Güneş ışınları saçlarınıza da zarar veriyor

Cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumak için her zaman özen gösteriyor ve önlemlerinizi alıyorsunuzdur. Peki ya saçlarınız için de aynı özeni gösteriyor musunuz?

Haberin Devamı

Çünkü zararları saymakla bitmeyen ultraviyole ışınlar, saçlarınızın yıpranmasına, doğal nemini yitirmesine, kırılmasına, matlaşmaya ve elastikiyetini kaybetmesine neden oluyor. Peki ne yapmalı, nasıl önlem almalı? İşte ayrıntılar...

Güneş ışınları saçlarınıza da zarar veriyor

Güneş, deniz ve kum üçlemesini hepimiz çok seviyoruz. Yaz mevsiminin verdiği enerji ise bizlere çok iyi geliyor. Ancak tatil havasının saçlarımız üzerinde aynı olumlu etkiyi bıraktığını söylemek ise pek de mümkün değil. Çünkü güneşin zararlı ışınları, saçların nemini kaybetmesine, uçlarının kırılmasına, elastikiyetinin yok olmasına, foto ağarmaya ve hatta dökülmelere kadar giden ciddi saç sağlığı sorunlarını beraberinde getirebiliyor. Ayrıca havuzların klorlu suyu da bu hasarların daha da katlanarak, artmasına yol açıyor. Bu nedenle cildimizi güneşin zararlarına karşı korurken, saçlarımızı da korumayı ihmal etmememiz gerekiyor. Peki, her mevsim sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olabilmek için neler yapmalıyız? Hazırsanız, başlayayım:

Haberin Devamı

Güneş ışınları saçlarınıza da zarar veriyor

ŞAPKA VE EŞARP ÖNEMLİ

Kavurucu sıcakların hakim olduğu bu günlerde aslında saçlarımızı korumanın ilk kuralı, güneş ışınlarının yeryüzüne dik geldiği 11.00-15.00 saatleri arasında güneş altında kalmamaya özen göstermektir. Ancak tatil zamanı, bu saatlerde plajlarda ve kumsallarda vakit geçiririz. İşte tam da bu nedenden dolayı şapka veya eşarpları yanımızdan ayırmamamız gerekir. Çünkü bu ikili, saçlarınızı güneşin zararlı ışınlarından etkili bir şekilde koruyan önemli aksesuarlardır.

Güneş ışınları saçlarınıza da zarar veriyor

AÇIK RENK SAÇ BOYALARINA DİKKAT!

Yaz aylarında genellikle açık saç rengi daha çok tercih edilir. Ancak saçların rengini açma ya da açık renklere boyama işlemleri de saçlarınızın yıpranmasına ve hatta ağarmaya neden olabilir. Bu nedenle yaz aylarında daha koyu saç renklerini tercih etmeniz, saç sağlığınız açısından faydalı olacaktır. Ayrıca hatalı kozmetik işlemler de yazın saçlarınızın çok daha fazla hasar görmesinin diğer önemli nedenleri arasında yer alır. Mesela; hatalı tarama, perma ya da kalıcı düzleştirme işlemleri; saçlarda kırılma, parlaklık ve renk kaybı, kırık saç uçları ile elektriklenmeye yol açar. Bu riskleri azaltmak için saçlarınızı yıpratan bu tarz uygulamalardan kaçınmanız oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

Güneş ışınları saçlarınıza da zarar veriyor

EN SAĞLIKLISI ILIK SU

Saçlar soğuk mu yoksa sıcak suyla mı yıkanmalı? sorusuyla oldukça sık karşılaşıyorum. Bu sorunun cevabına “Hiçbiri” diyebilirim. Çünkü sağlıklı olanı ılık suyla duş almaktır. Saçlarınızı sürekli sıcak suyla yıkadığınız zaman nem dengesinin bozulmasına neden olursunuz. Bu durumda beraberinde kuruluk ve kepeklenme sorunun getirir. Ayrıca zamanla zayıflayan saç kökleri nedeniyle de dökülmeler başlar. Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olan soğuk su ise saç derisini olumlu yönde etkiler ama soğuk su da zamanla saç hacminin azalmasına yol açar. Bu nedenle saç sağlığını korumanın en doğru yolu, ılık suyla yıkamaktır.

Güneş ışınları saçlarınıza da zarar veriyor

NEMLENDİRİCİ ŞAMPUANLAR TERCİH EDİN

Haberin Devamı

Havuzların klorlu suları ve denizin tuzlu suyu, saçların nem dengesinin bozulmasına ve kurumasına yol açar. Herkesin saç tipi farklıdır ancak bu dönemlerde hangi saç tipine sahip olursanız olun, mutlaka nemlendirme özelliği olan şampuanları tercih etmeniz faydalı olacaktır. Saç tellerinizin yıpranmasını ve kurumasını önleyebilmek için yaz döneminden ayrıca yoğun nem veren maskeler ve durulama gerektirmeyen doğal saç yağları da kullanabilirsiniz. Çünkü haftada bir yapacağınız nemlendirici maskeler, hem saçınızın parlaklığını korur hem de kurumasının önüne geçer.

Güneş ışınları saçlarınıza da zarar veriyor

UV FİLTRELİ SAÇ BAKIM ÜRÜNLERİNİ UNUTMAYIN

Yaz aylarında cildimizi güneşin zararlı ışınlarından korumak için UV filtreli güneş koruma kremleri kullanıyoruz. Cildimize gösterdiğimiz bu özeni mutlaka saçlarımıza kullandığımız ürünlerde de göstermek durumundayız. Mesela eczanelerde güneş koruma faktörleri eklenmiş saç kremleri, maskeler, şekillendirici jeller ve saç spreyleri bulabilirsiniz. Ancak bu tarz ürünleri kullandığınız zamanlarda saçlarınızda uzun süre kalmamasına dikkat edin ve günlük olarak saçlarınızı mutlaka ılık suyla yıkayın.

Haberin Devamı

Güneş ışınları saçlarınıza da zarar veriyor

Yazarın Tüm Yazıları