Sezonun çarpıcı trendlerini keşfedin

Enerjimizin yükseldiği bu günlerde ilkbahar ve yaz koleksiyonları, eminim sizin de gündeminizde yer almıştır. Geçmişten ilham alınan ve modern dokunuşlarla günümüze taşınan moda akımları, bu yıl herkesin tarzını da etkileyecek gibi görünüyor. Ayrıca bu sezonun trend renkleri de gerçekten harika…

Haberin Devamı

Sezonun çarpıcı trendlerini keşfedin

MODERN YORUMUYLA OFF DUTY STİLİ

Tüm yıl koleksiyonlarında geniş yer bulan off duty stili, ilkbahar ve yaz sezonunda da bizimle olmaya devam ediyor. Tasarımcıların modern dokunuşlarıyla 90’lı yıllardan günümüze ışınlanan off duty stili, işten çıkmış ya da ofis dışı olarak tanımlayabileceğimiz bir tarzı bizlere sunuyor. Uzun gömlekleri pantolon-ceket takımlarıyla kombinlemek, oversize blazerları büyük kemerlerle birlikte kullanmak, kotlarla blazer ceketleri eşleştirmek, bu tarzın en belirgin özellikleri. Tabii bunları kalın tabanlı ayakkabılar ve güneş gözlükleriyle tamamlamayı da unutmamalısınız. Klasik ofis tarzından sıkılanlardansanız, bu eğlenceli stille hem güçlü bir duruş sergileyebilir hem de zarif bir şıklık yakalayabilirsiniz.

Haberin Devamı

OKULA DÖNÜŞ MODASI

Geçmişten ilhamla günümüze taşınan diğer bir stil ise kolejli modası olarak da anılan preppy tarzı. Yıllara meydan okuyan bu stil, moda müfredatında her dönem kalıcı olmayı başarıyor. Mini etekler, yakalı gömlekler, v yaka örgü kazaklar, polo yaka tişörtler ve makosen ayakkabılar, modern yorumlarıyla güncel hayatımıza sızmış durumda. Özellikle dünyaca ünlü markaların koleksiyonunda yer alan polo yaka ürünler, sezonun ilgi çekici trendleri arasında.

MİNİ ETEKLER YERİNE MİKRO ŞORTLAR

Geçen yıl görmeye alıştığımız mikro şortlar, ilkbahar/yaz sezonunda da yerini kimseye kaptırmadı. Versace, Tom Ford, Armani, Gucci, Miu Miu ve Chanel gibi dünyaca ünlü moda devlerinin çeşitli kumaşlardan tasarladıkları mikro şortları, podyumların da gözdesi oldu diyebiliriz.

Sezonun çarpıcı trendlerini keşfedin

YÜKSEK BELİN GALİBİYETİ

2000’li yıllardan günümüze gelen düşük bel modası, ne yazık ki tahtını yeniden yüksek bel pantolonlara kaptırdı. Bazı markalar, normal yüksek bel görünümüne dönüş yaparken, bazıları da yaratıcı dokunuşlarla göğüs altında konumlanan yüksek bel pantolonlara geçiş yaptı. Bacakları daha uzun gösterme şansına sahip olan bu parçalar, rahat kalıplarıyla ve cepli formlarıyla oldukça beğeni topluyor.

Haberin Devamı

Sezonun çarpıcı trendlerini keşfedin

TRANSPARAN GÖRÜNÜMLER

Hem gece hem de sokak stilinde sıkça görmeye alıştığımız transparan görünümler, 2024 ilkbahar ve yaz sezonunda da gönülleri fethetmeyi sürdürüyor. Tül elbiseler, işlemeli bluzlar ve transparan detaylara sahip etekler, daha uzun süre gardıroplarımızdaki yerini koruyacak gibi görünüyor.

SEZONUN TREND RENKLERİ BİR HARİKA

Doğanın en güzel renklerinin yeni sezonda bir araya geldiğini söyleyebiliriz. Her bir renk tonu birbirinden harika. Canlı, cesur, sıcak ve enerjisi yüksek olan bu renklere gardırobunuzda yer açmanızı öneririm.

Limon şekeri: Güneşin ışıklarını yansıtan limon şekeri rengi, verdiği pozitif enerjiyle tasarımcıları da etkisi altına aldı. Limon şekeri renginde bir etek, elbise, pantolon ya da mikro şort, bu sezon alabileceğiniz en güzel parçalardan biri olabilir.

Haberin Devamı

Şamre mavisi: İlkbahar ve yaz aylarının vazgeçilmez renklerinden olan mavi, bu kez farklı bir tonuyla liste başı oldu. Parlak bir kot mavisi olarak tanımlanan bu soluk ve soft mavi ton, gökyüzünün enerjisini ve huzurunu gardıroplarımıza taşıyor.

Canlı turuncu: Portakal rengi kombinler, bu yıl ilkbahar kreasyonlarında öne çıkarak, oldukça popüler bir hale geldi. Gün batımının ilk dakikalarında gökyüzünde ortaya çıkan o muhteşem renk tonuna da benzeyen canlı turuncunun, kombinlerinize farklı bir hava katacağı kesin.

Su teresi ve nane yeşili: İlkbahar ve yaz aylarının vazgeçilmez renklerinden biri olan yeşil, her tonuyla aslında muhteşem. Ancak bu sezon öyle bir ikili geldi ki tüm renkleri geride bırakacak gibi görünüyor. Rahatlatıcı bir ton olan su teresi yeşili ile nane yeşili, adeta kıyafetlerinize zarafeti, şıklığı ve estetiği getiriyor. Bu iki ton, kullanıldığı parçaların enerjisini değiştirerek, çabasız şıklığın vazgeçilmezi olacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Sezonun çarpıcı trendlerini keşfedin

Yazarın Tüm Yazıları