Bina değil yaşam merkezi

Çok uzun zaman olmuştu bir belediye binası gezmeyeli... Hatta ‘belediye yahu ne beklersin ki’ diye düşünürdüm hep. Teknoloji merkezi, start-up’lara verdikleri destek, kodlama dersleri, e-spor takımları derken ezberim bozuldu biraz.

Haberin Devamı

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’yla buluştuk geçtiğimiz gün. Duyduğum ama daha önce görmeye fırsatım olmayan yerleri gezdik.

Başakşehir Belediyesi’nin içinde bir NFT sergi alanı var. O dijital sergi alanına girince ilk aklıma gelen benzerlerini daha önce nerede gördüğüm oldu. Özel sergileri aratmayacak şekilde dizayn edilmiş.

Milyon dolarlık dijital eserlerin adresi olmuş yani belediye binası.

Mesela her ay bir NFT konsepti olacak ve o sanatçıların eserleri sergilenecekmiş.

İlk konsept, Sevgililer Günü.

Bina değil yaşam merkezi

Her odada bir atölye

Özellikle kadınlar ve çocuklar ilgi gösteriyor belediye binasına. Çünkü her oda ayrı bir workshop alanı. Çini, çiçek ressamlığı, karikatür...

Haberin Devamı

Belediyenin bilgi evlerinde ilk eğitimlerini alanlar başkanlık binasındaki derslere uzmanlaşmaya geliyor. Bina turunda çalışandan çok vatandaş gördüm. Kartoğlu’nun da sık sık, “Binamızı beraber kullanalım, burası bir belediye binası değil yaşam merkezi” dediğini duydum.

Teknoloji merkezi

Bir başka bina tamamen inovasyon ve teknoloji merkezi olarak kullanılıyor. İçerisi bildiğiniz yetenek yetiştirme merkezi aslında. Başlı başına bir Teknopark’ta diyebiliriz.

Mesela biz tesisi gezerken robotik kodlama dersi alan öğrenciler oradaydı. Okulda yapacakları dersleri bu merkezde yapıyorlar. Günün sonunda uygulamalı olarak da deneyimleme fırsatları oluyor.

Bina değil yaşam merkezi

E-Spor’un kalbi

E-spor artık hayatımızın bir gerçeği... Başakşehir’in E-spor takımı da birinci ligde mücadele ediyor... Merkezde en çok dikkat çeken alanlardan biri e-spor odası. Başkan bile merakına yenik düşüp ara sıra gençlerle oyun oynuyormuş. Bayılırım meydan okumaya...

O yüzden Yasin Kartoğlu’yla biz de geçtik bilgisayar başına ve kısa bir mücadeleye girdik. Sonucu tabi ki söylemeyeceğim.

Haberin Devamı

Bina değil yaşam merkezi

Pubg Turnuvası geliyor

PUBG Mobile son zamanların en popüler oyunları arasında. Turnuvaları yapılıyor, çok ciddi ödüller dağıtılıyor, birinciler dünyadaki turnuvalara davet ediliyor. Kendi ekosistemi var.

Türkiye’de de aralık ayının son haftasında Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nde ‘Pubg Mobile Yükselen Yıldızlar Turnuvası’ düzenlenecek. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük topluluk turnuvası olacak.

Fırsat bulursanız bu heyecanlı müsabakaları muhakkak seyredin... Zaten sonra siz de bir yerinden dahil olmak isteyecek ve belki de sıkı bir e-spor tutkunu olacaksınız.

Çok farklı bir belediyecilik anlayışına tanıklık ettim.

Tamamen gençlere odaklanan, E-spor’u sahiplenen, inovasyon merkeziyle start-up’lar yaratmak için çabalayan bir belediyecilik anlayışı. Sadece benim ilçemde yaşayanlar faydalansın anlayışı olmayan bir belediyecilik.

Haberin Devamı

Alışık olmadığımız işler bunlar.

Ama çok iyi işler.

Fazıl nasıl 67 kiloya düştü...

67 kiloya düşmüş Fazıl Say...

Söylediğine göre 25 yıl önceki kilosuna dönmüş.

Ama üzerinden bir boşanma geçti Say’ın...

Üstelik güya musmutlu bir boşanma.

Sonrasında göndermeler, imalı paylaşımlar falan...

Yani diyorum ki, bence bu kilo verme onun ‘haydi diyete gireyim de kilo vereyim’ başarısı değil. Sanki bu kilo verme ‘aşk’ın ya da pardon ‘aşk’tan yoksun kalmanın başarısı olablir...

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları