Babaya büyük jest!

Ünlü heykeltıraş Patrik Prosko’nun yarattığı, 913 objeden oluşan Rahmi Koç’un anamorfoz portresi hayranlık uyandırıyor. Portrenin, Ali Koç’un babasına hediyesi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, babası için büyük bir jest yaparak heykeltıraş Patrik Prosko’ya, Rahmi Koç’un anamorfoz portresini hazırlattı.

Babaya büyük jest

Çekyalı heykeltıraş Prosko, “Bir Koleksiyonerin Görsel Biyografisi” adlı eserinde 22 ana temadan 913 adet obje kullandı. 3 aylık bir süre içinde hazırlanan eserde, Rahmi Koç’un koleksiyonerlik ve müzecilik alanlarındaki yönelimleri dikkate alınarak, müzelerindeki seçkin koleksiyonlardan parçalar kullanıldı.

Babaya büyük jest

Eserde kullanılan parçaların her biri duayen işadamının kişilik özelliklerini, alışkanlıklarını, merak ve tutkularını sembolize ediyor. Aynı zamanda bu parçaların ışık, gölge, renk ve yansıma gibi unsurları, portrenin final görüntüsünü oluşturuyor. 

Haberin Devamı

Patrik Prosko, farklı parçaların birleşmesiyle oluşturulan anamorfoz portrelerinin en tanınan sanatçılarının başında geliyor. 

Ali Koç’un isteği üzerine Prosko tarafından yaratılan anamorfoz portre, Rahmi M. Koç Müzesi’nde yerini aldı.

Babaya büyük jest

Oğlunun sürprizi karşısında çok şaşıran Rahmi Koç sanat eserini çok beğenmiş ve dikkatle inceleyerek, sanatçısından bilgi almış. Gerçekten her bir parçası ayrı ayrı hayranlık uyandıran, muhteşem bir eser olmuş.

Sultan’ı ağırladı

Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray’ı gece hayatında görmek imkansız. Ancak Türkan Sultan, önceki akşam yakın dostları için bir istisna yaptı. Bodrum’da tatil yapan Türkan Şoray, Ruby Mare’de dostlarıyla akşam yemeği yedi. Ayşegül Ünal’ın ağırladığı ve bizzat ilgilendiği Sultan, oldukça keyifli bir akşam geçirdi.

Babaya büyük jest

Haberin Devamı

“Hata Bende” dediler

Sevilen sanatçı Sinan Akçıl, önceki gün Bodrum’daki Highlight Hotel Miya Beach’te sahnedeydi. 13-14 Ağustos tarihlerinde düzenlenen “Karnaval Esintisi Günleri” kapsamında hayranlarıyla buluşan Akçıl, bir ara sahneyi yakın arkadaşı otel sahibi ve şarkıcı Samet Tecer’le paylaştı. İkili, ortak çıkardıkları şarkıları “Hata Bende”yi seslendirerek seyircileri coşturdu. Şarkı büyük beğeni toplarken, ikilinin sahnedeki uyumlu performansı da bol alkış aldı.

Babaya büyük jest

Doğum günü sürprizi

Mercan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tansel Mercan, eşi Beliz Mercan’ın 32’nci yaş günü için sürpriz bir organizasyon yaptı. Yakın dostlarıyla Yunan Adaları’na giden çift hem tatil yaptı hem de Beliz Hanım’ın yeni yaşını kutladı.

Haberin Devamı

Babaya büyük jest

Keyifli bir tatili doğum günü kutlamasıyla birleştiren Beliz Mercan, yaş günü pastasının mumlarını eşiyle üfledi. Ben de Beliz Hanım’a yeni yaşında mutluluklar diliyorum.

Babaya büyük jest

 

Yazarın Tüm Yazıları