Aİlesine ve yaşadığı şehre bağlı kaldı

Sevgili Hürriyet okurları... ‘Serkan Kızılbayır ile Sen Sor Ben Söyleyeyim’ sohbetlerimizin bu haftaki konuğu Ozan Sihay. Video, fotoğraf ve teknoloji alanında bildiklerini, deneyimlerini kullanıcılarla paylaşarak etkileşime geçmeyi seven Ozan Sihay ile ‘Peugeot Göral Otomotiv’de buluştuk. Konuğum “Sen Sor Ben Söyleyim” dedi ve sohbetimiz için yola çıktık...

Haberin Devamı

*Ozan Sihay kimdir?

1982 senesinde Adana’da doğdum. Tüm eğitim-öğretim hayatımı da burada tamamladım. Çukurova Jeoloji Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra dedemin kurduğu ve babamın devam ettirdiği Sihay Reklamevi’nde grafik tasarım konusunda kendimi geliştirdim. Yaşadığım şehre bağlı birisiyim. Buradaki en büyük etken tabii ki rahat yaşam koşulları, aile ve arkadaş çevresi. Aynı gün içerisinde karlı bir bölgede çekim yapmaya başlayıp, deniz kenarında güneşli bir havada çekimi tamamlamak yaptığın iş için bence büyük bir lüks.

Aİlesine ve yaşadığı şehre bağlı kaldı

*Fotoğraf çekmeye nasıl başladın?

Dedemin analog kameraları vardı. Onları kurcalardım çocukken. Fotoğraf çekiyormuş gibi hallere girerdim. Yaşım ilerledikçe bu kameraları kullanmayı öğrendim. Jeoloji mühendisliğinde okumamın en büyük avantajı sürekli saha gezilerine gitmem ve gittiğim yerlerde fotoğraf çekmem oldu. Bundan dolayı da o zamanlar tüm okul arkadaşlarımın facebook profil fotoğraflarını ben çeker olmuştum. Üniversite bittikten sonra da babamın tavsiyesiyle kendisinin de gittiği AFAD’a (Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği) yazıldım. Orada da teknik bilgilerle kendimi geliştirdikten sonra profesyonel fotoğrafçılık hayatım başladı.

Haberin Devamı

Aİlesine ve yaşadığı şehre bağlı kaldı

*Sinema hayatın devam ediyor mu?

Tabii ki sinema benim vazgeçilmezim. Çocukluğumdan beri sinemaya giden sürekli film izleyen birisi oldum. İzlediğim filmlerin nasıl çekildiğini merak ederdim hep. Konuyla ilgili belgeseller izler, kitaplar okurdum. Fotoğrafa merak saldıktan sonra artık durağan görüntülerin beni tatmin etmediğini fark ettim ve bir süre sonra kendime bir handycam alıp videolar çekmeye başladım. Kendimi bu alanda da mümkün olduğunca geliştirmeye çalıştım. Sinema hayatım kısa filmlerle başladı. Bu sayede festivallerle hem dünyayı gezme şansım oldu hem de birçok ödül aldım. James Bond Skyfall ve Charlie’s Angels gibi Hollywood yapımlarında reji olarak görev yaptım ve set tecrübesini en üst düzeyde yaşadım. Son olarak Ceylin adlı uzun metraj filmin ortak yönetmenliğini ve görüntü yönetmenliğini yaptım. Bundan sonra da sinema hayatım aynı heyecanla devam edecek.

Haberin Devamı

Aİlesine ve yaşadığı şehre bağlı kaldı

*Teknolojiye karşı ilgin nereden geliyor?

Yine çocukluğuma döneceğiz ama ilk bilgisayarla tanışıklığım Commodore 64 ile oldu. Benim jenerasyonun efsanesiydi. Bu bilgisayar ile başlayan yolculuğum yıllar içerisinde teknolojinin tüm gelişimine tanıklık edip birebir dahil olmamla birlikte günümüze kadar geldi. Fotoğraf, video ve teknolojiyi harmanladığım bir iş yapıyorum şu anda da. Youtube başta olmak üzere bir çok sosyal medya platformunda teknoloji, fotoğraf, video, mobil uygulamalar, bilgisayar programları vb. hakkında eğitim içerikleri üretiyorum.

Bu yazının video’sunu da izleyebilirsiniz.

Aİlesine ve yaşadığı şehre bağlı kaldı

Yazarın Tüm Yazıları