100. yıl gururu

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutlamaya 2 gün kala, ülke gurur dolu bir coşku içinde. Cumhuriyet balolarından konserlere, sergilerden turnuvalara kadar bir dizi etkinlikle ülkenin bu önemli dönüm noktası coşkuyla karşılanıyor.

Haberin Devamı

ÇABA Derneği

ÇABA Derneği ve Fairmont Quasar İstanbul, Luna Balo Salonu’nda Cumhuriyet’in 100’üncü yılının coşkuyla kutlandığı ve elde edilen tüm gelirin ÇABAÇAM Eğitim Birimi’ne aktarıldığı bir Cumhuriyet kutlaması düzenledi.

100. yıl gururu

ÇABA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Zehebi ve Fairmont Quasar İstanbul Genel Müdürü Nicolas Kipper’ın ev sahipliğinde gerçekleşen davete deprem bölgesinde gönüllü olarak çocuklarımız için çalışan öğretmenler, ÇABA Derneği üyeleri, destekçileri ve ünlü sanatçılar katıldı.

100. yıl gururu
Özlem Zehebi - Nicolas Kipper - Eda Kosif - Simay Kamer

Haberin Devamı

Büyük ilgi gören gecede iş, sanat ve cemiyet dünyasından Eda Kosif, Simay Kamer, Esin Demirören, Ergül Azaphan, İpek Başyazıcıoğlu Şenay Turgut Abacı, Evrim Alasya, Barış Kılıç ve Doğukan Güngör gibi çok sayıda isim yer aldı.

100. yıl gururu
Esin Demirören

Edinburgh Dükü Kupası Golf Turnuvası

Türkiye’de Akfen Holding’in kurucusu olduğu TİKAV koordinasyonunda, tüm dünyada 2001 yılından bu yana oynanan Edinburgh Dükü Kupası Golf Turnuvası, Türkiye’de ilk kez Antalya’da hayata geçirildi.

100. yıl gururu

TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yılında, dünyaca bilinirliği olan golf turnuvasının takviminde Türkiye’nin ilk defa yer almasının kendilerini gururlandırdığını belirtti.

100. yıl gururu

65 sporcu ve iş insanının yarıştığı turnuvanın şampiyonu Cengiz Karaduman oldu. İkinciliği Naz Babaoğlu’nun elde ettiği turnuvada, çukura en yakın vuruş ödülünü Kaya Çilingiroğlu aldı.

Haberin Devamı

100. yıl gururu

Kapadokya’da Cumhuriyet coşkusu

Her mevsim başka bir hikâyenin yaşandığı Argos in Cappadocia, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel unutulmaz bir klasik müzik konserine ev sahipliği yapıyor.

100. yıl gururu

Çello sanatçısı Cengiz Yılmaz ve piyano-gitar sanatçısı Gürkan Sezgi’nin canlı performansını kapsayan program, 28 Ekim akşamı saat 20.00‘de başlayacak. Bezirhane’nin tarihi dokusu ve doğal akustiğinde otel misafirlerin yanı sıra dışarıdan ziyaretçilere de katılımın ücretsiz olduğu bu özel müzik dinletisi, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı coşkusuyla Kapadokya dinleyicisini buluşturacak.

Cumhuriyet Kırmızı Çizgimiz

Lufian, çocuklara nitelikli eğitim desteği sağlayan TEGV ile anlamlı bir iş birliğine imza attı.

Haberin Devamı

100. yıl gururu

Bu iş birliği çerçevesinde Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel hazırlanan sweatshirt satışlarından elde edilen tüm gelir TEGV’e bağışlanacak. “Cumhuriyet Kırmızı Çizgimiz” projesi özelinde beyaz renkte hazırlanan sweatshirt’ler, düz kırmızı çizginin üzerinde bulunan ‘100’ sayısının tam kalbin üzerine denk gelen tasarımı ile dikkat çekiyor.

100. yıl konserleri

DenizBank, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlediği ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Konserleri’ni, 23 Ekim akşamı, Başkent Ankara’nın kültür sanat merkezi CSO ADA’da görkemli bir performansla başlattı.

