Soğuk havalarda vücut bakımınızı ihmal etmeyin!

Kış aylarına girdiğimiz zaman yüzümüzün bakım ritüellerini değiştirir ve soğuk havalara karşı korumaya çalışırız.

Haberin Devamı

Peki havaların iyice soğumasıyla birlikte vücudunuza da yüzünüzle aynı derecede ilgi gösteriyor musunuz? Aslında her mevsim derimizi korumak için belli bakım ritüellerini sık sık yapmamız gerekiyor. Ancak özellikle kış aylarında soğuk havanın etkisiyle cildimiz pul pul döküntülü, daha kuru, kaşıntılı ve egzama eğilimli olabiliyor. Eğer siz de vücudunuzda kışın daha sık ortaya çıkan cilt sorunlarıyla karşılaşmaya başladıysanız o zaman bugünkü yazımız tam size göre. Çünkü bugün soğuk kış günlerinde cildimizin sağlığını ve güzel görünümünü koruyacak basit ama etkili vücut bakım ipuçlarını keşfedeceğiz. Soğuk kış günleri genel sağlığımızı olduğu kadar cilt sağlığımızı da olumsuz etkileyen önemli bir faktördür. Kışın cildimizi koruyan doğal bariyer tabakasının bütünlüğü bozulur, yağ oranı düşer ve su miktarı da azalır. Nem ihtiyacı artan cildimizde ise kuruluğa bağlı olarak egzama, pul pul dökülme, kaşıntı gibi bazı cilt sorunları da ortaya çıkar. Bu nedenle yüzümüze gösterdiğimiz ilgiyi aslında vücut derimize de göstermek durumundayız. Aksi takdirde sağlığını ve güzel görünümünü kaybetmiş bir cilt ile karşı karşıya kalabiliriz. Bu nedenle vücut bakımımızı da asla geri plana itmememiz gerekir.

Haberin Devamı

CİLDİNİZİ ÖLÜ DERİLERDEN ARINDIRIN

Kış mevsiminde en sık karşılaşılan sorunlarında başında derimizin pul pul dökülmesi gelir. Bu nedenle cildimizi kuru fırçalama tekniğiyle temizleyerek, ölü derilerden arındırmamız önemli. Bu yöntemle cildimizin nem tazelemesine ve kendini yenilemesine olanak sağlamış oluyoruz. Kuru fırçalama tekniğiyle ayrıca lenfatik sistemi de uyararak selülit oluşumunun da önüne geçmeniz mümkün.

Soğuk havalarda vücut bakımınızı ihmal etmeyin

SICAK DUŞ YERİNE ILIK DUŞ ALIN

Her ne kadar soğuk havalarda yapacağınız sımsıcak bir duşun size iyi geleceğini düşünseniz de aslında cildinize zarar verdiğini aklınızdan çıkarmayın. Çünkü sıcak su ile duş aldığınız zaman derinizin doğal yağ oranının azalmasına ve daha fazla kurumasına neden oluyorsunuz. Bunun sonucunda da deride kaşıntı ve kuruluk egzaması gibi cilt sorunları ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle duşunuzu ılık suyla almaya dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

Soğuk havalarda vücut bakımınızı ihmal etmeyin

ASLA ATLANMAMASI GEREKEN ADIM: NEMLENDİRME

Soğuk havaların cildimizin yağ ve su oranının azalmasına neden olduğunu biliyoruz. Bu nedenle duş sonrası vücudunuzu nemlendirme adımını asla atlamamanız gerekiyor. Banyo sırasında ise özel banyo yağları kullanmanız cildinizin nemlendirmesinde faydalı olacaktır. Cildinizi nemlendiren ve rahatlatan ürünlerle banyo yapmanız hem zihninizi dinlendirir hem de vücut bakımınıza destek olur. Bu nedenle bu tarz ürünleri banyo ritüellerinize eklemeyi ihmal etmeyin. Unutmayın nemini kaybetmiş bir cilt, çabuk kurur, pul pul dökülür ve çatlamaya başlar. Zaman içinde de kırışıklıklara açık hale gelerek yaşlanmaya başlar. Vücudunuzu sağlıklı ve genç tutmak istiyorsanız o zaman mutlaka vücut tipinize uygun bir nemlendiriciyi düzenli olarak kullanmaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde sonuç, sağlığını kaybetmiş kuru bir cilt ile karşı karşıya kalmak olur.

Haberin Devamı

Soğuk havalarda vücut bakımınızı ihmal etmeyin

VÜCUDUNUZU BAKIM YAĞLARIYLA ŞIMARTIN!

Kış aylarında cildinizde oluşan kuruluk sorunu ile mücadele etmekte sıkıntı yaşıyorsanız o zaman vücut bakım yağlarıyla derinizi şımartabilirsiniz. Çünkü bu muhteşem doğal yağlar, cilt dokusunun nemini tekrar kazanmasına yardımcı olurken, cildinizin yenilenmesine de katkı sağlayabiliyor. Vücut bakım ritüelinize dahil edeceğiniz bu aromatik yağlar, hayalinizdeki pürüzsüz ve canlı cilde sahip olmanızda oldukça yardımcı olacaktır. Bu nedenle hem kendinizi hem de cildinizi şımartmayı ihmal etmeyin. Özellikle ellerimiz, dirseklerimiz, dizlerimiz ve topuklarımız da soğuk havalardan oldukça fazla etkilenir. Cildinizi nemlendirirken ve aromatik yağlar kullanırken bu bölgelere de ürünleri özenle sürmeyi unutmayın.

Haberin Devamı

KIŞIN DA GÜNEŞ KORUMA KREMİNDEN VAZGEÇMEYİN!

Eminim sizler de benim gibi özellikle kış aylarında güneşli günleri seviyor ve mutlaka günü dışarıda geçirecek aktivitelerle dolduruyorsunuzdur. Ancak güneşin zararlı ışınlarının bulutlu havalarda bile etkili olduğunu hatırlatmalıyım. Bu nedenle sadece yaz aylarında değil kış aylarında da güneş koruma kremi kullanılması ve doğru bir şekilde sürülmesi çok önemlidir.

Soğuk havalarda vücut bakımınızı ihmal etmeyin

VÜCUDUNUZUN TOKSİK YÜKÜNÜ AZALTIN

Modern şehir hayatında vücudumuz her gün toksik maddelerle karşı karşıya kalıyor. Sağlıksız beslenme, hava kirliliği, kullandığımız mutfak ürünleri ya da makyaj malzemeleri gibi birçok şey toksik yükümüzün artmasına neden oluyor. Vücudumuzda biriken toksik maddeler hem beden sağlığımızı hem de cilt sağlığımız olumsuz etkiliyor. Toksine bağlı olarak ciltte döküntü, akne, egzama veya alerji gibi rahatsızlıklar oluşabiliyor. Bu nedenle vücuttan ve ciltten toksinlerin atılması oldukça önemli. Günümüzde ciltten toksin atılması için detokstan masaja, profesyonel cilt bakım ürünlerinden beslenme programına kadar geniş bir yelpazede uygulamalar bulunuyor. Vücudumuzun toksik maddelerden arındırılması sadece cildimize fayda sağlamıyor aynı zamanda bağışıklık sistemimizin güçlenmesine de destek oluyor. Bu nedenle size uygun bir uygulamayı seçerek uzmanlar eşliğinde vücudunuzu toksinlerden arındırmayı da sağlığınız için ihmal etmeyin.

Yazarın Tüm Yazıları