Banyonuza tarz katmanın yolları

Günlük hayatın stresinden ve sorunlarından kaçıp kurtulduğumuz evlerimizde belki de kendimizle baş başa kaldığımız en özel alan banyolarımızdır. Özellikle içimizi soğutan bu kış günlerinde sımsıcak bir duş alarak rahatlayacağımız banyolarımızda bedenimizi olduğu kadar ruhumuzu da dinlendirebilmemiz oldukça önemlidir. Hadi gelin bugün, rahatlığı estetikle birleştirerek, kişisel tarzımıza uygun banyo dekorasyonlarını nasıl yapacağımıza bir göz gezdirelim.

Haberin Devamı

Banyonuza tarz  katmanın yolları

Suyun dinlendirici ve huzur veren gücüne her zaman inanmışımdır. Evlerimizde de su ile buluştuğumuz yer olan banyolarımızın hem ruhumuza hem de gözümüze hitap eden alanlar olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü stresli bir günün ardından ya da günlük hayatın yorucu koşuşturmacasından sonra eve geldiğimizde hemen hemen hepimizin yapmak istediği tek şey, ılık bir duş almak ya da jakuzi de biraz zaman geçirmek oluyor. Ben de bugün sizlerle hem vücudumuzu hem de zihnimizi arındırdığımız banyolarımızda kendinizi çok daha fazla şımartmamıza olanak sağlayacak banyo dekorasyon fikirlerini paylaşmak istedim. Ayrıca yeni yıla sayılı günler kaldı. Bu yıl kendinize yepyeni bir banyo hediye etmek isterseniz, anlatacağım dekorasyon fikirlerinden de ilham alabilirsiniz.

Haberin Devamı

KÜÇÜK BANYOLARA ESTETİK ÇÖZÜMLER

Banyonuza tarz  katmanın yolları

Şehir merkezlerinde oturmanın en büyük sorundan biri de metrekaresi küçük evlerde yaşamaktır. Durum böyle olunca tabii ki banyolara ayrılan metrekareler de oldukça küçülüyor. Ancak endişelenmeyin. Çünkü alanı sınırlı banyolar için de hem konforlu hem de estetik çözümler var. Bence küçük banyoların en büyük sorunu büyük ölçekli mobilyalara yer verilmesidir. İşe, öncelikle bu mobilyaları ortadan kaldırıp, özellikle altında dolap ünitesi olan lavaboları tercih etmekle başlamalısınız. Banyonuzdaki dağınıklığı en aza indirebilmek içinse duvara monte edilen dolaplar ile şık banyo rafları kullanabilirsiniz. Bunların dışında banyonuzu modern ve işlevsel bir mekân haline getirebilmek için, gizli depolama alanı yaratan duvara gömülü dolaplar ve tezgâh altı çekmeceleri de tercih edebilirsiniz. Ayrıca küçük banyolarınızda ferah bir ortam yaratabilmek için aynanın etrafına ya da duvar dolaplarının altına spot ışıklar yerleştirmenizi öneririm. Böylece banyonuz daha geniş görünecektir. Işıklandırmanın yanı sıra kullanacağınız beyaz ve bej gibi nötr renkler de banyonuzun genişlik hissini arttıracaktır.

Haberin Devamı

BİTKİLERİN RAHATLATICI GÜCÜNÜ KULLANIN

Banyonuza tarz  katmanın yolları

Evlerimizin birçok köşesine itinayla yerleştirdiğimiz bitkileri, banyolarınızda da kullanmaya ne dersiniz? Çünkü bitkiler, banyolarınıza canlılık katmanın en pratik ve basit yollarından biri. Özellikle duvara monte edilmiş saksıları kullanarak, bitkilerin rahatlatıcı ve sakinleştirici gücünü banyolarınıza taşımanızı öneririm. Emin olun, banyo keyfiniz çok daha dinlendirici bir hale gelecektir. Özellikle aşk merdiveni, aloe vera ve bambu, banyolar için ideal bitkilerdir. Nemi en çok seven bitkilerden biri olan sarmaşık da banyonuzun havasını değiştirmenize yardımcı olabilir.

ŞIK AKSESUARLARA YER AÇIN

Banyonuzu dekore ederken aksesuar seçimine oldukça dikkat etmelisiniz. Çünkü aksesuarlar, aynı zamanda banyonuza şıklık ve işlevsellik katabileceğiniz ürünlerdir. Mesela sıvı sabunluk, katı sabunluk, diş fırçalık, çöp kovası gibi parçalardan oluşan banyo setleri, banyonuza stil katmak için harika bir çözümdür. Setin renk ve desenlerini banyonuzun dekorasyonuna uygun olarak tercih edebilirsiniz. Ayrıca havlu ve bornozlarınız gibi tekstil ürünlerinin de banyo setiyle uyumlu olmasına özen gösterin. Bu iki grubun uyumu, banyonuzun düzenli görünmesini sağlar. Banyo halıları ve paspaslar da dekorasyonu tamamlayan önemli parçalardır. Bu nedenle renklerinin banyonuzun tarzına ve rengine uygun olduğundan emin olun. Bu arada 2024 yılının banyo tasarımlarında özgün desenlere sahip duvar kağıtları da oldukça sık kullanılacak. Siz de banyolarınıza görsel bir çekicilik katmak için özgün desenlere sahip duvar kağıtları, doğal manzara tabloları veya özel tasarımlı duvar süslemeleri kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

RENKLİ SERAMİK VE FAYANSLAR

Banyonuza tarz  katmanın yolları

Banyonuza enerji katmak için banyo tasarımlarında sıkça kullanılan renkli seramik ve fayansları tercih edebilirsiniz. Özellikle 2024 banyolarında cesur ve canlı renklerden oluşan seramikler, oldukça popüler olacak gibi görünüyor. Özellikle mavi ve yeşil renkler, duvarların yanı sıra zeminlerde de sıkça tercih edilecek. Geometrik desenlere sahip renkli fayanslar da duvar ve zeminlerde dinamik bir görünüm sağlamak açısından 2024 banyolarında boy göstermeye hazırlanıyor. Küçük bir hatırlatma son yıllarda oldukça beğenilen kristal cam mozaik modelleri de banyonuzun duvarlarında harika görünebilir. Parlak ve ihtişamlı bir görüntüye sahip olan kristal cam mozaikleri de aklınızda tutmanızı öneririm.

Yazarın Tüm Yazıları