100. yıl gururu

Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Çoksesli Korosu sanatçılarının sahne aldığı konsere, Ankara’nın iş ve sanat dünyası büyük ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet’in 100’ü

Memorial Sağlık Grubu’nun, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ev sahipliği yapacağı “Cumhuriyet’in 100’ü” sergisi, Atatürk’ün, Türkiye’nin dört bir yanına gerçekleştirdiği ziyaretler ve günlük yaşamından kesitlerle tarihe ayna tutuyor.

100. yıl gururu

Sergi, 57 yıllık ömrünün her nefesini vatanı için harcayan, son nefesine kadar kararlılık ve azimle yeni bir ülke inşa eden Atatürk’ün 1915’ten 1937’ye az bilinen fotoğraf karelerini, tarihin derinliklerinden günümüze taşıyor.

Gazi Mustafa Kemal’in baş harfleri

Türk kahvesi kültürünü yaşatmak ve geleneksel değerlerini korumak üzere çalışmalarını sürdüren Selamlique İstanbul, Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümüne özel bir fincan seti tasarladı.

Haberin Devamı

100. yıl gururu

Sette; Türk bayrağındaki ay yıldızın işlendiği bir fincan ve Gazi Mustafa Kemal’in baş harflerini temsil eden ‘GMK’ harflerini taşıyan diğer bir fincan bulunuyor.

Ata’nın huzuruna çıktılar

Bünyesinde Filli Boya, Fawori, Tempo, Dalmaçyalı markalarını bulunduran Nippon Paint \ Betek Boya, Cumhuriyet’in 100’üncü yaşında Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıktı.

100. yıl gururu

Betek Boya’nın Türkiye’nin 81 ilindeki çalışanlarının katıldığı ziyarette aslanlı yoldan yürünerek, Atatürk’ün mozolesine çiçek konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu. Anıtkabir’in tüm merdivenlerini dolduran Betek Boya çalışanları merdivenlerde Türk bayrağı açtı.

Tüm aile bir arada

Nike ve Galatasaray, tüm taraftarlarını Cumhuriyet’in 100’üncü yıl kutlamalarına ithaf ettiği kampanyada buluşturuyor.

100. yıl gururu

Cumhuriyet’in 100’üncü yılının Galatasaraylı olmanın gururuyla kutlandığı kampanyanın sonunda, tüm Galatasaray ailesinin bir araya getirileceği bir sürpriz hazırlanıyor! Kampanyaya katılmak isteyenler Galatasaray formalarını giyerek, kulübün Beyoğlu ve Aslantepe GSStore’da kurduğu fotoğraf alanlarında fotoğraf çektirebilecekler.

Özel konser ve sergi

Pera Müzesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 29 Ekim günü bir dizi özel etkinliğe ev sahipliği yapacak.

100. yıl gururu

Müzeyle özdeşleşen Türk Müziği Konserleri’nde dinleyiciler bu ay “Cumhuriyetimizin 100. Yıl Konseri”ni dinleme fırsatı bulacak. Ayrıca müze ziyaretçileri için Cumhuriyet Bayramı’na özel ücretsiz rehberli turlar düzenlenecek.

Çocuklara iyi bir gelecek

Doğuş Grubu’nun “Çocuklara Doğuş’tan İyi Bir Gelecek” vizyonuyla hayata geçirdiği Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına özel repertuvarıyla 29 Ekim’de Galataport İstanbul’da.

100. yıl gururu

Ücretsiz olarak gerçekleşecek “Cumhuriyet 100. Yıl” konserinde Prof. Rengim Gökmen yönetimindeki DÇSO’ya bale sanatçıları Görkem Ezgi Yıldırım ve Teyfik Rodos’un yanı sıra çağdaş topluluk Vokal Akademi Pop&Caz Korosu eşlik edecek.

Özel programlar

Etkileyici Boğaz manzarasına karşı konumlanan Four Seasons Hotel Bosphorus ve Tarihi Yarımada’nın kalbinde yer alan Four Seasons Hotel Sultanahmet, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için özel programlar hazırladı.

100. yıl gururu

Four Seasons Hotel Bosphorus 29 Ekim’i sanatçı Kenan Işık’ın ‘Kırmızı ve Beyaz İstanbul’ isimli sergisinin açılışı için düzenlediği özel bir davetle karşılarken, Four Seasons Hotel Sultanahmet ise yazar Hasan Mert Kaya katılımıyla gerçekleşecek söyleşiyle misafirlerini tarihte bir yolculuğa çıkarıyor.

100. yıl gururu

Yazarın Tüm Yazıları