Seyrek saçlara çözüm: Medikal kaynak

Saç, bir kadının en önemli aksesuvarlarından biri. Doğru saç kesimi ve rengi kadar, canlı ve yoğun bir saça sahip olmak da önemli. Aslında daha önemli.

Haberin Devamı

Seyrek saçlara çözüm: Medikal kaynak

Gür bir saça sahip olmak için öncelikle beslenmenize ve düzenli egzersiz yapmaya özen göstermelisiniz. Ancak bazen elinizde olmayan hastalık gibi dış faktörler nedeniyle ciddi saç kayıplarına uğrayabilirsiniz.

Önceden, böyle durumlarda saçın tekrar eski haline gelmesi için belki de yıllarca beklemektenbaşka yapacak bir şey yoktu. Ancak artık medikal kaynak yöntemiyle bu yıpratıcı süreci kolaylıkla atlatmak mümkün.

Medikal kaynağın diğer kaynak yöntemlerinden farkı, çok ince telli saçlara uygulanabilmesi ve diğer yöntemler gibi saça zarar vermemesi. Hatta diğer saç kaynak çeşitlerinin zararlarını büyük ölçüde ortadan kaldırır.

Saç uzatma teknikleri içinde, ince telli saçların dokusuna en uygun yöntem, medikal saç kaynak yöntemidir.

Eğer zaten ince telli bir saç tipiniz varsa ya da çeşitli hastalıklar nedeniyle saç kaybı yaşadıysanız, saçınıza zarar vermeyecek olan medikal saç kaynak yöntemini tercih etmenizi öneririm.

Haberin Devamı

HAFTANIN DEĞİŞİMİ

Amerikalı ünlü pop yıldızı Miley Cyrus’un sarı saçlardan daha koyu renkli saçlara geçmesi yaz aylarında pek karşılaştığımız tercihlerden değil, fakat kendisine çok daha yakıştığını belirtmek isterim. Ana rengini koyulaştırması ten renginin değişimi ile birlikte olmuş. Haliyle yaz aylarında bronz tende kızıl ya da turuncuya dönmeyen kumral tonlar; gözlerinin daha canlı, cildinin çok daha sağlıklı görünmesini sağlamış.

Seyrek saçlara çözüm: Medikal kaynak


Renk değişiminde tercihlerinizi bütüncül bir bakış açısıyla yapmanızda yarar var. Yani saç renginin değişimi demek, zaman içinde stilinizin de değişmesi gerektiğini gösterir. Birçok alışkanlığınızın değişmesi daha kısa sürede yeni renginize alışmanızı sağlar. Buna alışık olduğunuz giyim tarzını ve makyaj renklerini de dahil edin. Bu değişimi bütüncül olarak ele almadığınızda kısa süre sonra eski renginize dönmek zorunda kalabilirsiniz, bu da saçlarınızın çok fazla yıpranmasıyla sonuçlanabilir.

Yıllar içinde yaşadığım deneyimlere dayanarak söylüyorum; her sarışın hayatı boyunca iki defa bu deneyimi yaşıyor. Sarı saçların yıpratıcı etkilerinden uzaklaşmak isteyenler için önerim, koyu renklere geçerken doğru rengi kuaförleriyle birlikte seçmeleri ve bu değişimi yavaş yavaş yapmaları.

Unutmayın bir sarışın her an eski rengine dönmek isteyebilir.

Haberin Devamı

Saçlarınızın sağlığı için doğru ürün önemli

Eğer saçlarınız zayıfsa, yıpranmışsa ve kimyasal işlem görmüşse, yapılandırılmasına ve onarılmasına yardımcı olabilecek ürünler kullanmalısınız. Saç maskeleri her gün kullanmaya uygun değildir. Bu nedenle argan yağı gibi saçınızı nemlendirecek, kolay taranmasını sağlayacak ve saçınıza parlaklık, canlılık verecek ürünler tercih edebilirsiniz.

Argan yağı nedir?

Argan ağacının meyvelerinin çekirdeklerinin ezilmesiyle elde edilen tamamen bitkisel bir yağ türüdür ve Fas’ta yetişir. Argan yağının içeriğinde A, C, F ve E vitaminleri ile omega 3 ve omega 9 bulunur. Tüm bu zengin vitamin ve minerallerle argan yağı, saçları kökten uca doğru besler. Matlaşmış saçlara parlaklık verir, canlandırır ve gür bir görünüm kazandırır. Saç diplerinde yer alan gözeneklere nüfuz ederek saç sağlığını diplerden başlatarak iyileştirir.

Haberin Devamı

 Seyrek saçlara çözüm: Medikal kaynak

 

 

Yazarın Tüm Yazıları