Buz lazer mi yoksa Alexandrite lazer mi?

Kişisel bakımımızda büyük kolaylıklar sağlayan ve istenmeyen tüyleri kalıcı olarak yok eden lazer epilasyon yöntemi, yeni nesil cihazlarla birlikte çok daha etkili bir uygulama haline geldi. Ancak lazer epilasyonun farklı seçenekleri de bulunuyor. Bunlar arasında ise en çok buz lazer ve Alexandrite lazer epilasyonun adını duyuyoruz. Peki, bu iki lazer epilasyon yönteminin ne gibi avantajları olduğunu biliyor musunuz? Cevabınız ‘Hayır’ ise okumaya devam…

Haberin Devamı

Buz lazer mi yoksa Alexandrite lazer mi

Kıl köklerine temas ederek tüylerin yeniden çıkmasını kalıcı olarak yok eden lazer epilasyon, günümüzde hem kadınlar hem de erkekler tarafından sıkça tercih edilen yöntemlerin başında geliyor. Doktor kontrolünde gerçekleştirilen lazer epilasyon için aslında istenmeyen tüylerden kurtulmanın en güvenli ve kolay yolu diyebiliriz. Günümüzde değişik seçeneklerinin de bulunması, bu yöntemden yararlanmak isteyenlerin akıllarının karışmasına neden oluyor. Bu seçeneklerin arasında ise en çok buz (diode lazer) ve Alexandrite lazer epilasyonun isimlerini sıkça duyuyoruz. Her ne kadar bu iki yöntem, kalıcı olarak tüylerden kurtulmamıza yardımcı olsa da aralarından bazı önemli farklar da bulunuyor.

Haberin Devamı

HANGİ LAZER EPİLASYON DAHA İYİ?

Buz lazer mi yoksa Alexandrite lazer epilasyon mu? sorusuyla sıkça karşılaşıyoruz. Ancak şunu belirtmeliyim ki, hangi epilasyon yönteminin size uygulanması gerektiğinin kararını gittiğiniz klinikteki doktorun vermesi en doğrusu. Çünkü ten renginiz ve cilt yapınız, uygulanması gereken lazer epilasyon seçeneğinin belirlenmesinde önemli iki kriteri oluşturuyor.

Buz lazer mi yoksa Alexandrite lazer mi

DÖRT MEVSİM PÜRÜZSÜZLÜK

Dört mevsim pürüzsüzlük denildiği zaman akla ilk gelen yöntem, buz lazer epilasyondur. Bu özelliğiyle açık ara önde diyebiliriz. Ayrıca ince ve açık renk tüylerde bile etkili olabiliyor. Soğutucu mekanizması sayesinde ise hassas bölgelerde dahi acısız, ağrısız ve hızlı bir epilasyon imkânı sunuyor. Ütüleme lazer teknolojisinin de kullanılması, yöntemi konforlu hale getiren diğer bir özelliği. Bu lazer uygulaması ayrıca her atışta büyük bir alana etki ettiği için epilasyon işlemi kısa sürede tamamlanabiliyor. Alexandrite yönteminden farklı olarak cilt üzerine jel uygulaması ile gerçekleştiriliyor. Ütüleme hareketleri eşliğinde gerçekleştirilen her seans ile birlikte istenmeyen tüylerinizden kalıcı olarak kurtulabiliyorsunuz. Ayrıca tüm cilt tiplerine uygun olmasının yanı sıra bronzlaşmış tene dahi uygulanabiliyor.

BEYAZ TENLİLERDE DAHA ETKİLİ

Haberin Devamı

Günümüzde adını en çok duyduğumuz lazer sistemlerinden biri olan Alexandrite lazer epilasyon ise en çok açık tenli kişilerde tercih ediliyor. Beyaz tenliler ve siyah kıl köküne sahip kişilerde etki gösteren Alexandrite lazer, genellikle 8 seansta kalıcı olarak tüylerden kurtulmanıza yardımcı olabiliyor. Ancak bu süre elbette ki, kişinin kıl ve cilt tipine göre değişkenlik de gösterebiliyor. İşlemde soğutucu aparatların kullanılması, kişiler minimum seviyede acı hissetmelerini sağlıyor. Yüz bölgesi, koltuk altı, kol, bütün bacak, genital bölge, sırt bölgesi, göbek, el ve ayaklarda da kullanılabiliyor.

Buz lazer mi yoksa Alexandrite lazer mi

BUZ LAZER VE ALEXANDRİTE LAZERİN KARŞILAŞTIRILMASI

Haberin Devamı

Her iki yöntem de etkili sonuçlar verse de farklı avantajlara sahipler. Genel anlamda her iki sistemi karşılaştırmak gerekirse, aralarındaki belirgin farkları şu şekilde sıralayabiliriz:
-Buz lazer, koyu cilt tiplerinde dahi etki gösterirken, Alexandrite lazer cihazı, beyaz tenli ciltlerde daha etkilidir.
-Buz lazer epilasyonla ince kıllarda bile büyük başarı elde edilirken, Alexandrite lazer cihazı, kalın kıllarda daha etkilidir.
-Buz lazer, her mevsim kullanılırken, Alexandrite, yaz aylarında tercih edilmemektedir.
-Buz lazerde ütüleme yöntemi kullanıldığından son derece konforlu ve geniş alanlara uygulama yapılmaktadır. Alexandrite lazer epilasyonda ise atış yapıldığından uygulama alanı daha dardır ve işlem süresi daha uzun olur.
-Buz lazer, yüz, sırt ve kol bölgesinde hatta tüm vücutta etkilidir. Ancak Alexandrite lazer, alt bacak, genital, koltuk altı bölgelerinde pratik ve çok iyi sonuç veren bir lazerdir.
-Yüz bölgesi işlemlerinde ise buz lazer epilasyon tercih edilir. Çünkü ayva tüyler, buz lazer epilasyondan kaçamaz.

Yazarın Tüm Yazıları