Bodrum sezona hazır mı?

Daha Bodrum çok bilinmezken, mıcırlı asfalt yollar üzerinde 12-13 saat süren otobüs yolculuğu sonrası Bodrum’un o harika deniziyle göz göze gelebildiğiniz zamanlarda, her mayıs ayında gittiğimiz devre mülkümüz vardı.

Haberin Devamı

Anneannemin yanında muhakkak şoför koltuğunun arkasında muavinle sohbetlerini dinleyerek ve yine anneannemin dizinde uyuyarak ulaşırdım Bodrum’a.

İlk platonik aşkımı orada tanıdım mesela. Kenan... Muhtemelen ben 6-7 yaşlarımdayken o da herhalde 20’lerindeydi. Arkasından öyleeee bakardım alık alık.

Annemler kaldıramazdı yerimden beni, onun dönüşünü bekleyeceğim diye. O kadar eskiye dayanır benim Bodrum’a olan sevdam.

Son derece bakirdi o zamanlar. Öyle sosyetik plajlar yoktu. Halk plajları vardı, en güzeli Karaincir’di. Ne güzeldi o zamanlar Bodrum.

Lüks kavramı şimdiden çok farklıydı.

Boşuna dünyanın sayılı destinasyonlarından biri olmadı Bodrum. Evrildi. Kalabalıklaştı. Dünyanın en güzel yarım adalarından biri oldu.

Şimdi devre mülkler değil sınırsız seçenekle lüksün otantiklikle buluştuğu birçok otel var. Bu yüzden dünyaca ünlü isimlerin ve oligarkların tercih ettiği yerlerden biri haline gelmeyi başardı. Bana hep soruyorlar; “Bodrum’da nereye gidelim?”, “Hangi otel güzel?” vs diye. Benim buna cevabım farklı.

Haberin Devamı

Çünkü benim artık lüks otellere bakışım değişti. Öncelikle hem mimari projesinde, hem restoranında sürdürülebilirlik adına ne yapmış ona bakıyorum.

Otel genelinde sürdürülebilirlik adına neler var? Doğaya ne kadar tahribat vermiş? Bunlara göre değerlendirerek veriyorum cevabımı.

Geçen gün Susona Bodrum LXR Hotel & Resort’a gittim ve aynı soruları kendilerine de sordum. Geniş suitleri, odaların tasarımları, yalın mimarisinin güzelliği veya sabah saatlerindeki o harika koyuna göre değil tamamen kendilerini diğerlerinden ayrıştıran özelliklerine göre şu kadarını söyleyebilirim ki; Susona’yı açıldığı günden beri diğerlerinden ayrıştıran en önemli yıldızı mutfağı. Micro lokal mutfak konstepti ile Malva Restaurant’ın yeni şefi Necmi Ağaç, Bodrum’un lokal ve gurme lezzetlerini bir araya getirmiş.

Her hafta köy pazarından ve yerel halktan temin ettiği malzemeler ile teruara uygun mevsimsel anlayışı ile leziz alternatifler sunarak yemek yemeği bir şölene dönüştürmeyi başarmış.

Haberin Devamı

Otellerin bölge halkının ekonomisine nasıl katkıda bulunduklarına da uzun zamandır çok dikkat ediyorum.

Benim için otel genelinde sürdürülebilirlik politikaları da doğayı korumak adına çok önemli. Bodrum’da bu yaz birçok otel sanat projelerine ve sergilere ev sahipliği yapacak.

Susona da bu konsepte katılanlardan biri olmuş. Yaz dönemi boyunca otelin yaşam alanlarında özel bir kürasyonla gerçekleşecek sanat eserlerine yer verilecekmiş. Bu da otelde konaklayan yabancı turistlerin sanatçılarımızın eserleri ile buluşması adına güzel bir adım.

Anlayacağınız üzere benim güzel otel kıstasım oldukça farklı. Bunların yanı sıra sezon boyunca ne gibi etkinlikler organize ettiklerine de önem veriyorum.

Haberin Devamı

Susona’yı ve Malva Restaurant’ı sezon içinde gidip deneyimleyebilirsiniz.

Lokal ekonomiye katkısı ve çevreye verdiği değer ile bunu fazlasıyla hak ediyor.

Bodrum harıl harıl sezona hazırlanıyor. Şimdiden herkese emeklerinin boşa çıkmayacağı güzel bir sezon diliyorum.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları