Sonbahar, güçlü ve göz alıcı tasarımlarla geldi

Pandeminin etkilerinden kurtulmaya kararlı olan moda dünyası, 2022-2023 sonbahar-kış sezonuna güçlü ve göz alıcı tasarımlarla dönüş yaptı.

Haberin Devamı

Bu sezon doğanın nötr tonlarıyla birleşen renkler daha canlı, etekler daha mini, çizgiler ise çok daha feminen olacak. Transparan ve akışkan kumaşlardan deriye, dizüstü çizmelerden kalın tabanlı botlara kadar birçok yeni trend, sonbahar-kış sezonunda hayatımıza giriyor.

Sonbahar, güçlü ve göz alıcı tasarımlarla geldi

Ayrıca vintage tasarımlardan hoşlananlar için de bir müjdem var. Çünkü tüvit kumaş ve vintage görünümlü deri ceketler ile 500 yılı aşkın geçmişi olan korseler, dolaplarımıza güçlü bir geri dönüş yapıyor.

Sonbahar, güçlü ve göz alıcı tasarımlarla geldi

Haberin Devamı

VİNTAGE GÖRÜNÜMLÜ DERİ CEKETLER

Modaya yön veren dünyaca ünlü giyim markaları, 2022-2023 sonbahar-kış sezonunda adeta pandeminin yarattığı kasvetli havayı ortadan kaldırıyor. Bu sezon, pembenin, beyazın, mavinin, kırmızının ön plana çıktığı, son derece pozitif ve göz alıcı tasarımlar bizleri bekliyor. Yeni sezonun en dikkat çekici değişimi ise vintage tarzının güçlü bir şekilde geri dönmesi. Özellikle vintage görünümlü deri ceketler, sonbahar-kış stilinizde başrolü oynamaya aday parçalardan. Bu nedenle vintage efektli desen ve formlarla birleşen ve sokak stilinin vazgeçilmezleri arasında yer alan deri ceketlerinizi çıkarmanın tam zamanı.

Sonbahar, güçlü ve göz alıcı tasarımlarla geldi

DERİ ELBİSE YÜKSELİŞİ

Bu sezon deri ceketlerin yanı sıra şık ve seksi görünümlü deri elbiseler de gardırobunuzun başrol oyuncuları arasında yerini alıyor. Vücudu adeta ikinci bir deri gibi saran ve gotik tasarımlarıyla dikkat çeken deri elbiseler; uzun, kısa, asimetrik gibi pek çok farklı formda karşımıza çıkıyor. Bu sezon, mutlaka kendi vücut tipinize ve tarzınıza uygun bir deri elbiseyi gardırobunuza eklemeyi unutmayın.

KORSELER, YENİ VERSİYONLARIYLA GERİ DÖNDÜ

Haberin Devamı

Yüzyıllardır kadınların ideal vücut tipine ulaşmak için kullandığı korseler, yeni versiyonlarıyla moda dünyasına dönüş yaptı. Sonbahar sezonunda güçlü bir yer edinen yeni nesil korseler, ideal bir vücut tipine ulaştırma ya da kısıtlayıcı olma görevlerinin yerine şimdi güçlü ve şık duruşlarıyla etekler ile jeanlerin vazgeçilmez kombinleri haline gelmiş durumda.

Sonbahar, güçlü ve göz alıcı tasarımlarla geldi

BU SEZON KAZAKLAR ÇİÇEK AÇIYOR

Soğuk havalarda bizi sımsıcak tutan oversize şişme montları, bu yıl kar yağmasa da kalın tabanlı botlar ve kargo pantolonlarıyla rahatlıkla kombinleyebileceksiniz. Hatta şık gece kıyafetinizi bile şişme montunuz ile eşleştirebilirsiniz. Çünkü şehir hayatında da şişme mont giymek yeni trendler arasında. Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan kazaklar da bu sezon ilkbaharın enerjisiyle renklenerek, pozitif duygularla geliyor. Birçok moda markası, bu sezon çiçek motiflerini kazaklara taşıyor.

Haberin Devamı

TÜVİT KUMAŞTAN ELBİSELER, CEKETLER VE KABANLAR

Yıllardır Coco Chanel’in vazgeçilmezleri arasında yer alan tüvit kumaşlar, şıklığın ve zarafetin temsilcisi olmaya devam ediyor. Özellikle ceketlerde görmeye alışkın olduğumuz tüvit kumaşını, güncellenen yeni formuyla ceket elbise modellerinin yanı sıra kaban, etek ve pantolonlarda daha fazla göreceğiz.

CESUR TRANSPARANLAR

Yeni sezonda dünya markalarının transparan görünümlü kıyafetleri sadece gece elbiselerinde değil, günlük sokak stiline de yansıttığını görüyoruz. Tüller, danteller ve filelerden oluşan bu cesur kumaşlar, yeni sezonda moda sahnesinde yer alarak, zarafet ve seksilik arasındaki görünümün yeni tanımı olarak karşımıza çıkacak.

Haberin Devamı

İHTİŞAMLI DİZÜSTÜ ÇİZMELER

Geçmişin izlerini taşıyan ve bu sezon öne çıkan diğer önemli bir dönüş de dizüstü çizmelerde yaşanıyor. Mini eteklerin vazgeçilmez eşlemelerinden biri olan dizüstü çizmeler, rengi ve dokusu ne olursa olsun bu sezon, gardıroplarınızda yerini alması gereken parçalardan biri.

HAFTANIN ÖNERİSİ

2022-2023 sonbahar-kış sezonu, canlı renklerin hâkimiyetine girerken, güçlü ve feminen stili de ön plana çıkarıyor. Özellikle Versace, bu yıl soğuk havaları feminenliğin öne çıktığı kırmızı ile karşıladı. Bu sezon, parlak kırmızı tüm kombine hâkim olacak gibi görünüyor. Yaz sezonuna damgasını vuran Valentino pembesi ise yeni sezonda da hayatımızda olmaya devam ediyor. Pembe giyinmek sizin için ‘fazla’ geliyorsa, o zaman kombininizi beyaz gömlek veya tişört ile sporlaştırıp, günlük stillinize de uyarlayabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları