Bu sezon erkek modasında kurallar yeniden yazıldı

Bu hafta rotamızı erkek modasına çeviriyoruz. Aslında geçen yıl haziran ayından bu yana dünyaca ünlü tasarımcılar, ilkbahar/yaz 2023 erkek giyim koleksiyonlarını sergiledi ve yeni sezonda nelerin trend olacağına dair ipuçları podyumlarda çoktan verildi.

Haberin Devamı

Moda haftalarına bir göz gezdirdiğimizde ise kreasyonlarda tasarımcıların erkek modasının kurallarını baştan yazdıklarını söyleyebiliriz. Çünkü gömleksiz giyilen ceketlerden ultra parlak renklere, bol pantolonların yükselişinden kısa şortlara kadar birçok yaratıcı tasarım, bu yıl herkesi şaşırtacak cinsten. Sezonun trendlerinin görkemli şovlarla sunulduğu podyumlarda tasarımcıların öngördüğü sloganlar arasında, “Erkek bedenine özgürlük” başı çekiyordu. Modaya yön veren markaların da koleksiyonlarına baktığımız zaman bu sloganın oldukça geçerli olduğunu görebiliyoruz. Çünkü ilkbahar-yaz sezonu erkek giyiminde konforun ön planda tutulduğu ve doğadan da ilham alınarak hazırlanmış tasarımlar, aslına bakarsanız oldukça iddialı. Nostaljik detaylarla süslenmiş klasik parçalar ise alışık olmadığımız şekillerdeki kullanımlarıyla tarzınızı farklı bir boyuta taşıyabiliyor. Sanırım bu sezon, ceketleri gömleksiz giyen, bol kot pantolonlarla dolaşan ve oldukça kısa şortlarla gezen erkeklerle oldukça sık karşılaşacağız gibi duruyor.

Haberin Devamı

BOL KOTLARIN DÖNÜŞÜ

Bu sezon erkek modasında kurallar yeniden yazıldı

Son 10 yıl içinde kot pantolonlar, her geçen gün daralmalarıyla dikkat çekiyordu. Dar kotlarla oversize bir üst giyimi kombinlemek ise klasik haline gelmişti. Ancak artık bol kot pantolonların devri yeniden başlıyor. Kotların yanı sıra bel kısmı dar ve aşağı doğru bollaşan kumaş pantolonları da sık sık göreceğiz. İyi haber şu ki erkek bedenine özgürlük getiren bu parçalar, sıcak günlerde sizi terlemekten de kurtarabiliyor.

Bu sezon erkek modasında kurallar yeniden yazıldı

DENİM TRENDİ SEZONU ETKİSİ ALTINA ALDI

Kot üstüne kot giyenlerin başlattığı denim trendi, yeniden dünyayı etkisi altına aldı diyebiliriz. Podyumlarda iki hatta üç parçadan oluşan kot görünümler, tasarımcıların gözde kombinleri arasındaydı. Hatta Prada’nın yakasız western stili gömlekleri, kotların içine sokup, podyuma yollaması ile Givenchy’nin yırtık kotları, kot yeleklerle eşleştirmesi, moda severlerden de tam puan aldı. Siz de gardırobunuzdaki tüm kot parçaları çıkarmaya hazırlanın. Çünkü bu yıl kotlar sayesinde ilkbahar ve yaz sezonunda nostaljik bir hava esecek.

Haberin Devamı

Bu sezon erkek modasında kurallar yeniden yazıldı

ENERJİSİ YÜKSEK KIYAFETLERE YER AÇIN

Moda dünyası, pandeminin kasvetini üstünden atmaya erkek kreasyonlarında da devam ediyor. Doğanın yeniden canlanmasıyla birlikte siz de gardırobunuzda enerji veren kıyafetlere yer açmaya hazırlanın. Çünkü gökkuşağı renklerinin yer aldığı dinamik ve iddialı parçaların zamanı. Öyle ki erkek moda dünyası, geçmiş sezonlarda hiç kullanmadığı kadar çok rengi, koleksiyonlarına taşıdı. Bu yıl renkli, eğlenceli kazaklar, yaratıcı detaylara sahip ceketler ve pantolonlar enerjinize enerji katacak.

YILIN STİL HAREKETİ: GÖMLEKSİZ CEKET GİYMEK

Düğmeleri derinliklere kadar açılmış bir gömlek trendi olarak başlayan erkek dekoltesi, yeni sezonda gömleğin tamamen terk edildiği bir tarza dönüştü. Elbette ki her yıl takım elbiseler farklı dokunuşlarla yeniden şekilleniyordu. Ancak bu kez tam anlamıyla özgür bir karaktere büründüğünü söyleyebiliriz. Çünkü yeni stil hareketi, takım elbiselerin içine gömlek veya tişört giymemek. Gündelik hayatta bir ceketi gömleksiz giymeyi denemek, erkekler tarafından pek tercih edilmese de bu trend ünlüler arasında oldukça popüler.

Haberin Devamı

MODERN KRAVATLAR

Moda dünyasının önde gelen markalarının koleksiyonlarının vazgeçilmezi olan kravatlar da yeni sezonda klasik görünümlerinin tamamen dışına çıktı. Kısacası klasik kravat geleneğini rafa kaldırma zamanı diyebiliriz. Çünkü yeni kravatlar, dinamik, renkli ve modern çizgileriyle stilinize yaratıcı bir dokunuş katıyor.

ŞORTLARA GÜNCELLEME GELDİ

Bu sezon erkek modasında kurallar yeniden yazıldı

Özellikle yaz aylarının vazgeçilmez parçalarından olan erkek şortlarına da bu yıl tam bir güncelleme geldi. Erkek giyiminde diz üstünde olan şortlara oldukça aşinayız. Ancak şimdi şortlar daha da kısalmaya başladı. Eğer siz de şort giymeyi seviyorsanız, podyumlarda boy gösteren yeni nesil şortları tişörtlerle sporlaştırabilir, bol kesim gömleklerle kombinleyerek, modern bir tarz yaratabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları