2024 trendlerinin başrol oyuncusu olmak ister misiniz?

Sosyal medyada gördüğünüz, filtrelerden, ışıklardan ve photoshop app’lerinden geçirilmiş sahte gerçeklikle yaratılan güzellik algısı birçok kişinin psikolojisini yerler bir etmiş durumda. 2023 yılını uğurlarken farklı bir bakış açısıyla 2024 trendlerini yazmak istedim size...

Haberin Devamı

Biliyorsunuz moda ve trendler, ortalama 10 senelik zaman dilimleriyle kendini tekrar eden bir döngü içinde yok olup sonra yeniden ortaya çıkabiliyor.
Mesela bir daha asla geri dönmeyeceğini dumduğumuz ‘ince kaş’ modası geri dönme sinyalleri vermeye başladı bile...
Bella Hadid, Kylie Jenner veya Hailey Bieber’in kaşlarını birazcık daha incelterek dünya çapında trend haline getirilmesi an meselesi. Birkaç moda fotoğrafıyla da desteklendi mi artık tamamdır...
Sokakta çoğunluk incecik yay gibi kaşlarla dolaşırken, bu moda TikTok’ta trend olan içeriklerle desteklenecek, takip ettiğiniz influencer’lar o gündem çoktan yaratıldığı için kendini bu trendin içine atacak ve gerçekleştirilmesi istenen senaryo tıkır tıkır çalışacak.
Anlayacağınız sanal güzellik standartları başkaları tarafından belirlendiği haliyle aynı düzen içinde devam edecek ve o trende uymak için size dayatılan algıyı isteyerek yerine getirmeye gönüllü olacaksınız. Olmayın!
Tüm okuyucularıma bir sorum var. 2024 yılında trendlerin neresinde yer almak istiyorsunuz?
Mesela benim mottom sadece kendi trendimi takip etmek. Yılbaşı yaklaşıyor diye fotoğraf karelerinde gündem olan kırmızı çorapları trend olduğu için değil, zaten gardırobunuzda yer aldığı için giyinilmesi gerektiğinden bahsediyorum.

Haberin Devamı

2024 trendlerine geçecek olursak...

∆ Başkalarının değil, kendi stilinizin peşinden koşun.
∆ Sosyal medyanın içerik üreticilerinin sizi domine etmelerine müsaade etmeyin. His olarak o kişi içten içe sizi kıskançlığa itiyorsa, neden bende yok, neden ben de onun gibi değilim hissi yaratıyorsa tavsiye ediyorum, o anda takipten çıkın.
∆ Gördüğünüz fotoğrafların ve mutlu hayatların hiçbirine inanmayın.
∆ Moda trendlerine göre alışveriş yapmayın, sadece stilinize uyumlu parçalara yatırım yapın.
∆ Herkeste olan sıradanlığın parçası olmayın, kara koyun olmak güzeldir.
∆ Estetiğinden saç rengine, makyajından stiline herkes prototip, herkes birbirinin aynısı, siz o kişilerden olmayın.
∆ Sadeleşin. Evinizden, gardırobunuza, arkadaşlarınızdan, sosyal medyanıza az özdür felsefesini 2024 yılında hayata geçirin. İnanın çok daha mutlu olacaksınız.
∆ 2024 yılının belirlenen rengi “şeftali tüyü”, 2024 ilkbahar-yaz modasının anahtar parçası dantelli beyaz elbise, Feng Shui’ye göre Ejderha senesi vs vs... 2024 yılında trendlerin, sosyal medyanın, etrafınızın parçası olamayın. Bu sene yeni bir trend yaratın. Kendi trendinizin başrol oyuncusu olun.
Hoşça kal 2023, 2024’te görüşmek üzere...

Yazarın Tüm Yazıları