60’ların fütüristik ruhu geri geldi

20.yüzyılın başlarında İtalya’da bazı ressam ve heykeltıraşlar arasında yeni nesil kavram olarak ortaya çıkan fütürizm, moda tasarımı dahil olmak üzere pek çok sanat dalını içine alan kültürel bir harekettir.

Haberin Devamı

1960’lı yıllarla birlikte tüm dünyayı etkisi altına alan ve dönemin trendleri olan neon renkler, mini etekler ve vinil elbiselerden oluşan tasarımlar iddialı feminenliğin ifadesi olarak şimdi yeniden karşımızda.

Bu sezon podyumlarda Versace, Dolce &Gabbana, Alaia gibi markaların kullandığı kusursuz seksilikteki vinil elbiseler ve sokak modasında bu akımın temsilcileri olan Bella ile Gigi Hadid’in üzerinde gördüğümüz parlak deri taytlar, trend alarmı olarak kapımızda.

Kısacası bu sezonun olmazsa olmazı rugan, latex, parlak deri olarak bildiğiniz vinil kumaşlar... İddialı görünmek isterseniz bu kış tam sırası. Elbise şehvetli geliyorsa bu trendi mini etek, pantolon, ceket veya çizmeyle de takip etmeniz mümkün.

Çoğunlukla siyah ve kırmızı olarak karşımıza çıkan tasarımlarda açıkçası ben neon renklere öncelik verenlerdenim.

Haberin Devamı

Mesela kırmızı yerine neon yeşili kesinlikle daha dikkat çekici buluyorum.

Giydiğinizde anında güçlü, seksi hissedeceğiniz bu malzemeyi hafifletmek isteyenlere tavsiyem jean ve spor ayakkabıların üzerine siyah rugan bir mont giymek veya uzun örgü bir elbisenin altına giyeceğiniz çizme ile bu akımı takip etmek.

İddiadan daha da uzaklaşmak istiyorsanız sadece bir aksesuvarda veya çanta ile de stilinize küçük bir dokunuş yapabilirsiniz.

Ama çok önemli bir nokta var o da parlak deriyi, nötr tonlar ile dengelemek.

Hem desen, hem vinil, hem renk bir araya gelirse ortaya facia bir görüntü çıkacaktır.

Mesela dümdüz triko elbise altından gözüken siyah rugan çizme sizi bir anda eleganlık seviyesine getirebilir. Buna dikkat etmenizde fayda var.

Bu sezonun bir başka dikkat çeken trendi:
Renkli çizmeler

Kışın kasvetli ve solgun havalarından canlı renkli çizmelerle kurtulma zamanı!

Jimmy Choo, Stella McCartney, Paris Texas, Zara gibi pek çok markanın koleksiyonunda yer alan renkli çizmeler heyecanımızı yükselten bir kış trendi olarak karşımızda.

Özellikle sıra dışı ve özgün bir görünüm oluşturmak isteyen stillerin bir numaralı tercihi olan bu renkli çizmelerle farklı donuşlar yapmak inanın çok keyifli.

Haberin Devamı

Fuşyalar, yeşiller, bronz tonlarla birçok kombin yapabilirsiniz.

Renkleri eşleştirebilirsiniz, daha sade kıyafetlerle öne çıkacak tek parça olarak kullanabilirsiniz, renkli çizmeyi vurgulamak için aynı renkte kullanacağınız aksesuvar ve şapka ile dikkati artırabilirsiniz.

Oyun alanınız oldukça geniş. Sadece şunu bilmenizde fayda var:

Bu belli aralıklara gelip kısa sürede geçen bir trend. Sadece klasik parçalardan oluşan gardıropların her zaman daha kullanışlı olacağını göz önünde bulundurmayı unutmayın.

 

Yazarın Tüm Yazıları