Sezonda fırtına gibi esecek aksesuarlar

Kombinlerimizin vazgeçilmez tamamlayıcıları olan aksesuarlar, bu sezon özgür, romantik ve asi görünümleriyle hayatımıza giriyor.

Haberin Devamı

Özellikle sezonun trend parçaları arasında yer alan opera eldivenleri, ışıltılı çoraplar, desenli şallar ve cesur bileklikler, neredeyse kıyafetlerin rolünü çalacak kadar iddialı... Aksesuarlar, aslında kıyafetlerimizi tamamlamalarının dışında, tarzımızı ve kişiliğimizi de yansıtmamıza yardımcı olan vazgeçilmez parçalardır. Doğru seçilmiş bir şal, çanta, kolye, küpe ya da bileklik ile dikkatleri üzerimize çekmemiz mümkün. Moda dünyasında olduğu gibi aksesuarlar da her yıl farklı tarzlarla hayatımıza giriyor ve kıyafetlerimize sihirli dokunuşlar yapmamıza yardımcı oluyor. Hadi gelin bugün yeni yıla sayılı günler kala yeni sezonun aksesuar trendlerine birlikte bir göz atalım. Öncelikle söylemeliyim ki kış aksesuarları, kıyafetler kadar iddialı ve gösterişli. Hatta bazı parçalar, kıyafetlerinizi geri plana atarak kombininizde başrol oynayabilecek kadar göz alıcı...

Haberin Devamı

Sezonda fırtına gibi esecek aksesuarlar

IŞILTILI VE PARLAK ÇORAPLAR

Elbise ve etek kombinlerinizi ışıltılı, parlak ve renk renk külotlu çoraplarla tamamlamaya hazır olun. Bu sezon, zarif ve şık modelleriyle külotlu çoraplar, yeni bir stil yaratmanıza da yardımcı olabilecek kadar çeşitliler. Ayrıca şık davetlerden sokak stiline kadar her yerde boy göstereceklerini söyleyebiliriz.

KRAVAT KOMBİNLERİNE HAZIR OLUN

Sezonda fırtına gibi esecek aksesuarlar

Yeni sezonun en dikkat çeken aksesuarlarından biri de kravatlar. Erkek kombinlerinden alışık olduğumuz kravatlar, bu kış kadın kıyafetlerinde de trend aksesuar olarak yerini alacak. Özellikle ofis ortamında şık ve maskülen bir görünüm elde etmek isteyenler için renkli kravatlar, tüm mağazalarda boy göstermeye başladı. Modern çizgilerle tasarlanan bu yeni nesil kravatlar, şimdiden herkesi etkisi altına almış gibi görünüyor.

SIMSICAK TUTAN OVERSIZE ŞALLAR

Haberin Devamı

Sezonda fırtına gibi esecek aksesuarlar

Aslında hiçbir sezon modası geçmeyen şallar ve atkılar, bu sezon oversize boyutlarıyla bizleri sımsıcak tutmaya devam edecek. Ancak bu sefer, canlı renkleri ve farklı desenleriyle kombinlere hareket katmaya geliyorlar diyebiliriz. Siz de kaban ve ceketlerinizi ekose ya da geometrik desenlerle süslenmiş şallarla birlikte kullanarak, çarpıcı kombinler yaratabilirsiniz. Çünkü bu sezon şallar ve atkılar, oldukça gösterişli.

ZARAFET SEMBOLÜ OPERA ELDİVENLERİ

Sezonda fırtına gibi esecek aksesuarlar

1950 ve 60’lı yılların moda ikonları sayesinde zirveye oturan uzun opera eldivenler, yeniden hayatımıza romantik bir giriş yapıyor. Son iki yıldır podyumlarda sıkça karşımıza çıkan bu eldivenler, yeni sezonun en hit aksesuarlarından biri oldu diyebiliriz. Öyle ki saten ve tül opera eldivenleri, davet ve kutlama kombinlerini tamamlayarak hem şık hem de asil bir görünümle karşımıza çıkıyor. Bu eldivenlerin en sevdiğim özelliği ise en sade ve gösterişsiz elbiselere bile asillik kazandırarak, kombini bir üst mertebeye taşıyabilmesi. Opera eldivenleri ne kadar süre trendler arasında kalır bilmiyorum ama şahsen böyle bir aksesuarı yeniden kullanmaya başlamak oldukça keyifli.

Haberin Devamı

TOPRAK TONLARI VE GENİŞ ŞAPKALAR

Kış aylarında kıyafetlerimizi şapkalarla tamamlamaya alışkınız. Özellikle soğuk havalarda şallar kadar şapkaları da çok sık kullanıyoruz. Ancak bu sezon dolabınıza kadife ve süet malzemeyle tasarlanan geniş şapkalardan almanızı öneririm. Özellikle toprak tonlarının kullanıldığı geniş şapkalar, kış kombinlerinize zarif ama bir o kadar da şık bir hava katacaktır. Kombininizi şapkanızla aynı tonlarda olan bot ve çizmelerinizle tamamlayabilirsiniz. Çünkü bu ikilinin uyumu göz alıcı bir tarz yaratmanıza da yardımcı olur.

KALIN BİLEKLİKLER GERİ DÖNDÜ

Sezonda fırtına gibi esecek aksesuarlar

Sezonda fırtına gibi esecek aksesuarlar

BU yıl çok uzun süredir ortalarda olmayan kalın ve göz alıcı bilezikler, kış sezonuyla birlikte geri döndü. Cuff bilezik olarak da adlandırılan bu parçalarla kombininize zarif bir ifade katmanız mümkün. Aslında yaz ve ilkbahar aylarında ince halleriyle trend olan cuff bileklikler, havaların soğumasıyla birlikte kalın bir silüete büründü diyebiliriz.

Haberin Devamı

BOYNU SARAN TASMA KOLYELER

Boynu saran tasma kolyeler yani choker kolye, aslında birkaç sezondur popülerliğini sürdürüyordu. Ancak yeni sezonda göz alıcı tasarımları ve modelleriyle çok daha iddialı bir hale geldi. Eğer günlük ya da gece stilinizi daha dikkat çekici bir hale getirmek istiyorsanız, seçimizi choker kolyeden yana kullanmanızı öneririm.

Yazarın Tüm Yazıları