Belediye başkanlarının sosyal medya karnesi

Belediye başkanları için seçim beş yılda bir olsa da sosyal medyada adeta her gün. Sandıkta herkesten bir oy beklenirken sosyal medyada her gün binlerce beğeni, fav, reetweet, paylaşım, yorum bekleniyor.

Haberin Devamı

Twitter, Instagram, Facebook paylaşımlarının ardı arkası kesilmiyor. Aynı durum belediyeler için de geçerli. Demem o ki başkentte belediyelerin ve başkanların rekabeti sadece siyaset ve hizmet odaklı değil. Sosyal medya da hızlı bir rekabet alanı. Yapay zeka destekli sosyal medya, haber ve internet takip uygulaması Teleskop, aylık olarak ‘Ankara İlçe Belediye ve Belediye Başkanları Sosyal Medya Performans Raporu’nu yayınlıyor. Bu hafta köşemde belediye başkanlarının sosyal medya karnesi niteliğinde olan mart ayı raporuna yer vermek istedim.

TOPLAM ETKİLEŞİMDE  BİRİNCİ TURGUT ALTINOK

Twitter, Instagram, Facebook olmak üzere üç sosyal medya platformundaki toplam etkileşime göre ilk sırada 331 bin 354 etkileşimle Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yer alıyor. Altınok’u ikinci sırada 209 bin 267 ile Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, üçüncü sırada 150 bin 831 ile Mamak Belediye Başkanı Murat Köse izliyor. Dördüncü sırada 138 bin 340 etkileşimle Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, beşinci sırada ise 132 bin 930 ile Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz bulunuyor.

Haberin Devamı

Belediye başkanlarının sosyal medya karnesi

Turgut ALTINOK

Belediye başkanlarının sosyal medya karnesi

Ertuğrul ÇETİN

Belediye başkanlarının sosyal medya karnesi

Murat KÖSE

 

Belediye başkanlarının sosyal medya karnesi

Asım BALCI

 

Belediye başkanlarının sosyal medya karnesi

Serhat OĞUZ

Haberin Devamı

Belediye başkanlarının sosyal medya karnesi

Murat ERCAN

Belediye başkanlarının sosyal medya karnesi

Enver DEMİREL

Belediye başkanlarının sosyal medya karnesi

Hazım Caner CAN

Belediye başkanlarının sosyal medya karnesi

Süleyman ACAR

ORTALAMA ETKİLEŞİMDE LİDER ALPER TAŞDELEN

Başkanların bir aylık gönderilerinin ortalama etkileşimi nasıl? Rapora göre Twitter, Instagram, Facebook’ta toplam 110 gönderi paylaşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ortalama 973 etkileşimle birinci sırada bulunuyor. İkinci sırada 224 gönderiyle ortalama 593 etkileşim alan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, üçüncü sırada 152 gönderiyle ortalama 569 etkileşim alan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel yer alıyor. 301 gönderiyle ortalama 459 etkileşim alan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ise dördüncü sırada. Gönderilerin ortalama etkileşimiyle ilgili beşinci sırada bulunan Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can’da farklı bir durum dikkat çekiyor. Twitter ve Instagram’da gönderi paylaşmayan Başkan Can sadece Facebook’taki 31 paylaşımıyla ortalama 449 etkileşim almış.

Haberin Devamı

MERKEZDE TWİTTER-INSTAGRAM  ÇEVRE İLÇELERDE FACEBOOK

Twitter analizinde 89 bin 795 etkileşimle birinci Turgut Altınok, ikinci 51 bin 987 etkileşimle Asım Balcı, üçüncü 50 bin 609 etkileşimle Murat Köse, dördüncü 48 bin 22 etkileşimle Ertuğrul Çetin, beşinci 34 bin 982 etkileşimle Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan. Instagram’a bakıldığında Turgut Altınok 188 bin 284 etkileşimle ilk sırada bulunurken, ikinci sırada 126 bin 146 etkileşimle Ertuğrul Çetin, üçüncü sırada 72 bin 662 etkileşimle Murat Köse, dördüncü sırada 71 bin 939 etkileşimle Asım Balcı, beşinci sırada 53 bin 758 etkileşimle Enver Demirel yer alıyor. Facebook analizinde ise sonuçlar şöyle: 70 bin 773 etkileşimle Serhat Oğuz birinci, 60 bin 609 etkileşimle Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar ikinci, 53 bin 275 etkileşimle Turgut Altınok üçüncü, 45 bin 556 etkileşimle Alper Taşdelen dördüncü, 35 bin 99 etkileşimle Ertuğrul Çetin dördüncü. Bu analiz sonuçlarına göre merkez ilçelerin belediye başkanlarının etkileşimi daha çok Twitter ile Instagram üzerinden olurken çevre ilçelerde Facebook’un öne çıktığı görülüyor.

Haberin Devamı

ASIM BALCI VİDEO İZLENME ORANINDA İLK SIRADA

Belediye başkanlarının gönderileri arasında videolar da yer alıyor. Peki hangi başkanın videoları toplamda ne kadar izlendi? Video izlenme raporuna göre ilk sırada toplam 1 milyon 528 bin 627 izlenme oranı ile Asım Balcı bulunuyor. Balcı’nın izlenme oranındaki 1 milyon 72 bin 610’luk kısmı Instagram videoları oluşturuyor. İkinci sırada 827 bin 564 izlenme ile Ertuğrul Çetin, üçüncü sırada 562 bin 557 izlenme ile Turgut Altınok, dördüncü sırada 523 bin 422 izlenme ile Enver Demirel, 466 bin 927 izlenme ile Alper Taşdelen bulunuyor.

***

Başkanların mart ayı sosyal medya performansları işte böyle. Elbette sosyal ağlar belli bir ölçüt olarak görülse de nihai kararı veren o ilçelerde yaşayan vatandaşlar. Sosyal medyanın sesine kulak verirken sokağın sesine de kulak tıkamamalı...

Yazarın Tüm Yazıları