Kalıcı makyajla gelen güzellik konforu

Günümüzde artık çok yoğun hayatlar yaşıyoruz. İş temposu, şehir hayatının koşturmacası derken gün içinde makyaj yapmaya zaman ayıramayan kadınlar, her daim bakımlı ve güzel görünmek için kalıcı makyaj uygulamasını tercih ediyor.

Haberin Devamı

Kalıcı makyajla gelen  güzellik konforu

Evet, yüzünüze uygun planlanmış bir kalıcı makyaj her ne kadar işimizi kolaylaştırsa da bu uygulamayı yaptırırken de dikkat edilmesi gereken çok önemli unsurlar var. Aksi takdirde enfeksiyon kapma riski ya da ağır metaller içeren malzeme kullanımı nedeniyle sağlığınız olumsuz etkilenebilir. Bunun yanı sıra kalıcı makyaj yaptırmaya karar verenlerdenseniz size önerim sonbahar makyaj trendlerine de bir göz atmanız.

UZMAN KİŞİLER TARAFINDAN YAPILMALI

Her daim bakımlı ve genç görünmemize yardımcı olan kalıcı makyaj, aslında yoğun hayatlar yaşayan kadınlar için devrim niteliğinde bir uygulamadır. Zamandan tasarruf sağlamaya yardımcı olan kalıcı makyajın aslında sandığınızdan çok daha güzel faydaları vardır. Mesela kalıcı makyaj, yüzeysel görünen normal makyaja oranla daha doğal bir görünüm elde etmenizi sağlar. Kaş, göz çizgisi veya dudaklarda bulunan bazı ufak kusurlar kapatılabilir veya şekil bozuklukları giderilebilir. Sadece kirpik diplerine yapılacak uygulamayla bile gözleriniz belirginleştirebilir ve doğal sürmeli bakışlara sahip olabilirsiniz. Kalıcı makyaj uygulaması için kısaca sürekli bakımlı olmayı seven kadınlar için hayat kurtarıcı bir yöntem demek çok da yanlış olmaz. Ancak kalıcı makyaj yaptırırken de çok dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü bu işlem, iğneler yardımıyla doku altına boya enjekte edilmesiyle gerçekleştiriliyor. Bu nedenle makyajın sertifikalı uzman kişiler tarafından klinik ortamda ve steril malzeme kullanılarak doğru bir şekilde yapılması şart. Aksi takdirde enfeksiyon kapma riski kaçınılmaz oluyor.

Haberin Devamı

MERDİVEN ALTI YERLERE DİKKAT!

Kalıcı makyaj uygulamalarının merdiven altı diye tabir ettiğimiz ve uzman olmayan kişiler tarafından yapıldığını da duyuyoruz. Hatta bazı zamanlar, hijyen kurallarına dikkat edilmediği ve ağır metal içeren malzemelerin kullanması sonucuyla sağlık sorunları yaşayan kişilere rastlıyoruz. Bu nedenle lütfen kalıcı makyaj yaptırmaya karar verdiğinizde gideceğiniz kliniğin bakanlık tarafından denetlenen bir yer olduğundan emin olun ve işlemi yapacak kişilerin de eğitim sertifikalarını görmek istediğini söyleyin. Çünkü kalıcı makyaj, uzman olmayan kişiler tarafından uygulandığında yüzünüze kalıcı zararlar verebilir.

Haberin Devamı

Kalıcı makyajla gelen  güzellik konforu

KALICI MAKYAJDA NE TÜR BOYALAR KULLANILMALIDIR?

Her daim bakımlı ve güzel görünmemize imkân sağlayan kalıcı makyaj uygulamasında kullanılan malzemeler, mutlaka bitkisel boyalardan oluşmalıdır. Aslında kalıcı makyajın doğal ve güzel görünmesinin sırrı, kullanılan bu özel boyalarda ve makyajı yapan kişinin uzmanlığında gizlidir. Yapılan makyajın belli bir süre sonra deriden çıkması ancak doğal boyalar kullanılmasıyla mümkündür. Ancak bazı yerlerde bitkisel boyalar yerine daha ucuz olduğu için dövme boyası ile kalıcı makyaj yapılıyor. Bilindiği üzere dövme boyaları kalıcıdır ve deriden çıkması zordur.

