Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Sonuç güzel, durum kötü

Bursaspor, sezonun kırılma maçlarından olabilecek bir karşılaşmayı kayıpsız geçmeyi başardı.

Haberin Devamı

- Bruno, Capan, Acolatse’nin yokluğunda,
- Ara transferlerin yapılamadığı bir ortamda,
Yönetimsel anlamda yaşadığımız kaotik bir atmosferde rakibi olan Altınordu karşısında alınan galibiyet gerçekten çok değerliydi.
Muhtemel yönetimin de “istifa” kararının da etkisiyle takım içinde pozitif bir havanın etkilerini gerek karşılaşmada gösterdikleri mücadelede, gerekse gol sonrası yaşadıkları sevinçte net olarak gördük.
*
Tabii bu pozitif havanın etkisiyle özellikle ilk yarıda sahada rakibine alan bırakmayan, topla oynama şansı tanımayan, genel anlamda oyuna hakim bir Bursaspor izledik.
Lakin maçın ikinci yarısında kadrodaki ve kulübedeki ciddi eksikliklerin de etkisiyle rakip takımın baskısını çok fazla hissettik.
Hatta oyunun son bölümü adeta kabus gibi geçti.
*
Gözlerimizin sürekli saatte olduğu bir sürecin akabinde hakemin çaldığı bitiş düdüğü, dakikalardır nefes almakta zorlanan taraftarların da derin bir nefes aldığını hissettik.
Evet bu şartlar altında skor ve sonuç çok iyi, fakat mevcut durumun ne kadar kötü olduğunu onca baskı altında yalnızca 2 oyuncu değişikliği yapabilmemizden, 2 yedek kalecinin aynı anda kulübede bulunmasından, kulübede yer alan oyuncuların yaş ortalamasının neredeyse 18 olmasından da anlamak mümkün...
*
Şimdi tüm gözler olası başkan adayları ve transfer tahtası üzerinde.
Altınordu karşılaşması mevcut kadroya takviye yapılmadığı takdirde Bursaspor’u çok zor bir ikinci yarı beklediği tüm çıplaklığıyla göstermiş oldu.
Artık kişilerin birbirleriyle güç gösterisi yarışını bırakıp, 3 milyonluk bir şehrin şampiyon takımına sahip çıkması gerekiyor.
Zira geçen her gün Yeşil-Beyazlı camiaya zarar veriyor...

Yazarın Tüm Yazıları