Şaşırtan bir korona vakası

Meclis’in koronavirüs barometresi, milletvekillerinin neredeyse tamamının aşı yaptırması, hatta bazılarının üçüncü doza geçmesinden sonra normale döndü. Ancak ara sıra ilginç milletvekili vakaları kulağımıza geliyor. Örneğin AK Parti Milletvekili Şirin Ünal, üç doz aşı yaptırmasına rağmen koronavirüse yakalanınca şaşkınlık geçirdi. Ancak önemli bir fark var. Ünal hastalığı ayakta geçiriyor ve sabah yürüyüşlerini yapacak kadar da iyi.

Haberin Devamı

Meclis’te tüm koronavirüs önlemleri alınmış olmasına karşın seçim bölgeleri, toplantılar ve kalabalık mekanlar milletvekillerini açık hedef haline getirdi. TBMM tatile girmeden önce testi pozitif çıkan ve hastalığa yakalanan milletvekili sayısı 200’ü aştı. Çoğu AK Parti milletvekili. Bu rakam, Meclis’in üçte birini oluşturuyor ve iki kez hastalığa yakalanan milletvekilleri olduğunu biliyoruz. Ancak AK Partili Ünal, üçüncü doz aşıdan sonra testi pozitif çıkan ilk milletvekili oldu. Sağlık durumu iyi olan ancak testi pozitif çıktığı için evde tecritte bulunan 67 yaşındaki milletvekilinin arayanlara, rahatsızlığı olmadığını anlattığını öğrendik.

Şaşırtan bir korona vakası

Haberin Devamı

Şimdi seçim bölgelerine ve tatile giden milletvekillerinin hastalanmamayı başarmak, seçim bölgelerinde aşı duyarsızlığına önlemek için çalışmalara katılmak gibi görevleri var. Çünkü 1 Ekim’de Meclis açıldığında yeni kurallar onları bekliyor olacak.

Aşısız seçmenin Meclis’e alınmaması da bunlardan biri.

METROSUZ KENTİN, HAYALET OYUNCAKLARI

MECLİS, başkentin tam ortasındadır ama Ankara’nın sorunlarının en az konuşulduğu yerdir. Ankara milletvekilleri, güçlü ve baskın protokol sıralamasında kendilerine pek yer bulamazlar. Son gündem dışı konuşmalardan biri, başkentin sorunlarıyla ilgiliydi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, başkentin neden havaalanına kadar giden bir metrosunun olmadığından girdi, ANKAPARK’a yatırılan ve atıl duran milyonlarca dolarlık oyuncaktan çıktı. Aslında ilgisiz gibi görünen konuları kâr-zarar açısından bağladı birbirine.

Düşünün, şehrin en kıymetli yerinde 750 milyon dolar harcayarak yapılan ANKAPARK, bir yatırım garabeti. Her biri kullanma süreleri geçmiş hayali oyuncaklar, yakında hurda vasfı kazanacak elektronik cihazlar, hepsi metal yığını halinde bekliyor. Yıldırım Kaya, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 750 milyon doların akıbetini sormak için mahkemeye gittiğini, mahkemenin şimdiye kadar ilave 111 milyon 210 bin liralık zararın saptandığını, eğlence parkının her gün 1 milyon lira zarar etmeye devam ettiğini anlattı.

Haberin Devamı

Kaya, ANKAPARK’ın belediyeye verilmemesini eleştirip, Ankara’nın havaalanına metrosu bulunmayan nadir başkentlerden biri olmasına bağladı konuyu. Heba edilen paralarla şimdiye kadar metronun yapılabileceğini de anlattı uzun uzun. Başkentin gerçek bir fuar-kültür alanının ve stadyumunun olmaması da sorunlar listesindeki yerine aldı.
Listeye bakınca, ‘asıl çılgın projelere Ankara’nın ihtiyacı var’ diye düşünüyor insan.

Yazarın Tüm Yazıları