Kalıcı makyajla gelen  güzellik konforu

Dövmenin zamanla rengi açılır ancak sonrasında yüzünüzde giderilmesi zor kalıcı sorunlarla karşı karşıya kalmanıza neden olur. Ayrıca işlem sırasında ağır metal içeren boyaların kullanılması, alerjik reaksiyonların oluşmasına yol açabilir. Kalıcı makyaj uygulamasından başarılı bir sonuç almak için tercih edilen ürünlerin hepsinin kaliteli olması şarttır. Yüzünüzde hiç istemediğiniz bir görüntüyle karşılaşmamak için lütfen sertifikasız ve uzman olmayan kişilere kalıcı makyaj uygulaması yaptırmayın.

Haberin Devamı

HİJYENİK OLMAYAN ORTAMLAR ENFEKSİYON RİSKİNİ ARTTIRIR

Evet, kalıcı makyaj yaptırmak bizlere inanılmaz bir konfor sağlıyor ancak bu işlemin bir micropigmentasyon uygulaması olduğu unutulmamalıdır. Kalıcı makyaj uygulaması, steril bir iğne aracılığıyla doku altına boya enjekte edilmesiyle gerçekleştirilir. Bu nedenle hijyenik ortamlarda yapılması şarttır. Aksi takdirde enfeksiyon kapma riski gibi sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

Kalıcı makyajla gelen  güzellik konforu

İŞLEM ÖNCESİ TASARIM ÇALIŞMASI ÖNEMLİDİR

Kalıcı makyajın doğal ve başarılı bir sonuç vermesinin ardında yatan sırlardan biri de işlemi yapacak kişinin uzmanlığında gizlidir. Çünkü işleme başlamadan önce simülasyon adımı dediğimiz yüze uygun tasarım çalışması ne kadar düzgün olursa, kalıcı makyaj sonucu da o derece iyi olur.

Haberin Devamı

Kalıcı makyajla gelen  güzellik konforu

Uygulanacak makyajın tasarım çalışması kişiden onay aldıktan sonra ise tasarımın dışına kesinlikle çıkılmadan uygulanmadır.Çünkü bu çıkan sonucun başarısını oldukça fazla etkilemektedir. İğne yardımıyla yapılan bir işlem olması nedeniyle tabii ki uygulama öncesinde anestezik krem kullanılarak, ağrı hissinin hafifletilmesi de sağlanır. Uygulamanın kalıcılık süresi ise işlem yapılan bölgeye ve kişilerin cilt yapısına göre değişmektedir. Bu nedenle işlemden 1 ay sonra rötuşa gidilmesi önerilir.

HAFTANIN ÖNERİSİ

KalıcI makyaj yaptırmadan önce kesinlikle sonbahar ve kış makyaj trendlerine de bir göz gezdirmekte fayda var. Çünkü her ne kadar bu sezonda hafif cilt makyajları tahtını korumaya devam etse de iddialı renkler, makyajımızda yer bulacak. Renkli göz kalemleri ve farların üstüne parıltılar ve katmanlar eklemek, bu sezonda trendler arasında olacak. Artık çok katmanlı fondötenlerle vedalaşma zamanı. Sıra, ince renkli nemlendiricilerle cildin kendi ışıltısını ön plana çıkarmakta... Bu arada yoğun allıklara da veda edebilirsiniz. Çünkü yeni trend, doğal ve taze görünmek. Dudaklarda ise yine kırmızının cazibesi ön planda olacak. Kiraz kırmızısından bordoya kadar, cilt alt tonunuza en yakışan ruju yeni sezon için şimdiden makyaj çantanızda hazır tutun. Çünkü kırmızı dudaklar, sonbahar-kış sezonuna yine damga vuracak.

Yazarın Tüm Yazıları