ASBAŞ krizinde başkanlar ne dedi?

İŞ dünyasından kiminle konuşsam Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meclisinde yaşanan Antalya Serbest Bölge (ASBAŞ) tartışmasına konuyu getiriyor.

Haberin Devamı

Aslında bu tartışmanın fitili ATSO Başkanı Ali Bahar’ın Hürriyet’e verdiği özel röportajda yakılmıştı zaten.
*
Ne demişti Ali Bahar o röportajda?
*
“Hem ATSO hem de OSB başkanının bu kadar katma değer sağlayacakken Antalya Serbest Bölge yönetim kurulu içinde olmaması bence çok yanlış.”
*
İşte, Ali Bahar’ın o röportajda fitilini ateşlediği bomba mecliste patladı.
*
Meslektaşım Mehmet Çınar’ın meclis tutanaklarına yer verdiği haberi dikkatlice okudum.
*
Tartışmada ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk’ün yaptığı açıklamalar açıkçası beni tatmin etmedi.
*
O yüzden kendisini aradım, merak ettiklerimi sordum.
*
İşte yanıtları:

SEÇİM MESELESİ KAPANDI

“Böyle bir tartışma içinde olmaktan üzüntü duyuyorum. Ali Bey icra, ben de temsil makamındayım. Kimseyle hiçbir sorunum, kavgam yok. Elbette aramızda fikir ayrılıkları oluyor. Ama beni ne zaman arasa, destek istese destek veriyorum. Arkasında, yanında duruyorum. Evet, ASBAŞ’ta böyle bir tercih yapıldı. Ancak genel kurul tescil edilmedi. 29 Mart’ta yeniden genel kurul yapılacak. Yeni listede olur muyuz olmaz mıyız ben de bilmiyorum. Tek bildiğim bu konunun mecliste konuşulması beni rahatsız etti. Aile içi meseleleri böyle tartışmayı doğru bulmuyorum. Ben iki taraftan da (kırmızı-mavi liste) oy aldım. Seçildikten sonra seçim meselesi benim için kapanmıştır. ATSO yönetimi içinde çok değerli, çok sevdiğim insanlar var. Ali Bey’le de hukukumuz var. ATSO’nun başarılı olması beni de mutlu eder.”
*
Tabii bir de işin Büyükşehir cephesi var.
*
O yüzden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de düşünceleri mühimdi.
*
Onu da aradım ASBAŞ krizini yorumlamasını istedim.
*
Muhittin Bey’in yanıtlarını noktasına virgülüne dokunmadan paylaşıyorum:

Haberin Devamı

KAVGAYA GİRMEM

“Ben kimseyle kavga etmeyi sevmem. ASBAŞ yönetimine orada üye olan arkadaşlarımızın hepsinin girme hakkı var. ATSO Meclis Başkanı da önemli bir isim. Ali Bey’in yönetimde olmaması çalışmalara katkı koymasını engellemez. Zaten ben böyle bir tartışmanın içinde yer almak da istemem. Bu işlere beni kimse çekemez. Lütfen kendi aralarındaki kavgayı bana yıkmasınlar. Ben sivil toplum kuruluşlarına çok büyük saygı duyarım. Ona göre hareket ederim. Bunu da herkes bilir.”
*
İşte iddialar, işte cevaplar.
*
Bakalım 29 Mart’taki ASBAŞ genel kurulunda nasıl bir sonuç ortaya çıkacak.
*
Bekleyip göreceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları