Saç bakımlarını nasıl ve neye göre seçmemiz gerekiyor?

Tarih boyunca saç, farklı anlamları simgeleyen bir nesne olmuştur. Sağlık ve estetik açıdan ön plana çıkan uzun saç uzatma alışkanlığı, hemen hemen bütün kültürlerde şıklık, özgürlük ve zenginlik olarak kabul edildi. Günümüzde de hâlâ feminenlik simgesi olarak görülen uzun ve gür saçlara sahip olmak için doğru saç bakımı elbette çok mühim.

Haberin Devamı

Peki saç bakımında nelere dikkat etmeliyiz? Bu hafta saç bakımı ile ilgili mutlaka okumanız gereken önemli detayları bir araya getirdim…
Öncelikle eğer saçınız ile ilgili problem yaşıyorsanız, bu problemin kaynağını bulmalısınız. Saç dökülmesi, yağlanma, kepeklenme ve saç derisindeki kuruluk gibi problemler Seboreik Dermotit Egzama’dır. Bu gibi şikayetler sıklıkla saç uçlarına uygulanan kozmetik bakımlar ile giderilmeye çalışılsa da sorun aslında saç dipleriniz ile ilgilidir ve sorun ancak saç derisinden çözülür.~Saç telleri ile ilgili yaşayabileceğiniz şikayetler ise kuruluk ve matlık gibi problemlerdir.
Bu nedenle saçı tedavi edebilmek için önce sorunu doğru teşhis etmeliyiz…
Saçlarımıza nasıl daha iyi bakarız ve kusursuz saça sahip oluruz?
Gelin beraber okuyalım…
1. Şampuan ve saç kremi seçimi: Saç tipinize uygun bir şampuan ve saç kremi seçmek önemlidir. Kuru saçlar için nemlendirici özelliklere sahip ürünler tercih edilirken, yağlı saçlar için yağlanma önleyici şampuanlar kullanılabilir. Renkli veya boyalı saçlar için özel olarak formüle edilmiş ürünler tercih edebilirsiniz.
2. Saç derisi temizliği: Saç bakımının temeli, sağlıklı bir saç derisine sahip olmaktır. Düzenli olarak saç derinizi nazikçe temizlemek için uygun bir şampuan kullanın. Aşırı sıcak suyla yıkamaktan kaçının, çünkü bu saç derisini kurutabilir.
3. Nemlendirici kullanımı: Saçlarınızın nem dengesini korumak için düzenli olarak nemlendirici ürünler kullanın. Saç bakım yağları veya serumlar saçınıza ihtiyaç duyduğu nemi ve parlaklığı sağlayabilir.
4. Saç uçlarına özel bakım: Saç uçları genellikle daha kuru ve yıpranmış olabilir. Düzenli olarak saç uçlarına özel bakım yapmak için saç kremi veya yağ kullanabilirsiniz. Ayrıca, düzenli saç kesimi ile yıpranmış uçları kesmek önemlidir.
5. Isı şekillendiricileri sınırlı kullanın: Fön makinesi, düzleştirici veya maşa gibi ısıyla şekillendirici aletleri sık sık kullanmak saçlarınızın zarar görmesine neden olabilir. Bu aletleri mümkün olduğunca sınırlı bir şekilde kullanmaya çalışın ve saçlarınızı korumak için ısı koruyucu spreyler kullanın.
6. Sağlıklı beslenme: Sağlıklı saçlara sahip olmanın bir yolu da sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmaktır. Sağlıklı proteinler, vitaminler ve mineraller içeren bir beslenme programı saçlarınızın güçlü ve parlak olmasına yardımcı olur.
7. Tarak seçimi: Saçlarınızı tararken geniş dişli veya doğal kıl fırçalar gibi saçınıza zarar vermeyen tarakları tercih edin. Islak saçlarınızı tararken daha fazla dikkat gösterin, çünkü bu durumda saçlar daha hassas olabilir.

Haberin Devamı

Saç bakımlarını  nasıl ve neye göre seçmemiz gerekiyor

Haberin Devamı

Saçları UV ışınlarından korumak için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

1. Şapka veya başlık kullanın: Güneşli havalarda şapka, şapka veya başlık takmak saçlarınızı UV ışınlarından korumak için etkili bir yöntemdir. Başınızı ve saçlarınızı tamamen örten geniş kenarlı bir şapka tercih edebilirsiniz.
2. Güneş kremi veya sprey kullanın: Saçınıza özel olarak formüle edilmiş güneş koruyucu sprey veya krem kullanarak UV ışınlarının saçınıza zarar vermesini engelleyebilirsiniz. Güneş koruyucu ürünü saçınıza uygulamadan önce ürünün saçınıza uygun olduğunu doğrulayın.
3. Saç ürünleriyle UV koruması: UV korumalı saç ürünleri kullanarak saçlarınızı güneşin zararlı etkilerinden koruyabilirsiniz. UV filtreleri içeren şampuan, saç kremi, saç yağı veya serum gibi ürünler tercih edebilirsiniz.
4. Gölgede kalın: Güneşin en yoğun olduğu saatlerde (genellikle 10:00 ile 16:00 arası) mümkün olduğunca güneşin altında kalmamaya özen gösterin. Eğer mümkünse gölgede kalın ve güneşin doğrudan saçlarınıza vurmasını engelleyin.
5. Nemlendirme: Güneşin saçlarınızı kurutmasını ve yıpranmasını önlemek için saçlarınızı düzenli olarak nemlendirin.
Nemlendirici saç maskeleri veya saç yağları kullanarak saçlarınızın nem dengesini destekleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları