Başkanlar söz verdi

“KALEİÇİ kül olacakmış” başlıklı yazımın ardından çok sayıda telefon aldım.

Haberin Devamı

Arayanların birçoğu bölge esnafıydı.

*

Birçoğu dert yandı, yeni önlemler alınması için çağrıda bulundu.

*

Anladım ki Kaleiçi’nde yaşanan güvenlik sorunu herkesi tedirgin ediyor.

*

Zaten Antalya Kaleiçi Otelciler ve Esnaflar Derneği’nin isyanının temelinde de bu tedirginlik vardı.

*

Son Kaleiçi yangınında yaşananları irdelediğim yazımdan sonra ilk arayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal oldu.

*

Ümit Bey’in Kaleiçi’nin tanıtımına yönelik yaptığı çalışmaları en iyi bilenlerdenim.

*

Zaten kendisi de ilk önce bu konuya vurgu yaptı ve şöyle devam etti:

 

Başkanlar söz verdi

 

Haberin Devamı

ZABITA HAREKETE GEÇTİ

“Bölgedeki insan hareketi arttıkça risk de artıyor. Kaleiçi 10 yıl önce uyuyordu. Şimdi ise 24 saat yaşıyor. Bu nedenle tedbirlerimizi her geçen gün arttırmalıyız. Ben de bizzat Zabıta Müdürlüğümüze yangın tedbirlerinin denetlenmesi, gerekirse yeni önlemler alınması konusunda talimat verdim. Ayrıca esnafımızın önerilerini de ortak bir masa etrafında konuşmaya hazırız. Bu konuda zaman kaybetmeden harekete geçilmesi için gerekeni yapacağız.” 

Vatani görevini Samsun Askeri Hastanesi’nde yapan Muhittin Böcek, yaşamı boyunca zirai üretim, ulaşım ve turizm gibi sektörlerde faaliyet gösterdi. Gençlik yıllarından itibaren aktif siyasetin içinde yer aldı ve 1994 - 1999 yılları arasında Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimlerde Anavatan Partisi Konyaaltı Belediye Başkan Adayı oldu ve %27 oy alarak seçildi. 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri’nde bu kez Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday oldu ve ikinci döneminde %50’nin üzerinde oy alarak yeniden seçildi.

Ümit Bey’in açıklamalarını kaleme alırken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek aradı.

*

Muhittin Bey hem iddialara yanıt verdi hem de yeni alınacak tedbirlerden bahsetti:

 

GÜNDEME ALDIK

“Kaleiçi Antalya’nın gözbebeği, turizmdeki markamız. Göreve geldiğimiz günden bu yana Kaleiçi’ndeki sorunların çözülmesi noktasında sürekli çalışıyor, yeni projeler üretiyoruz. 22 Temmuz gecesi yaşanan yangında da ilgili tüm ekiplerimiz gereken müdahaleyi yerinde ve zamanında yapmıştır. Bölgedeki yangın musluklardan su gelmemesi teknik olarak söz konusu olamaz. Yine yangın söndürme araçlarımızın geçişlerini hidrolik sistemler değil bölgenin genel yapısı engellemiştir. Buna rağmen AKOED’ in gündeme taşıdığı şikâyet ve önerileri de hassasiyetle gündemimize aldık.”

Haberin Devamı

GEREKEN YAPILACAK

“Bu kapsamda; gözbebeğimiz Kaleiçi’nin turizm açısından daha etkin hale getirilmesi ve korunması adına tüm önerileri dinlemeye her zaman hazırız. İtfaiye Dairesi Başkanlığımız başta olmak üzere tüm birimlerimiz bölgedeki güvenlik önlemlerini tekrar mercek altına aldı. Bu incelemeler sonunda eğer çözümlenmesi gereken sorunlar varsa vakit kaybetmeden gereği yapılacak. Kaleiçi’nin çıkarlarını korumak adına emek veren herkesle aynı masada buluşmaya da hazırız. Bu samimiyetimizden kimsenin kuşkusu olmasın.”

*

Kaleiçi’nde yaşananlar, yaşandığı iddia edilen olaylar elbette üzücü.

*

Ama hem Muhittin Bey’in hem de Ümit Bey’in sağduyulu yaklaşımı, sorun çözmeye yönelik tavrı ve en önemlisi sivil topluma verilen önem de bir o kadar sevindirici.

*

Haberin Devamı

Bu tavrın kısa sürede Kaleiçi’nde yeni bir dönemi başlatabileceğine inanıyorum.

*

Umarım yanılmam…

Yazarın Tüm Yazıları