Dünyanın en ünlü 40 kadınıyla tarihe geçecek Vogue kapağı

2017 yılında Vogue’un ilk siyah genel yayın yönetmeni olarak tarih yazan Afrika kökenli Edward Enninful, Conde Nast’ta yeni bir global göreve geleceği için yine tarih yazarak genel yayın yönetmenliğine veda etti.

Haberin Devamı

Yönetimde olduğu süre boyunca farklı zamanlarda kapak olmuş 40 ünlü kadını, hepsinin yoğun programlarına rağmen bir araya getirerek şu ana kadar yapılmayanı yapmayı başardı.
Hepsine tek tek yazdığı kişisel notla davet gönderen Enninful, 6 saatlik çekim süresinde herkesin arşivinde olması gereken bir sayı çıkardı.
Çekimde Victoria Beckham’dan Salma Hayek’e, Cindy Crawford’dan kızı Kaia Gerber’e, Miley Cyrus’tan Oprah Winfrey’e, Linda Evangelista’dan Kate Moss’a birbirinden ünlü ve başarılı isim dayanışma örneği göstererek bir araya geldi.
Meksika’dan, Milano’dan, Londra’dan, Paris’ten ve dünyanın farklı destinasyonlarından kendi masraflarını karşılayarak New York’a gelen ünlüler, gelmiş geçmiş en güzel vedaya da ortak olmuş oldu.
Eminim ki her genel yayın yönetmeninin hayali olan bu kapak daha güzel yapılamazdı.

Haberin Devamı

Dünyanın en ünlü 40 kadınıyla tarihe geçecek Vogue kapağı

Gap’in yeni kreatif direktörü: Zac Posen

Hazır Vogue demişken, efsanevi Anna Wintour’un ilk günden beri desteklediği, sadece 22 yaşındayken ilk defilesini yapan moda sektörüne görkemli bir giriş yapan ve Oscar törenlerinde Hollywood glamour’unu en iyi yansıtan isimlerden biri olan Zac Posen, GAP’in kreatif direktörü olarak şirketin başına getirildi.
Maalesef 2019 yılında markasını kapatmak zorunda kaldığından beri pek ortalıklarda görünmeyen Posen, kendine yakışır bir şekilde dönüş yapmış oldu.
Tasarım açısından değişikliğe ihtiyacı olan GAP’in bizleri yeniden radarına alması güzel bir hamle.
Açıkçası bir zamanlar çok güzel marka olan, fakat yıllar içinde sıradanlaşan GAP’ten beklentim fazla. Umarım bir defile eşliğinde yeni vizyonunu içeren tasarımlara merhaba deriz.

Uniqlo x Clare Waight Keller iş birliğinde ikinci perde

Uniqlo, geçen kış sezonunda Clare Waight Keller ile Uniqlo C isimli ilk koleksiyonunu sunmuştu. Uniglo, uzun süredir zamansız ve günlük temel parçalar için başvurulan marka olmasına rağmen, Clare’in imzası olan akıcı tasarımlar, modern siluetler ve renkleri zarif bir şekilde kullanma düşüncesiyle markanın modaseverler arasındaki reytingini farklı yerlere taşımıştı.
Giyilebilir ve nötr renk paletine sahip tasarımlara sahip ikinci koleksiyonda sezonun favori rengi olan kiraz kırmızısı, elektrik mavisi ve zümrüt yeşili gibi canlı renkler ön planda.
Geçen koleksiyonda kısa sürede tükenen pembe trençkot krem, siyah, zeytin yeşili renklerinde yeniden koleksiyona dahil edilmiş.
Zamansız birkaç parçayı gardırobuna eklemek isteyenlerin ve yolu yurtdışına düşecek olanların 22 Şubat’ı ajandalarına eklemelerini tavsiye ederim.
Özellikle bisiklet yaka ince trikoları harika.

Yazarın Tüm Yazıları