Turan Güneş SOS verdi ABB’den çözüm listesi geldi

Çankaya-Turan Güneş bulvarında geçen ay yolun karşısına geçmek isteyen üç yaya, araç çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Manken Özge Ulusoy’un babası Haydar Ulusoy (73), Tuğçe Cırık (15) ve Cumhur Salan’ın (40) yaşamını yitirdiği kazaların ardından gözler bir anda bulvara çevrildi. Haber Koordinatörü’müz Fatih Tekeci’nin Okur Köşesi’nde dün yer alan bir iletide okur Yaman Eren, “Dört şeritli otoban gibi” dediği bulvar için, “İnsanlar ölüyor! Peki Ankara Büyükşehir Belediyesi yaya alt geçidi yapmayı düşünemedi mi ya da hâlâ düşünmüyor mu?” diye soruyordu. Mahalle’nin Nabzı yazı dizisini hazırlayan gazeteden muhabir arkadaşım Ekin Hazal Doğruyusever’in haberinde de Çankaya-Yukarı Dikmen Mahallesi muhtarı Murat Nazlıcan, “Araçlar oldukça hızlı geliyor, yayalar tedirgin oluyor” diyordu.

Turan Güneş SOS verdi  ABB’den çözüm listesi geldi

Haberin Devamı

Turan Güneş Bulvarı’ndaki son ölümlü kazanın ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Çankaya Belediyesi’ne ‘üst geçit’ çağrılarını iletti. Bazı vatandaşların talepleri ve yorumları şöyle oldu:

‘ÜST GEÇİT YAPMAK İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ’

Turan Güneş SOS verdi  ABB’den çözüm listesi geldi

@ki0sJJv2: Yaya üst geçiti yapmak için neyi bekliyorsunuz tüm Turan Güneş yolu boyunca 2 tane üst geçit var.

@cardialement: Yayalar akan trafikte hiç önemsemeden yola çıkıyor, ikinci olarak şoförlerde hiçbir yaya geçidinde durmuyor. Her yol verdiğim yayada korkuyorum arkadaki ‘ya bana vuracak ya da yan şeritten yayaya’ diye. Hem üst geçit yapılmalı hem de yaya geçidinde durmanın zorunluluğu konuşulmalı.

@VdtcVdtc: @mansuryavas06 Başkanım bir çözüm bulsanız artık.

@baranes: TRT’nin oraya yapılan alt geçit tam bir felaket yolu hızlandırdılar sürekli bir kaza yazık vallahi yazık..!

@KayacTurker: Ölüm bulvarı dikkat etmek gerekli.

@yavuzesenn: Turan Güneş bulvarına Park Oran ve TRT Kavşağı’na iki adet alt geçit tünel yapıldı trafik transit ve çok hızlı akmaya başladı ancak yaya geçitleri ışıksız ve üst geçit yok sayılır sonuç kaçınılmaz ölüm... Sinpaş Kavşağı da acilen düzenlenmeli.

Haberin Devamı

@BurcuKarbak: Ben Turan Güneş Bulvarı’nda bir banka şubesinde 3.5 yıl çalıştım. Burada çok sık ölümlü kaza oluyor. Defalarca dilekçe verildi çoğuna şahit oldum buraya acil çözüm bulunmalı inanılmaz acılara şahit olmak çok kötü.

@ersangundes06: Oralara radar konmalı. Millet deli gibi basıyor.

ABB 6 MADDE İLE ‘ÇÖZÜM’ YANITI VERDİ

Vatandaşların talepleri üzerine ABB, Turan Güneş bulvarı üzerinde yaya ve araç güvenliğine yönelik etüt ve proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek yapılacakları şöyle açıkladı:

1-MSB Lojmanları araç girişi hizasındaki yaya üst geçidi yenilenerek engelli kullanımına uygun hale getirilecektir.

2-578. Sokak hizasındaki butonlu sinyalize kaldırılarak aynı bölgede uygun yere yaya üst geçidi yapılacaktır.

Haberin Devamı

3-Tapu kavşağı bölgesinde yakın zamanda araç alt geçidi çalışması planlanmakta olup bu proje içeriğinde üstten yayaların geçişi uygun hale getirilecektir.

4-660. Sokak hizasında yaya üst geçidi yapılmasına yönelik altyapı hazırlık çalışmaları başlamıştır.

5-Nurçin Sayan İlkokulu önündeki yaya üst geçidi yenilenerek engelli kullanımına uygun hale getirilecektir.

