Vekillerin Omikron hapsi

Türkiye'deki Omikron dalgasından siyasiler de nasibini aldı.

Haberin Devamı

Son haftalarda testleri pozitif çıkan milletvekillerinin sayısı hızla arttı. 600 vekilin yarısı en az bir kez koronavirüse yakalandı. Sadece AK Parti’de bu sayı 130’a dayandı.

Virüse yakalanan vekiller arasında kız istemeye giden, taziyelere katılan, kuralsız parti toplantılarında bulunanlar var. AK Parti’nin üst yönetimi de bu dalgadan kötü etkilendi. Numan Kurtulmuş, Hayati Yazıcı, Özlem Zengin, Bülent Turan bunlardan bazıları. Bu nedenle evde kalan vekillere, bu zorunlu molada neler yaptıklarını sorduk...

Vekillerin Omikron hapsi

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, karantina sürecini Ankara’da yalnız geçirenlerden. Sağlık durumu iyi. Boş zamanını kitaplığını düzenleyerek geçiren Yazıcı, 5 koli kitabı hibe etmek için ayırmış. Evini kendi temizliyor, yemeğini kendi yapıyor, İstanbul’daki ailesini bu işten uzak tutuyor.

Haberin Devamı

Vekillerin Omikron hapsi

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, iki kez koronaya yakalananlardan. Zengin, birikmiş tüm notlarını, evrakını ayıklayıp düzenlemiş. Hızını alamayıp ev eşyalarının tasnifini yapmış. Yeni düzen iyi gelmiş kendisine. Kalan zamanda da biriken kitaplarına dalmış.

Vekillerin Omikron hapsi

- AK Parti Milletvekili Orhan Erdem de evdeki zamanını uzmanı olduğu eğitim konularında çalışarak geçirmiş. Erdem, Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmelerine konuşmacı olarak hazırlanıyor ve sürekli tutanak okuyor.

Vekillerin Omikron hapsi

- AK Parti’nin Trabzonlu vekili Salih Cora ise zamanının büyük bölümünde, Trabzonspor’un maçlarını izlemiş. Ayrıca eski maçları tekrar tekrar izleyip analiz çıkarmış. Yani, takımın durumu konusunda adeta rapor hazırlamış. Kalan zamanı da evde spor yaparak değerlendirmiş.

Haberin Devamı

Yeni yılın ilk günleri siyasetçilere pek iyi gelmedi, umarız sıkıntıları uzun sürmez...

MERHUMU NASIL BİLİRDİNİZ?

2021 yılının gidişi, çağrıştırdığı olumsuz anılar nedeniyle kimseyi üzmedi. Hatta 2022 dileklerinin çoğu, “Aman 2021’e benzemesin” diye başladı. Bu nedenle 2021’nin son günlerinde yapılan araştırmalar neredeyse “Merhumu nasıl bilirdiniz?” tonundaydı.

Siyasilerin masasındaki son araştırmalardaki en ilginç soru, “2021’den aklınızda kalanlar neler?” oldu. Vatandaşın ilk üç sırası, ‘salgın, ekonomik kriz ve orman yangınları’ydı. İşte halkın 2021 ruh hali:

- Yüzde 85’i önceliğinin ekonomik sorunlar olduğunu söylüyor. Her altı kişiden biri yeni yılı kurtarmak için Milli Piyango bileti aldı.

Haberin Devamı

- Memnuniyet endeksinde gerileme oldu. Her beş kişiden ikisi yurtdışında yaşamak istiyor.

- Vatandaş pandemideki artış nedeniyle henüz kısıtlamalara geçilmemiş olmasına karşın, kısmen kapanmaya gitti, sosyal faaliyetlerini yavaşlattı.

- Katılımcılar çoğunlukla, orman yangınlarını buraları imara açmak isteyenlerin çıkardığını düşünüyor. Terör örgütlerinin yaptığına inananlar da az değil.

- İklim değişikliği ve iklim krizi başlıkları vatandaşın gündemine girdi. Çevre, güvenli gıda, kuraklık gibi konularda duyarlılık arttı. Ancak, Paris İklim Anlaşması’nın getirdiği sorumlulukları kimse bilmiyor.

Sonuç, 2021’i kötü anımsayan vatandaşın umutları 2022’ye kaldı.

Yazarın Tüm Yazıları