır. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini de yaz aylarında cildimizin imdadına yetişen muhteşem serumlardan biridir. Cilt tonunu aydınlatmak, lekeleri azaltmak ve güneşin neden olduğu hasarları önlemek için C vitamini serumlardan mutlaka faydalanmanızı öneririm.

Haberin Devamı

YÜZ PEELİNGLERİNE DİKKAT!

Kış aylarında rahatlıkla uyguladığımız ve cildin ölü derilerini temizlemek ve cildi yenilemeye teşvik etmek amacıyla kullandığımız peelinglere yazın oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü cildimiz peeling sonrası hassaslaşabilir ve güneşe karşı daha duyarlı hale gelebilir. Kışın kullanılan peelingler, güçlü içeriklere sahiptir. Bu nedenle yazın uygulandığında güneş lekelerini de beraberinde getirir. Böyle bir sorun ile karşılaşmamak için yaz aylarında kullanılan peelingler, daha hafif ve nazik formüllere sahip olmalıdır. Mesela meyve enzimleri içeren hassas peelingler, ciltteki ölü hücreleri nazikçe çözerek, cildi yeniler ve canlandırır. Bu tarz ürünlerin cildi tahriş etme riski daha azdır. Ancak hangi mevsimde olursak olalım peeling sonrası güneşe çıkmamak ve güneş koruyucu krem kullanmak oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

 YAZIN TERCİH EDİLECEK MAKYAJ ÜRÜNLERİ

Yazın hangi kozmetik ürünleri kullanmalıyız

Aslında yazın yapılan en büyük hatalardan biri, kışın kullanılan makyaj malzemelerinin yazın da kullanılmaya devam edilmesidir. Çünkü nemli ve sıcak hava nedeniyle doğru makyaj ürünlerini kullanmazsanız, o zaman akan bir makyaj ile karşı karşıya kalma olasılığınız oldukça yükselir. Öncelikle sizlere küçük bir tüyo vereceğim. Ünlülerin cildinin her zaman pürüzsüz ve lekesiz olduğunu sizler de fark ediyorsunuzdur. İşte bunun sırrı, makyaj altına güneş koruyucu baz kullanmakta gizli. Yazın ve kışın kullanılan bu güneş koruyucu bazlar, adeta bir kalkan görevi üstlenerek, cildinizi olası lekelerden, kuruluktan ve olumsuz tüm çevresel faktörlerden korur. Bu nedenle çantanızdan güneş koruyucu bazları asla eksik etmemenizi öneririm.

Haberin Devamı

DOĞRU ÜRÜNLER, DOĞRU TEKNİKLER

Yaz aylarında makyaj yapmak, nem ve sıcak nedeniyle bazı zorlukları da beraberinde getirir. Ancak doğru ürünler ve uygulama teknikleriyle istediğiniz gibi güzel bir makyaj yapmak mümkündür. Öncelikle yaz makyajında kalın kapatıcılardan ve koyu renk göz farlarından uzak durmanız gerekir. Bunların yerine daha soft, daha doğal bir görünüm için, ince yapıda fondötenler, BB kremler, hafif ışıltılı allıklar kullanmalısınız. Sıcaklık ve yüksek nem nedeniyle terleme ve su teması, makyajınızın bozulmasına neden olacağı için suya dayanıklı ürünler tercih etmeniz oldukça önemlidir. Böylece makyajınız tüm gün akmadan dayanabilir. Ayrıca terlemeye karşı sprey yapıdaki makyaj sabitleyici ürünleri kullanılabilirsiniz. Bu küçük ayrıntılara dikkat ettiğiniz taktirde, yaz makyajınızda fresh bir görünüm elde edilebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları