Aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünmüyor

Türk halk müziğinin sevilen isimlerinden Musa Eroğlu, ünlü türküsünde, “Aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünüyor” diye seslense de Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli’nde 15 Ekim’den bugüne yolun sonu görünmüyor...

Haberin Devamı

Kuzey Ankara Tüneli’nin Pursaklar-Kızılay istikameti çıkışındaki kaya görünümlü beton kaplama, geçen yıl kasım ayında koparak seyir halindeki bir aracın üstüne düşmüştü. Kaplama için daha önce bir vatandaşın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) başvuru yaparak uyarıda bulunduğu ortaya çıkmış, belediye konuyla ilgili inceleme başlattıklarını açıklamıştı.

Aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünmüyor

Geçen yıl kasım ayındaki kazanın ardından ABB, 15 Ekim’de ‘15 yıl önce yapılan ve yapım aşamasındaki yanlış imalat nedeniyle sık sık üzerindeki kayaların düşmesi sonucunda kazaların meydana geldiği’ni belirterek Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli’nde bir tadilat çalışması başlattı. Tünelin havaalanı istikameti trafiğe kapatıldı. Çalışmaların 40 gün içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği duyuruldu. Ancak hedeflenen süre tutturulamadı. Çalışma uzadıkça iki gidiş iki geliş olarak düzenlenen protokol yolunda araç kuyrukları da uzadı. Havalimanına gidip gelenler, kentin kuzeyinde oturanlar için trafik çilesi çekilmez bir hâl aldı. Ve tabii tünelde bitmeyen çalışma sosyal medyadaki paylaşımlara da yansıdı. İşte, ABB ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın da etiketlendiği o paylaşımlardan bazıları.

Haberin Devamı

Aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünmüyor

ŞANTİYE SABAH 9 AKŞAM 5 ÇALIŞIYOR

İsmail Şahin: “Kuzey Ankara Protokol Yolu’ndaki tünel gına getirdi. Sabah 9 akşam 5 çalışıyor cumartesi pazar tatil şantiye. Ne zaman bitecek çok merak ediyoruz Sayın Mansur Yavaş.”

İsmail Can Yıldırım: “Kuzey Ankara’ya yeniden tünel mi yapıyorsunuz. Bitsin artık.”

Serkan Köken: “Kuzey Ankara girişi tünel çalışması çok yavaş ilerliyor. Çalışmaların gerekirse 24 saat olarak sürmesini ve bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz.”

Alperen Karakuş: Mansur Baba iyisin hoşsun da bu Kuzey Ankara tünel çalışması bu zaman mı olur. Her gün yarım saat trafik oluyor işe giderken mağdur oluyoruz.”

Haberin Devamı

Aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünmüyor

EGO ŞOFÖRÜ, YOLCULAR İÇİN DUYARLI

Sosyal medyada dikkatimi çeken paylaşımlardan birisini duyarlı bir EGO şoförü yapmıştı. ABB Başkanı Mansur Yavaş’a çağrıda bulunan Ferdi Taşdelen, “Sayın başkanım ben EGO çalışanıyım. Kuzey Ankara tünelinin tadilatında süreç başlamasıyla birlikte tünel geçidindeki yoğunluk nedeniyle vatandaşlarımız mağdur, geçiş çok zaman alıyor otobüs seferleri aksıyor yolcularımız mağdur oluyor” demişti. Gerçekten de yolculara gösterdiği duyarlılık için helal olsun dedim kendisine.

Aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünmüyor

KÖSE’DEN DE VİDEOLU ELEŞTİRİ GELDİ

Tünel çalışmasının gecikmesine bir eleştiri de ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse’den geldi. Köse, yolu kullanan bir araç içinden çekilen trafik videosunu, “Bu yolun hali ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Planlama var mı? Aceleleri var mı? Halkın trafikte eziyet çekmesi umurlarında mı? Güzelim Ankara sen bu hale gelecek şehir miydin. Koltuk boş olunca iş bilmezlerin oyuncağı olan Büyükşehir’in hali bu” diye paylaştı.

Haberin Devamı

SON VERİLEN TARİH OCAK 2023 OLDU

Vatandaşlar çalışmayla ilgili şikâyetlerini ve taleplerini ABB’ye iletirken ABB de “Alanda yapılan çalışmalar kesintisiz devam etmekte olup yapı denetim görevlilerince kontrollü şekilde ilerlemektedir. Yapım aşamasında risk analizi ve durumu gözetilerek iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması amacıyla planlı ve koordineli şekilde hareket edilmektedir” yanıtını verdi. ‘Kuzey Ankara’daki tünel tadilatı ne zaman bitecek’ sorusunun cevabı ise geçen hafta, gazetemizin Haber Koordinatörü Fatih Tekeci ve radyo spikeri Erol Tümtaş’ın Radyo Trafik Ankara’da birlikte yaptıkları “Şehrin Sesi” programı sonrası belli oldu. Tekeci ve Tümtaş tüneldeki çalışmayı gündeme getirdi. Bunun üzerine ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri şu açıklamayı yapmış: “Çalışma noktasında zemin yapısında farklılıklar var, çalışmaların daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam etmesi için bölgede yeniden sondajlama yapıldı ve zeminde çok kısa aralıklarla çok sert ya da çok yumuşak yapıların iç içe olduğu görüldü ve bu nedenle çalışma takviminde bir güncelleme yapılarak ocak ayı ortasında bitirilmesi planlanmaktadır.”

* * *

Haberin Devamı

Kuzey Ankara Protokol Yolu Tüneli’nde 15 Ekim’de başlayan çalışmaların tamamlanması için ilk takvim 40 gündü. Kasımda bitirilemeyen çalışma için son tarih önümüzdeki ayın ortası oldu. Böyle olunca ‘Ya havalar sert geçerse’ sorusu da akla gelmiyor değil... Benim de tavsiyem vatandaşların dediği gibi çalışmaların 24 saat esasına göre sürdürülmesi yönünde. Umarım bu çalışma sert kışa kalmaz ve biter, Kuzey Ankara istikameti de rahat bir nefes alır...

Yazarın Tüm Yazıları