İlkbahar/Yaz 2024 moda trendleri

Moda dünyası, New York, Londra ve Milano’dan sonra Paris’le yoluna devam ediyor.

Haberin Devamı


İlkbahar/Yaz trendlerini belirleyen SS24 defilelerinde şimdiye kadar görmüş olduğumuz tasarımlara göre gelecek sezon kusursuz, zarif ve kendinden emin kadınlara yeniden ‘merhaba’ diyor.
Uzun zamandır Z kuşağının etkisi altında kimliğini kaybetmiş olan moda sektörü, hasretini çektiğimiz zarafet sembolü tasarımlarla sadelikten yana, kaliteli, kendinden emin, az ve öz parçalarla kalitenin seksilikle harmanlandığı tasarımlar bizleri heyecanlandırdı.
Modaevleri Kate Moss, Naomi Campbell, Scarlett Johansson, Cara Delevingne gibi sektörün ikonik kadınlarını ön sıraya oturtarak bu dönüşün ilk ipuçlarını daha şovlar başlamadan vermiş oldu.
Logomania, oversize modeller, platformlu ayakkabılar ve athleisure trendlerinin dimdik karşına çıkan “sessiz moda” gelecek sezonla birlikte komple “ben buradayım” diyor.
Yani lüks ve kaliteli olduğunu her halinden belli eden modellerden oluşan ama markayım diye asla bağırmayan bir duruş.
Gösteriş meraklılarını üzen ve stil sahibi kadınların yüzünü güldüren bir tavır.
Markaların eski DNA’larına dönerek ustalıkla yaratılmış kesim ve silüetlerden oluşan ceket ve takımların başrol oynayacağı, az ve öz parçalarla feminenliğin ön planda olduğu, 1940’ların ruhunu günümüze yansıtan ayakkabı tasarımlarıyla maskülenliğe son verirken, sakinliğin gücüyle gelecek yaz sezonu hiç olmadığı kadar minimalist ve güçlü.

KISA KISA NOTLAR

◊ Bu sezon bir çok tasarımcı elini taşın altına koyarak, markaların kimliklerine geri dönüş için iddialı adımlar atmayı başardı.
Maximilian Davis, Ferragamo’nun SS24 koleksiyonuyla markanın geleneksel dokunuşu modern detaylarla bir araya getirerek dikkat çekici bir bütün oluşturdu.
◊ Mr. Kim Jones ilhamını “Roma’da başkalarının ne düşündüğünü umursamayan zarif kadınlardan” aldığını ifade ederek hazırladığı Fendi ile hiç olmadığı kadar elegan ve minimal.
Ayakkabılardan çantalara, Delfina Delettrez’in tasarladığı aksesuvarlara kadar Fendi kadını güçlü ve feminen.
◊ Sabato De Sarno’nun Gucci’ye ilk kez gelişini kutlayan defile olacağı için tüm gözler Gucci’deydi.
Koleksiyon, Gucci’nin zengin tarihine saygı göstererek köklerine dönüş yapan, Tom Ford Gucci’sine saygı duruşunda bulunan, abartısız, sofistike tasarımlarla sessiz modanın öncülerinden olacak gibi gözüküyor.
◊ Bottega Veneta’nın Matthieu Blazy tararafından tasarlanan koleksiyonu, büyüleyici el işçilikleriyle sade ve giyilebilir tasarımların nasıl elegan bir şekilde harmanlandığının kanıtı.
◊ Minimalistlik ve sessiz lüksün öncülerinden olan Jil Sander, diğer tasarımcıların aksine Jil Sander’ın minimal çizgisinin dışına çıkarak yeni bir ifadeye adım atmış. Minimalizmi daha özgür bir şekilde yorumladıkları silüetlerden oluşan SS24 koleksiyonu çok sevdim.
◊ Miuccia Prada ve Raf Simons’un Prada Kadını SS24’te yine net, sade ve son derece ciddi.
Birçok tasarımcıda dikkatimizi çeken püskül trendi Prada’da çok fazla göreceğiz.
Özellikle şortların üzerine takılan püskül kemerler gelecek sezonun en hit parçası olacak.

Yazarın Tüm Yazıları