Giymediğiniz giysilerle vedalaşın

Gardırobunuz kıyafetlerle dolu ama siz giyecek bir şey bulamıyor musunuz? Eğer bu düşünce aklınızdan geçiyorsa, o zaman gardırop detoksu yapma vaktiniz gelmiş demektir.

Haberin Devamı

Giymediğiniz kıyafetleri ortaya çıkarmak, kullanılmayanları atmak ve dolabınızı daha ferah bir hale getirmek için bugün siz de harekete geçin. Emin olun, alışverişe çıkmış ve yeni kıyafetler satın almış gibi hissedeceksiniz. Alışveriş yapmak hepimizin en çok sevdiği aktivitelerden biridir. Canımız sıkıldığında ya da mutlu olduğumuzda bile alışverişe çıkabiliriz. Ancak bu tutku, gardıroplarımızın kullanmadığımız birçok giysiyle dolmasına neden olur. Bu yüzden dönem dönem dolaplarınıza detoks uygulamak, kesinlikle size de iyi gelecektir. Nasıl ki, detokslarla vücudumuzu toksinlerden arındırıyor ve daha sağlıklı olmasına katkı sağlıyorsak, emin olun gardırobunuzun da sağlıklı ve verimli olmaya ihtiyacı var. Her ne kadar raflarınızı tek tek düzenlemek zahmetli görünse de gardırop detoksundan sonra günlük kıyafet seçim rutinlerinizin ne kadar kolaylaştığına inanamayacaksınız. O zaman gardırop detoksunu nasıl yapacağız? İlk adım ne olmalı? Gelin, hep birlikte toksinleri dolaplarımızdan temizlemeye başlayayım.

Haberin Devamı

Giymediğiniz giysilerle vedalaşın


İLK ADIM: HER ŞEYİ DIŞARI ÇIKARIN

Dolabınızda baştan aşağı köklü bir değişim yapmak ve yenilemek için ilk adımınız, gardırobunuzdaki her şeyi dışarı çıkarmaktır. Bunun çok zaman alıcı bir iş olduğunu düşündüğünüzü biliyorum. Ama vazgeçmeyin. Çünkü bu iş, sonrasında size oldukça fazla zaman kazandıracak.

Giymediğiniz giysilerle vedalaşın

Şimdi, detoks uygularken yapacağımız öncelikli işimiz, “Bir gün içine girerim” diyerek, dolabınızın en arkalarına sakladığınız küçük beden kıyafetleri, etiketiyle duran ve giyilmeyi bekleyen parçaları, eskimiş ve rengi solmuş olanlar da dahil olmak üzere tüm giysilerinizi çıkarın. Dolabınızda hiçbir şey kalmasın. Bunu yaptığınız zaman “Böyle bir elbisem mi varmış?”, “Almayı düşündüğüm etek modelinin aynısı varmış zaten?”, “Bu tarz bir ceketim olduğunu unutmuştum?” cümlelerini kuracağınızdan emin olabilirsiniz.

Haberin Devamı


KENDİ GARDIROBUNUZDA ALIŞVERİŞE ÇIKIN

Giymediğiniz giysilerle vedalaşın

Dolapları ve rafları boşalttık. Şimdi sıra, akıllı bir gardırop oluşturmakta. Bunu yaparken aslında kendi gardırobunuzda alışverişe çıkıyorsunuz da diyebiliriz. Çünkü kıyafetlerinizi dikkatlice incelemek, rafların arkalarında kalanları keşfetmek, yeni kıyafetler almışsınız gibi hissettirecek. Ayrıca giymediğiniz kıyafetleri elemek, sevdiğiniz parçaları rahat görmenize ve daha kolay kombinler yapmanıza yardımcı olacak. Aslında detoksla yaptığımız şey, akıllı bir gardırop oluşturmak. Bu sayede giyecek hiçbir şeyim kalmadı duygusundan kurtulabilir ve eğlenceli bir dolaba sahip olabilirsiniz.


KİŞİSEL STİL ANALİZİNİZE GÖRE KIYAFETLERİNİZİ ELEYİN

Haberin Devamı

Gardırop detoksunu sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmek için öncelikle kişisel stil analizinizi iyi yapmanız gerekiyor. Çünkü gardırobunuza vücut tipinize ve ölçünüze uygun kıyafetleri yerleştireceksiniz. Bunu yaparken “Son 6 aydır bu parçayı hiç giydim mi?”, “Bu kıyafeti giymeyi hala seviyor muyum?”, “Vücut tipime uygun mu?” sorularına dürüst cevap vermeyi de unutmayın ve gitmesi gerekenlerle strese girmeden vedalaşın.


TEMEL VE TREND PARÇALARA YER VERİN

Akıllı bir gardırop oluşturabilmeniz için hem trend hem de temel kurtarıcı kıyafetlere eşit miktarda yer vermeye özen gösterin. Böylece dolabınız daha işlevsel olmasının yanı sıra daha da estetik görünecektir. Dolap düzenini renklerine göre düzenleyebileceğiniz gibi ofis, günlük ve özel günler şeklinde kategorilere ayırıp da yerleştirebilirsiniz. Dilerseniz de etek, pantolon, ceket ve kazaklar gibi bölümlere ayırarak, dolabınızı rahatlatabilirsiniz. Bu üç sistem de kombinlerinizi yaparken, size oldukça fazla zaman kazandıracaktır. Ayrıca belli bir düzen doğrultusunda yapılan dolaplarda herhangi bir giysiyi gözden kaçırma olasılığınızda azalır.

Haberin Devamı


SEVDİĞİNİZ KIYAFETLERİ ÖNLERE YERLEŞTİRİN

Gardırop detoksunda öncelikli amacımızın sevdiğimiz parçaları elden çıkarmak değil, eskiyen ve giyilmeyenleri elemek olduğunu unutmayalım. Mesela modası geçen bir eteğiniz varsa ama siz giymeyi seviyorsanız, o parçayı atma stresine girmeyin ve saklayın. Her zaman kullandığınız gömlek, tişört, etek, elbise ve pantolonlara dolabınızın ön kısımlarında yer açın. Kullanım azlığına göre kıyafetlerinizi geriye doğru asın. Hiçbir zaman modası geçmeyen kaşmir kazak, trençkot, siyah elbise ve blazer ceketler gibi parçaları önlerde tutmaya da özen gösterin. Tabii ki kombinleri tamamlayan en önemli parçalardan olan ayakkabı ve aksesuarları da unutmamalısınız. Bu ikili grubu, şeffaf kutulara yerleştirerek saklayabilirsiniz. Böylelikle ihtiyaç duyduğunuzda rahatlıkla bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Giymediğiniz giysilerle vedalaşın

SAKLA, SAT YA DA BAĞIŞLA

Gardırop detoksu yaptığınız zaman elediğiniz kıyafetleri ne yapacağınıza karar vermekte zorlanabilirsiniz. Bu durumda önünüze 3 seçenek çıkacak. Ya saklayacak ya satacak ya da bağışlayacaksınız. Bedeninize olmayan ama sevdiğiniz parçalar varsa bunları kilo verene kadar saklayabilirsiniz. İdeal kilonuza döndüğünüzde de o kıyafetleri yeniden dolabınıza bir ödül gibi yerleştirebilirsiniz. Eğer, sevmediğiniz ama satılmaya değer bir ürününüz varsa, bunları ikinci el butikler ya da online satış siteleri vasıtasıyla elinizden çıkarabilirsiniz. Son seçeneğiniz ise kıyafetlerinizi ihtiyaç sahiplerine bağışlamak. Seçim sizin...

Yazarın Tüm Yazıları