6-Ayrıca Tapu Kavşağı-Konya Yolu (Mevlana Bulvarı) arası refüjün kapatılması için ilgili birimler ile irtibata geçilmiş olup kapatılacaktır.

2022’NİN SON ŞAŞIRTAN OLAYI KAFASINI METRO DİREĞİNE SIKIŞTIRAN KADIN

Turan Güneş SOS verdi  ABB’den çözüm listesi geldi

Ankara Metrosu’nda yılın son gününde ‘güler misin ağlar mısın’ dedirten bir olay vardı. Bir kadın, kafasını metronun ortasındaki tutunma direklerinden birinin arasına sıkıştırdı. Neden böyle bir şey yaptığı muallak... Tabii kafayı sıkıştırınca kendisinde de diğer yolcularda da bir panik hali. Yolcular el atmış ama kadın kafasını bir türlü demir direğin arasından çıkaramamış. Olayı araştırdım, ayrıntıları şöyle: Bu ilginç olay, yeni yıla saatler kala saat 17.50’de Kızılay istasyonunda meydana gelmiş. Hemen güvenliğe haber verilmiş. Bakmışlar ki kafa çıkmıyor, tren servis dışı yapılıp yolcular da aşağıya indirilmiş. Talihsiz kadının kafası demir arasında sıkışık bir halde tren, Macunköy’deki metro tesislerine doğru ilerlemiş. Ankara İtfaiyesi, metro araç bakım teknisyenleri ve ambulansa da haber verilmiş. Kadın sıkıştığı yerden 18.23’te itfaiye ekiplerinin demiri kesmesiyle kurtulmuş. Çok şükür kadında herhangi bir sağlık sorunu olmamış. Ama demir kesilirken çok korkmuş. Yanında bir de yakını varmış. Yakınıyla beraber Macunköy istasyonundan kaldıkları yolculuklarına devam etmişler. Bu olayın Instagram yansımalarında oldukça komik yorumlar da vardı. İşte onlardan bir kaçı:

Haberin Devamı

Turan Güneş SOS verdi  ABB’den çözüm listesi geldi

‘YENİ YILA ORADAN GİRİLMİYOR ABLA’

@esmavan: 2023 daha orijinal ve sürprizli olaylarla geliyor anlaşılan.

@lucky_lucckk: Yeni yıla mı girmeye çalışıyormuş acaba?

@rmzntrl: Yeni yıla oradan girilmiyor abla.

@semaa_altayy: Niye durdurdularsa çıkarana kadar gidip gidip gelseydi.

@mustafaeren0602: Abla yılbaşına erken girmiş.

@cigdemsolist: Her şeyi geçtim de bunu nasıl becerdin be bacım, abartısız oskarlık performans. Duygu karmaşası yaşattın bana hakkını helal et güldüm de üzüldüm de geçmiş olsun.

Turan Güneş SOS verdi  ABB’den çözüm listesi geldi

Turan Güneş SOS verdi  ABB’den çözüm listesi geldi

TİKTOK KAZASI MI OLDU?

Bu arada olayın bir Tiktok macerası olduğunu iddia eden bir yolcu da vardı.

@cemakkaya06: Arkadaşlar kötü yorum yapmayın. Ayağı kaymış ve başı demire girmiş. Olay bu, yorumunu yazdı.

Haberin Devamı

@omeryldz006 ise Ben ordaydım yalan söyleme. Öyle bir şey yok arkadaşlarıyla Tiktok çekiyordu yanıtını verdi.

***

2023’e böyle bir anıyla girmek kötü olsa gerek. Bu olaydan her metro yolcusunun da ders çıkarması lazım. Bir macera atılımı yapıp ortadaki tutunma direklerine kafanızı sıkıştırırsanız çıkaramayacağınızı unutmayın. Bu arada biliyorsunuz hem trenlerde hem de istasyonlarda sık sık anonslar yapılır. Kimi zaman ‘Sayın yolcularımız, kapı kapanma sinyalini duyduktan sonra trenlere binmeye çalışmayınız, kapılara müdahale etmeyiniz, müdahale edenleri uyarınız’, kimi zaman ‘Sayın yolcularımız hamile, yaşlı, engelli ve çocuklu bayanlara lütfen yer veriniz’, kimi zaman ‘lütfen sarı çizgileri geçmeyin’ anonslarını duyarız. Bu olayın ardından EGO Genel Müdürlüğü’nden artık ‘Sayın yolcularımız lütfen kafanızı metronun ortasındaki tutunma direklerine sıkıştırmayınız’ anonsu da gelebilir...

Yazarın Tüm Yazıları