Instagram ve estetik

Etrafınızda sosyal medya kullanmayan birini tanıyor musunuz? Düşük ihtimal...

Haberin Devamı

 Varsa bile muhtemelen bi elin parmaklarını geçmez. Sosyal medya kullanımı her geçen gün artmakla birlikte yaşam alışkanlıklarımızı da neredeyse tümüyle değiştiriyor. Her şeyi olduğundan daha iyi görmeye alışık olduğumuz sosyal medya hesaplarında, kullanılan filtreler sayesinde insanlar da olduğundan çok daha başka gözükebiliyor.
Danışanlarım önceden belirli bir ünlü fotoğrafıyla gelip benzer operasyonlar tercih ettiklerini söylerlerdi. Şimdi ise “En çok beğeni ya da takipçi bu şekilde alıyorum. Bunu gerçekte de böyle yapabilir miyiz?” diyor. Snapchat, TikTok ve özellikle Instagram gibi sosyal medya platformlarının yükselişiyle birlikte, insanlar kendilerini kıyaslamak için yalnızca fotoğraflara ve görünümlere daha kolay erişim sağlamakla kalmadı, aynı zamanda kendi yüzlerinin görünümünü değiştirebilen filtrelere de sahip oldu.

Haberin Devamı

Instagram  ve estetik

Instagram Face, gözeneksiz bir cilde ve dolgun, çıkık elmacık kemiklerine, kedi benzeri gözlere ve uzun, karikatürize kirpiklere, küçük, düzgün bir burna ve dolgun dudaklara sahip olmamızı sağlıyor. Kısacası kendimizin farklı bir versiyonu gibi görünmemize neden oluyor.
İnsanların da zamanla algısı değişiyor ve haliyle hep filtrelerdeki gibi gözükmek istiyor. Sosyal medyanın estetik ile olan ilişkisi de son dönemlerde böyle şekillenmekte.
Vücut imajı tarih boyunca her zaman tartışmalı bir konu olmuştur. Vücut “idealleri” on yıllar boyunca değişmeye devam ediyor ve sonuç olarak “güzellik” fikrine ayak uydurmak için estetik operasyonlar tercih ediliyor.
Tüm dönemler boyunca vücut ideallerinde tek değişmeyen şey hacimli ve dik göğüsler oldu. Dolgun göğüslere sahip olmak pek çok kadın için önem teşkil ediyor.

Meme büyütme ameliyatı nedir?

Meme büyütme ameliyatı, meme bölgesine yerleştirilen implant yani silikon sayesinde meme bölgesinin hacim ve boyut olarak büyütülmesi operasyonudur.

Instagram  ve estetik

Haberin Devamı

Ameliyat sonrası protez olduğu anlaşılır mı?

Detaylı ve gerekli ölçümlerin yapılmasının ardından, meme büyütme talebine uygun protez seçilir.
Ameliyat öncesinde kişinin analog simülasyonu ile silikonun ona uygunluğu ve görünümü hakkında bilgi sahibi olunabilmektedir. Vectra 3D isimli cihaz sayesinde üç boyutlu tarama yapılarak ameliyat sonrasında silikonlu meme oluşumu hakkında dijital simülasyon ile hastanın üzerinde silikon denenme fırsatı bulunmaktadır.
Bu nedenle de hastanın ameliyat sonrası bir sürprizle karşılaşma riski ortadan kalkacak ve ameliyata devam ya da değişiklik yapma fırsatı da olacaktır.

Kullanılan protez türleri nelerdir?

Damla veya yuvarlak şekillerde üretilen meme implantları iki farklı türe sahiptir. İmplant malzemelerinin dış kısmı silikon iken iç kısmı ise silikon jel şeklindedir. Son dönemlerde geliştirilmiş olan implant ürünleri darbe ve diğer risklere karşı oldukça dayanıklıdır. Son dönemlerde gerçekleştirilen meme büyütme ameliyatlarında sıklıkla damla protez tercihi yapılmaktadır.

 

Yazarın Tüm Yazıları