Güzelliğin sınır tanımayan gücü

Doğal içerikli ürünler kozmetik sektöründe başrol almaya başladı.

Haberin Devamı

Bilinçli tüketiciler, marka fark etmeksizin her yeni çıkan koleksiyonda doğal ham madde oranlarına bakıp ona göre tercih yapıyor.
Sephora Collection da daha iyi ve sürdürülebilir bir dünya için “We Care For Good” adında global bir kampanya başlattı ve dünyanın çeşitli ülkelerinde ünlü isimlerle güzellik takımı kurdu.
Türkiye’den bu kampanya için oyuncu Yağmur Tanrısevsin seçildi. Bence çok iyi bir eşleşme olmuş. Yağmur’un doğal ve güçlü karakteri dünyada da fark yaratır diye düşünüyorum.
Kozmetikte bilinçli güzellik yolculuğu farkındaysanız birçok markaya yayılmaya başladı. Ürün kadar ambalajının geri dönüşümlü olması çok önemli. Çünkü burada da göz ardı edilmeyecek oranda tüketim söz konusu.
Mesela bitmiş parfüm şişeleri, makyaj ve cilt bakım ambalajları hep çöpe atılıyor. Artık çöp yerine mağazalardaki geri dönüşüm kutularına atmak, tüketim karşısında hepimizin yerine getirmesi gereken bir zorunluluk oldu.
İnanın bu attığımız küçücük adımlar ileride bambaşka şeylere dönüşecek.
Sephora Collection’ın bu konuda yaptıklarını yakinen takip eden biri olarak markanın yeni projesi “Good For Recyling” kapsamında geri dönüştürülebilir ambalajlı ürünlere ağırlık verdiğine şahit oldum. Mağazalarına geri dönüşüm kutuları yerleştirmesi de gelecek için umut verici...
Lütfen, ambalajları biriktirip bu geri dönüşüm kutularına atmaya özen gösterelim.
KADINLARA DESTEK
Markanın bir diğer projesinden de bahsetmek istiyorum...
Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) ile hayata değer katan kadın girişimcilere, global ölçekli “Sephora Stands” programıyla destek verecekler.
Girişimci kadınların projelerinden seçecekleri 30 kişiyi, 3 günlük geliştirme ve hızlandırma kampına alarak workshoplar düzenleyecekler.
Bu sayede kadınları, yeni ticari pazarlarla buluşturma fırsatı sunacaklar.
Öğrendiğim kadarıyla bambaşka farklı işlerle de karşılaşacaklarmış.
Umarım bu proje sonrasında tüm dünya genelindeki Sephora mağazalarında Türk kozmetik markaları raflardaki yerini alır.

Yazarın Tüm Yazıları