Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Bayram tadında

Bursaspor son derece kritik bir deplasmandan 3 puanla dönerek camiasının bayramını, bayram tadında kutlamasını ve kalan 3 haftada umutların devam etmesini sağladı.

Haberin Devamı

Puan anlamında halen geride olan yeşil beyazlılar için yalnızca kendi maçları değil, rakiplerinin de puan kaybetmesini bekleyecek olması en büyük handikap.
Manisa deplasmanında özellikle maçın ilk 20-25 dakikalık bölümünde sahada yalnızca Manisasporlu futbolcuları izlerken, yeşil beyazlı oyuncuların, en azından bir kısmının Bursa’da kaldığı düşünmeye başlamıştık.
*
Özellikle topa sahip olma ve savunma anlamında ortaya konan görüntü açıkcası hepimizi karamsarlığa inmişti.
Yenilen gol ve kaçan penaltı haricinde 2 de çok net pozisyon bulan Manisaspor, belki de Bursaspor’un fişini daha 30 dakika dolmadan çekebilirdi. Neyse ki oyunun 30 dakikasından sonra Bursaspor maçın önemini idrak etmeye başladı. Akabinde de topa daha çok sahip olmaya ve rakip sahada daha fazla gözükmeye başladı.
Ve her zaman belirttiğimiz gibi futbol kaliteli ayaklarla oynandığı zaman çok daha kolay olabiliyor. İşte bu anlamda Bruno hem ilk yarının sonunda Pedro’ya yaptığı asist, hem ikinci yarının hemen başında Bifouma’ya verdiği can alıcı pas ile adeta maçı Manisaspor’dan alıp Bursaspora kazandırdı.
*
Sonrasında gelen kırmızı kart ve penaltı ile birlikte Bursaspor son derece kritik Manisa deplasmanından istediği sonucu almayı başardı.
En başta da dediğimiz gibi Bursaspor yalnızca kendi maçlarında değil, rakiplerinin de başlarını takip etmek zorunda maalesef.
Bu noktada iki büyük avantaja sahibiz.
- Birincisi rakiplerimizin birbirleri ile oynayacak olması.
- İkincisi puan eşitliği durumunda hemen tüm rakiplerine karşı ikili averaj bakımından üstün olması.
*
Şimdi tüm gözlerimiz önümüzdeki hafta oynayacağımız Ümraniyespor karşılaşmasına çevrildi.
Rakip takımın Süper Lig’i garantileyerek gelecek olması, bizim için kesinlikle bir avantaj teşkil edecektir. Zira her ne olursa olsun içinde bulundukları şampiyonluk ortamı, onları aynı zamanda zafer sarhoşluğunu da itecektir. Tabii rakibi çok fazla maça sokmadan, tamamen dolu tribünlerin yaratacağı baskı ortamında 3 puanı alıp, umutlarımızı sonraki 2 haftaya taşımak en büyük dileğimiz.
Manisa’da alınan 3 puan tüm Bursaspor camiasının umutlu ve güzel bir bayram geçirmesine vesile oldu. Bu bayram havasının önümüzdeki haftalarda da devam etmesi için ilk hedef Ümraniyespor.
Sonra?
Şimdilik rakiplerimizi izlemek ve puan kaybetmesini beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok.
Tabii önce biz kazanmalıyız...
Gerisine bakacağız...

Yazarın Tüm Yazıları