Botoks hakkında merak edilenler

Uzun bir süredir botoks uygulaması hakkında sorular alıyorum. Oldukça sık yapılan bu uygulama hakkında merak ettiklerinizi gelin beraber inceleyelim!

Haberin Devamı

Botoks; “Clostridium botulinum” isimli bakteriden elde edilen tıbbi bir proteindir. Bu protein, aslında çok uzun zamandır göz ve nörolojik hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Kırışıklıkları giderilmesine yardımcı olmak amacıyla 10 yıldır güvenli ve başarılı bir şekilde kozmetikte kullanıma girmiştir.
Zaman, genetik, beslenme, sigara ve alkol tüketimi gibi faktörler cildimizin giderek yaşlanmasına, cilt yapısını koruyan elastik, kolajen gibi yağ ve bağ dokusu proteinlerinin yok olmasına, bunun doğal sonucu olarak da cildin kuruyup esnekliğini kaybetmesine ve yüzümüzdeki gülme, kaş çatma kaslarının kırışığa dönüşmesine neden olur.

Botoks hakkında merak edilenler


Düzenli cilt bakımı yapmak, her zaman söylediğim gibi sağlıklı beslenmek ve spor yapmak aynı zamanda cildinize de önemli oranda katkı sağlar ve yaşlanma sürecinin yavaşlamasına yardımcı olur ama cildimizin kırışmasına maalesef tamamen engel olamaz.

Bana en çok gelen sorular arasında botokstan sonra mimiklerimi kullanmaya devam edebilir miyim, yüzüm çok gergin ve yapay mı gözükür gibi sorular vardı. Emin ellerde olduğunuz sürece bu gibi endişeler sadece birer şehir efsanesi. Özellikle son yıllarda tercih edilen, benim de hekim olarak tercih ettiğim ve uygulamayı çok sevdiğim oyuncu botoksu kişinin mimiklerini kullanabildiği, son derece doğal duran ve yapay bir görünüme sahip olma endişelerinizi ortadan kaldıran bir botoks uygulamasıdır.

YAKLAŞIK 6 AY ETKİ

Botoks uygulaması hamile ve emziren kadınlar dışında 18-65 yaş aralığındaki sağlıklı tüm bireylere uygulanabilir. Etkisi genellikle 4 ila 6 ay sürer. Botoks uygulamasının ömrünü botoks uygulamasını düzenli yaptırarak, yüzünüzü güneşten koruyarak ve nemlendirici kremler kullanarak uzatabilirsiniz.
Mimik kaslarına uygulanan botoks, kasları zayıflatır ve cildin kas hareketlerine bağlı olarak katlanmasına ve kırışmasına engel olur. Yüz botoksuyla yorgun, mutsuz ve kızgın yüz ifadeleri değişir, gençleşmiş, dinç ve kırışıksız bir yüz ifadesine sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Botoks hakkında merak edilenler

SADECE 15 DAKİKA

Botoks uygulaması genellikle tamamen acısız bir yöntemdir. Uygulama yapıcak bölgeye uyuşturucu krem ile uyuşturulduktan sonra mikro iğneler ile işlem gerçekleştiriliyor.

Gelin siz de kış mevsimine girerken kendinizi biraz şımartıp yüzünüzü gençleştirin. Üstelik bunu öğle aranızda bile yapabilirsiniz...

Haberin Devamı

Botoks hakkında merak edilenler

Masseter botoksu

Botoks elbette sadece güzellik için değil sağlık için de uygulanabiliyor. Bazen en kurtarıcı uygulamalardan biri. Özellikle toplumda çok sık rastlanan diş sıkma (bruksizm) vakalarında çene eklemine botoks uygulayarak diş sıkmasını engellemek mümkün. Bruksizm önlem alınması gereken ancak çoğunlukla göz ardı edilen çok önemli bir hastalık. Eğer sabahları yorgun kalkıyorsanız, ensenizde ve başınızda ağrılar oluyorsa farkında olmadan dişlerinizi sıkıyor olabilirsiniz.
Diş sıkmanın nedeni tam olarak bilinmese de stres, vücuttaki parazitler, psikolojik nedenler diş sıkmasına sebep olabiliyor. Bruksizm uzun vadede eklem problemleri, yüz şeklinin kareleşmesi ve dişlerin aşınması gibi daha büyük sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bu nedenle tedbir almak çok önemli.

Haberin Devamı

Botoksun kullanım alanları

◊ Alın
◊ Kaş ortası
◊ Kaz ayakları
◊ Dudak çevresi
◊ Boyun bölgesi
◊ Koltuk altı (aşırı terlemeyi engellemek için)
◊ Çene eklemi

Yazarın Tüm Yazıları