Trençkotları çıkarmanın tam zamanı

Sonbahar ayları moda dünyasının vazgeçilmez parçalarından biri olan trençkotların da zamanıdır. Farklı tarzda kombinlerle çabasız bir şıklık da sağlayan bu çok özel parçalar, yeni sezonda tasarımcıların hayal gücüyle bambaşka boyutlara da taşındı. Bu yıl trençkotlar, çok daha asi ve özgür ruhlu geliyor da diyebiliriz.

Haberin Devamı

Trençkotları çıkarmanın tam zamanı

Özellikle bahar aylarında ihtiyaç duyduğumuz ve neredeyse 100 yıl önce cepheden modaya geçiş yapan bu zamansız pardesüler, yeni sezonda yine birçok tasarımcının koleksiyonlarında yerini aldı. Birinci Dünya Savaşı sırasında cephede askerlerin üşümemesi için tasarlanan ve daha sonra moda dünyasının zamansız parçalarından biri olmayı başaran trençkotlar için aslında gardıropların da gözdesi diyebiliriz. Her şeyle kolay bir şekilde kombinlenebiliyor olması ve çabasız bir şıklığı beraberinde getirmesi belki de onu vazgeçilmez kılan en önemli özelliklerinde sadece birkaçı. Hafif esintili ve yağmurlu günlere muhteşem bir uyum sağlayan trençkotlar, bu günlerde akşam yemeklerinden günlük giyime kadar her yerde karşımıza çıkacak. Bu arada her sezon giymekten vazgeçmediğimiz trençkotlarınızı seçerken de bazı ayrıntılara dikkat etmeniz gerektiğini hatırlatmak isterim. Çünkü uzun, kısa, renkli ve desenli modelleriyle trençkotlar, şimdiden mağaza vitrinlerini süslemeye başladı. Ancak tarz görünüm elde etmek istiyorsanız, bedeninize uygun olan parçayı seçmeyi bilmeniz gerek. O nedenle gelin, bugün hep birlikte trençkot modellerine bir göz gezdirelim. Belki de yanlış modeli kullanıyor olabilirsiniz...

Haberin Devamı

TRENÇKOT SATIN ALINIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Trençkotları çıkarmanın tam zamanı

Farklı modellerle tasarlanan trençkotlar, uzun, kısa ve orta boy versiyonları ile modaseverlerin vazgeçilmezleri arasında. Ancak trençkot alırken dikkat etmeniz gereken en önemli ayrıntı, vücut tipinize uygun bir modeli tercih etmek olmalıdır. Aksi takdirde üstünüzde hoş görünmeyen ve vücut yapınızla bütünleşmeyen bir giysiyi satın almış olursunuz. Ayrıca seçeceğiniz trençkotun rengi de oldukça önemli. Genellikle bej ve kahve tonlarının öne çıkmasına aldırmayın. Çünkü trençkotlar, artık her renkte ve desende kullanılabiliyor. Bu nedenle teninize uygun tonları seçmenizi öneririm. Diğer bir önemli nokta ise seçtiğiniz modelin tarzınıza uyumlu olmasıdır. Çünkü trençkotların kemerli, düğmeli, kuşaklı, uzun ve kısa olmak üzere birçok çeşidi bulunuyor. Bunlardan hangisini tercih edeceğinize de elbette ki, giyim tarzınız yön verecek. Bu nedenle şimdi de trençkot modellerine bir göz atalım. Bakalım sizin tarzınıza hangi modeller uygun.

Haberin Devamı

UZUN VE KISA TRENÇKOTLAR

Trençkotları çıkarmanın tam zamanı

Geçmiş yıllarda klasik kesim trençkotlara daha sık rastlıyorduk. Ancak artık tasarımcılar, hayal güçlerini çok daha ileriye taşıyarak, farklı kesimlerde tasarımlarla bu ceketlere yeni bir boyut kazandırıyor. Uzun, kısa ve mini ceketler şeklinde üretilen trençkotlar da günümüzde trend giyinmeyi sevenlerin gözde parçaları arasında. Ancak eğer uzun boylu biriyseniz, kemerli uzun trençkotların tam size göre olduğunu söyleyebilirim. Klasik bir detay olan trençkot kemerlerinin kombinlerinize rahat ve şık bir görünüm kazandırdığı da kesin. Mesela gece yemeklerine katılacağınız zaman mini bir elbiseyle yapacağınız kemerli uzun trençkot kombinleri emin olun ki tüm gözlerin size çevrilmesini sağlayabilir. Eğer boyunuz kısa ise o zaman kısa trençkot modellerini tercih etmeniz en doğru seçim olacaktır. Ayrıca yeni sezonda sıkça karşılaşacağımız kısa trençkotlar, feminenliğinizi de ortaya çıkarabilir.

Haberin Devamı

KLASİK TARZI SEVENLERE DÜĞMELİ TRENÇKOT

Trençkotları çıkarmanın tam zamanı

Klasik kesimden vazgeçmeyenler, bej ve taba rengi düğmeli trençkotları tercih edebilirler. Hem klasik hem de spor bir görünümü aynı anda sunan bu modeller, kot ve tişört ikilisiyle de oldukça uyumlu bir kombin oluşturur. Son yıllarda görmeye alıştığımız kapüşonlu trençkotlar da rahatlığın ve şıklığın ritmini aynı anda yakalamanıza sağlar.

ASİ RUHUNU YANSIT

Asi ruhundan vazgeçmeyenler için de klasikten uzak bir görünüm sergileyen deri trençkotlar, bu yıl da vitrinlerde sıkça karşımıza çıkacak. Hem uzun hem de kısa versiyonlarıyla tarzınızı yansıtmanızı sağlayan bu parçalar, yeni sezonun da favorilerinden olduğunu hatırlatmak isterim. Suni deriden tasarlanan ve büyük düğmeleriyle hoş bir görünüm sunan bu ceketlere gardırobunuzun ön kısımlarında yer açabilirsiniz. Hem salaş hem de modern bir görünüm elde etmek istiyorsanız o zaman size önerim, kuşaklı trençkotları tercih etmeniz. Bu modellerde kuşağı bağlayarak, ideal vücut hatlarınızı da ortaya çıkarabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları