Modası Geçmez

Moda sektörünün doğaya verdiği zarara karşı farkındalık yaratmaya çalışmasıyla, tüketim çılgınlığını desteklemesi son derece ironik.

Haberin Devamı


Buna rağmen karbon ayak izi pastasında büyük bir yüzdeye sahip olan bu dev sektörün bir yerlerden iklim krizine karşı dönüşüme başlaması, tünelin sonunda o ışığı görebilme ihtimalini doğuruyor.
Dünyanın bize elindeki tüm kaynaklarını sonsuz bir cömertlikle sunmasına karşılık, insanlık tarihinin başlangıcından bu yana o kaynakları har vurup harman savuran bizler, bireysel ve toplumsal olarak “hemen bugün” değiştirmek zorundayız.
Bu değişim başlangıcının en güzel örneklerinden biri Zeynep Tosun ve Türkiye pazarında sürdürülebilir moda üzerinde çalışmalar yapan Perwoll’den geldi.
İki isim birlikte #ModasıGeçmez mottosu ile Anadolu’daki kadın emektarları da dahil ederek geri dönüştürülmüş tekstil ürünlerinden ortaya çıkan tasarımlarla modayı sürdürülebilir kılmayı amaçlıyorlar.
Kullanmadığınız kıyafetler ve her türlü tekstil ürünlerini modasıgecmez.net adresi ve İstanbul’un dört farklı noktasındaki giysi toplama kumbaralarına teslim ederek bu sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunabiliriz.
Toplanan kıyafetler Zeynep Tosun ve Anadolu’nun eli öpülesi emektar kadınlarının öncülüğünde yöresel geri dönüşüm teknikleri kullanılarak yeniden tasarlanan bir koleksiyona dönüştürülecek.
Koleksiyondan elde edilecek gelir ise Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na (KAÇUV) bağışlanacak.
Moda sektöründe her zaman ikinci el destekçisi olan Zeynep Tosun ve ‘yavaş moda’ ile ileri dönüşümün öncüsü Aslı Filinta gibi tasarımcıların çoğalması çok önemli.
Hayata geçirdikleri projeler inanın çok değerli.
Bize düşen her türlü desteğimizi artırmanın yanında, elimizden geldiğince fiilen yanlarında olmak.
Türkiye’nin böyle isimlere ve böyle kadınlara çok ihtiyacı var.
Bravo kızlar, hem ellerinize, hem vizyonunuza, hem de emeklerinize sağlık.

Yazarın Tüm Yazıları