Yeni trend erkek estetiği

Son yıllarda fizyolojik gereksinimlerin yanı sıra sosyal medya kullanımı, güzellik algısının değişmesi gibi sebepler nedeni ile estetik uygulamalara duyulan ihtiyaç oldukça arttı.

Haberin Devamı

Yeni estetik trendlerinin arasında ise kişiye özel tasarımlar ve doğal sonuçlar oldukça önem arz ediyor. Bilinenin aksine estetik operasyonlar sadece kadınların değil, erkeklerin de oldukça ihtiyaç duyduğu bir ameliyat türü. Çeşitli şikayetler ile gelen erkek hastalarımın en büyük endişelerinden biri, geçirmek istedikleri estetik operasyonlar sonucu “feminen” bir görünüme sahip olmak. Ancak operasyon öncesi üç boyutlu hazırlanan tasarımlarla, yüz oranları göz önünde bulundurularak maskülen yüz hatlarına sahip bir görünüm sağlamak mümkün.

Yeni trend erkek estetiği

En sık tercih edilen operasyonlar

Göz kapağı ve kaş kaldırma

Haberin Devamı

Erkeklerde yaşlanmaya bağlı olarak meydana gelen sarkan göz kapakları, göz kenarları ve kaşlar yorgun bir görünüme sebep oluyor. Bu durumu düzeltmek ve daha canlı bir görünüm için sık sık blefatoplasti ameliyatı tercih ediliyor. Lokal anestezi yapılarak gerçekleştirilen ameliyatta aynı gün taburcu olunuyor.

Burun estetiği

En sık tercih edilen ve korkulan operasyonlardan biri de burun estetiği. Burun estetiğinde yüz oranlarını dikkate almak çok önemli. Burun fazla küçültülmemeli, burun ucu fazla kalkık olmamalı ve ve burun sırtı fazla inceltilmemeli.

Çene estetiği

Erkek yüzünün en karakteristik özelliklerinden biri de belirgin alt çene köşeleri ve çene ucudur. Belirgin bir çene hattına sahip olmak için dolgu enjeksiyonu veya çene protezi tercih edilebilir.

Erkeklerde dudak dolgusu

Bilinenin aksine dudak dolgusu uygulaması ile sadece kadınlarda değil, erkeklerde de oldukça başarılı sonuçlar elde edilebiliyor. Yaratılış olarak erkekler kadınlara göre daha ince dudaklara sahip oluyor ve yaş ilerledikçe dudaklar daha da inceliyor. Minimal oranlarda yapılan dudak dolgusu erkeklerde de daha çekici bir görünüm sağlayabiliyor.

Yüz sarkması

Yer çekimi elbette tüm insanlar için geçerli... Güneş ışınlarına maruz kalma, kötü beslenme, hava kirliliği gibi nedenler cilt kalitesini etkiliyor ve yüz sarkmasını daha da hızlandırıyor. Sarkan deriyi toparlamak için endoskopik yüz germe en etkili yöntemlerden biri. Ancak silhoutte soft, kolajen ağı, balık ağı gibi alternatif operasyonlar da mevcut. Gelişen teknoloji sayesinde de kişinin ihtiyacına, cilt yapısına göre seçim yapmak mümkün.

Yağ aldırma

Haberin Devamı

Yağ aldırma yani liposuction, erkeklerde en çok tercih edilen operasyonlar arasında. Özellikle göbek bölgesindeki, spor ve diyetle gitmeyen yağlar için sıkça tercih edilen bir alternatif.

Botoks

Derin çizgilerden rahatsız olan kişiler için botoks, oldukça pratik bir uygulamadır. Botoks ile alın ve kaş arasında oluşan çizgileri gidermek mümkün. Erkek hastalarda göz çevresine daha düşük dozlarda enjeksiyon yapmak feminen görünümü engellemeyi sağlayabilir.

Yeni trend erkek estetiği

Yazarın Tüm Yazıları