Fotoğrafçıların savur buluşması

Sevgili Hürriyet okurları… Fotoğraf günümüzde tüm dünyanın konuştuğu ortak dil. Geçtiğimiz hafta Mardin’in Savur ilçesinden paylaşılan sıcak fotoğrafları sosyal medyada sıklıkla görünce yazıya taşıyıp sizlerle paylaşmak istedim.

Haberin Devamı

Fotoğraf dünyasından isimleri ilçede buluşturan ve 4 gün süren ‘Savur Fotoğraf Günleri’nde tarihi mekânlardan kültür zenginliklerine renkli kareler ortaya çıktı... Savur Fotoğraf Günleri, küçük bir ilçenin fotoğraflarla nasıl tanıtılabileceğine güzel bir örnek oldu…

Fotoğrafçıların savur buluşması

10 FOTOĞRAFÇI 4 GÜN

Savur Kaymakamlığı ve Savur Belediyesi, turizm potansiyeli yüksek olan ilçenin doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerini ortaya çıkarmak için 10 fotoğrafçıyı ilçeye davet ederek Savur Fotoğraf Günleri’ni düzenledi. 4 gün süren etkinlikte Savur’un tarihi, kültürel, doğal, tarımsal zenginlikleri, insanları, tarihi konakları, cami ve kiliseleri, tarihi köyleri, yaşam yerleri, Yeşil Savur Çayı fotoğraflandı. Sosyal medyada tanıtım amaçlı kullanılan fotoğraflar, ileriki günlerde açılacak sergi ile beğeniye sunulacak ve basılacak prestij kataloğu ile kalıcı bir esere dönüşecek.

Haberin Devamı

Fotoğrafçıların savur buluşması

İLÇE TANITIMINA KATKISI BÜYÜK

Savur Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Muhammed Kaya, etkinliğin ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ve turizm açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Kaya etkinliği şu sözlerle özetledi; “Mardin, her geçen yıl bir öncekine göre daha fazla sayıda ve daha yüksek nitelikli turist gruplarını ağırlıyor. Bu anlamda bizim ilçemizin turizm potansiyeli de yüksek. Mardin ziyaretçilerinin uğrak ilçelerinden biriyiz. Sahip olduğumuz zenginlikleri, fotoğrafçılarımızın gözü ile daha geniş kitlelere duyurmayı amaçladık. Bu renkli etkinlik ilçede yarattığı heyecanla Savur sakinlerinin fotoğrafa ilgi duymasını da sağladı.”

Fotoğrafçıların savur buluşması

Fotoğrafçıların savur buluşması

Haberin Devamı

Fotoğrafçıların savur buluşması

Yazarın Tüm Yazıları