Vintage diyarı

Şubat ayında düzenlenen 2022 Sonbahar/Kış Milano Moda Haftası’nda en büyük ilgiyi Gucci’nin “Exquisite” defilesinde beğeniye sunulan Adidas X Gucci iş birliği görmüştü.

Haberin Devamı

Adidas’ın ikonik üç şeritli eşofmanlarını, moda evinin kreatif direktörü Alessandro Michele’in Gucci DNA’sıyla harmanlaması son yılların en dikkat çeken ve ses getiren iş birliğini ortaya çıkardı.
Rihanna, Jared Leto, Daisy Edgar-Jones gibi ünlü yıldızların yüzü olduğu Gucci, sokak modasına yeniden yön verecek, 70’lerin kült olan birçok tasarımını tekrar hayatımıza sokmayı başaracak gibi.
Gucci’nin meşhur kırmızı ve yeşil tonlarını sıklıkla gördüğümüz koleksiyon kloş pantolonlar, geometrik baskılarla tasarlanmış elbiseler, örgü yelekler gibi retro parçalar haricinde aksesuvarlar, mücevherler ve yaşam tarzı parçalardan oluşan geniş bir seçkiden oluşuyor.
Ama benim için Adidas X Gucci’nin en ikonik tasarımları, Adidas Gazelle spor ayakkabı ile Gucci’nin süet ve deriden oluşan Horsebit Loafer’larının yeni versiyonları oldu.
Farklı boyutlardaki Gucci Horsebit 1955 çapraz askılı çanta ve spor çantalar çoktan koleksiyonerlerin radarına girdi.
Bu iş birliğinin kampanya çekimlerinin 70’lerden başka bir temayla yapılması bence söz konusu bile olamazdı ve tabii ki kreatif direktör Alessandro Michele, Carlijn Jacobs tarafından fotoğraflanan kampanya çekimleri ile 1979 Adidas arşivinden ilham aldığını açıkladı.
Koleksiyon 7 Haziran’dan itibaren Gucci’nin web sitesi ile mağazalarında, Adidas Confirmed uygulamasında ve İstanbul, Los Angeles, New York, Miami, Chicago, Houston gibi şehirlerdeki bir dizi pop-up mağazada satışa sunuldu.
İstanbul Zorlu Center’daki pop-up mağaza dahil olmak üzere dünyadaki birkaç farklı ülkedeki pop-up mağazalar Gucci’nin ev sahipliği eşliğinde açıldı.
Alışveriş yapmayı düşünmüyorsanız bile sadece mağazanın dekoru ve kıyafetlerin nostaljisi için ziyaret etmenizi öneririm.
Eğer vintage ağırlıklı bir gardırobunuz varsa bu epik tasarımlardan birkaç parça edinmenizi tavsiye ederim.
Çünkü koleksiyonun birçok parçası ileride vintage diyarına katılacak.

 

Yazarın Tüm Yazıları