Selam size trafik canavarları!

*Kavşağın tıkalı olduğunu gördüğün halde yeşil yandığı için durmadın, geçtin. Kavşağı tam bir kördüğüm haline getirdin ama yeşilde geçtiğin için sen haklısın... Bravo.

Haberin Devamı

*Selektör yaparak arka tampona yapışıyor, önündeki araçla takip mesafesi bırakmadan hızlı tren vagonları gibi gitmeyi tercih ediyorsun... Ani bir frende ölme riskini göze alıyorsun yani... Sana da bravo.
*Önündeki araçla arasında makul bir takip mesafesi bırakmış olan aracın önüne kırıp boşluğu değerlendiriyorsun... Aferin.
*Sağa-sola döneceğini sinyalle belirten araca yol vermiyorsun.... Sürücü sinyal verse de onlara senin hakkın olan yolu gasp eden insan muamelesi yapıyor, kâh küfrediyor, kâh sövüyorsun... Alkış.
*Yayaya yol vermek yerine üzerine sürüyor, kenarda durması veya adımlarını hızlandırması gerektiğini bu şekilde anlatıyorsun... 10 puan.
*Ters yöne girmekte ve doğru gelen adamdan yol istemekte senin için bir sakınca yok... Yol senin yani. Vermeyen eşek. Tebrik.
*Motorunu kaldırımdan sürmek normal bir iş senin için... Yayalar için olan kaldırımları babanın malı gibi kullanmak, üstelik bir de hız yapıp yayadan yol istemek acayip bir durum değil... Valla tebrik.
*Yeşilden sarıya dönen ışıkta son geçen insan sen oldun. Üstelik birkaç metre ötede trafik tıkanmış, gidip orada duracağını biliyorsun. Ama yine de sarıda son geçen sen oldun. Büyük başarı, büyük gurur. Git ileride dur bakalım. 5 pekiyi.
*Sarıdan kırmızıya dönen ışığı gördüğün anda abandın kornaya. Çünkü öndeki aracın bir saniye içinde hareket etmesi gerekiyordu, başaramadı. Aban kornaya, aban. Kulaklarımız kanayıncaya kadar çal kornanı. Zaten öndeki kırmızı yanıyor diye değil, zevk için durmuş, dolayısıyla yeşil yanınca geçmeyebilir belki. Eh, uyandırmak lazım.
*Demek caddeyi boş bulsan da, bulmasan da olur olmaz her yerde kendini araç yollarına atan ve karşıya geçen bir yayasın. Demek trafik kuralları sadece direksiyon başındakilerin uyması için yaratıldı, sana kırmızı yanarken karşıdan karşıya geçmekte bir yanlışlık görmüyorsun. Yol vermeyen hatalı oluyor sonra. Demek her gün ölüm riski alacak kadar acelen var. Kendini yollara atarak sürücülerin yüreğine indirmekte bir sorun yok, bu onların sorunu neticede, değil mi? Peki.
*Demek haklı da olsan, haksız da olsan içinden engel olamadığın bir öfke bulutu yükseliyor ve buna engel olamıyorsun. Aferin, çıkar hayatın öfkesini trafikte. Tanımadığın herkese küfret. Aferin.
¡¡¡
Selam size trafik kurallarını bir türlü öğrenemeyen trafik canavarları...
Selam size trafik kurallarını öğretemeyen kurumlar...
Selam size slalomcular...
Selam size yollarda terör estirip bir de kendini haklı bulanlar...
Selam size sabırsız delikanlı adamlar...
Selam, her zaman haklı olan genç kadınlar...
Selam size, tüm kadın sürücülere acemi muamelesi yapan erkekler...
Selam size, normalde pamuk nineyken trafiğe çıkınca “yol vermeme canavarı”na dönüşen teyzeler...
Selam ZART diye olmadık yerde durup, kapıyı açarak “Ne korna çalıyon lan!” diye haykıran amcalar...
Selam size!

Yazarın Tüm Yazıları