2024 kayak modası

Kar tam olarak istenilen yoğunlukta olmasa da dağlarda sezon başladı. Yurtdışında ‘it girl’lerin verdiği pozların dünyanın her yerinden influencer’lar tarafından aynı şekilde paylaşılmasına ramak kaldı diyebilirim.

Haberin Devamı

Hatta şimdiden birkaçında görmeye başladık bile. Bu demek oluyor ki birkaç hafta gündemimizde hele ki sömestr tatiline sayılı günler kalmışken kayak modası yükselen trend olacak.
Ülkemiz de dağa genellikle kaymak veya spor için değil, karlı defile podyumu olarak bakıldığı için meşhur Apres-Ski partilerinde rekabet, pistlerden çok daha fazla.
Kayak kıyafetleri soğuğa dayanıklılık açısından teknik malzeme ve üstün işçiliğe dayalı tasarımlardan oluştuğu için eskiden markalar tarafından stil sahibi olmak ikinci planlaydı.
Tabii tüketicinin değişim rüzgârı kayak koleksiyonlarının da bakış açısını değiştirdi. Hatta tasarımı birinci planda tutmaya karar veren markalar özellikle sosyal medya sonrası yüksek modanın gözdesi markası olmayı başarıp, ön plana çıkıyor.
Bu sene dünyaca ünlü markalar stil sahibi görünüm için birbirleriyle yarış halindeler ve hiç olmadığı fazla marka iş birlikleri ve zengin koleksiyon seçkisiyle kayak sezonuna bomba girdi girdiler.
Tasarımlarda kısa ceketlerden tutun, rafine kesimlere, monokrom tasarımlardan, örgü detaylara kadar birçok farklı seçenek mevcut.

Bu sezon markalar neler yapmış kısaca bahsetmek gerekirse...

Pucci x Fusalp
Pucci’nin ikonik imza motiflerinin çoğunlukta olduğu, zengin renk seçkisiyle tasarlanan Pucci ve Fusalp iş birliğinden oluşan koleksiyonda su geçirmez puffer ceketlerden, canlı renklerde termal parçalara kadar çeşitli alternatifler var. Sadece dağda değil şehirde giymek için de ideal bir koleksiyon olmuş. Pucci bu sezon 80’lerin kış sembolü, annelerimizin ayağından çıkartmadığı meşhur tüylü apres-ski çizmelerle de ön planda. Siyah olanına bayıldım.

Gucci
Gucci Vault Altitude koleksiyonuyla kayak sonrası modasını spor şıklıkla yeniden yorumlamış. Hem dağda hem de şehirde giyilmesi için tasarlanan koleksiyon metalik dış giyim parçaları, renkli kayak gözlükleri ve kaba kar botlarından oluşuyor.

Bogner x LoveShackFancy
Bu yıl gerçekleşen kayak kıyafeti iş birliklerinden bir diğeri ise LoveShackFancy ve Bogner’ın FIRE+ICE koleksiyonu. LoveShackFancy’nin şık ve romantik tasarımları ile Bogner’in son teknoloji performans kıyafetlerini birleştiren parçalar, neşeli çiçekli dış giyim, pastel kayak pantolonları ve onlarla uyumlu botlardan oluşuyor. Çiçekli kayak pantolonu favorim.

Moncler
Kayak stili ve dağ sporlarını markanın odak merkezi olarak konumlandıran Moncler, bu sezon hazırladığı kayak koleksiyonuyla dağlara lüks ve stil getiriyor. Retro modellerin ön planda olduğu kombinasyonlarında kayak giyimine modern bir yaklaşım sunulmuş fakat bana birçok modeli Perfect Moment’ı hatırlatmadı değil.

Fendi & Louis Vuitton
Logo sevenlerin bu sezon adresleri belli oldu; Fendi veya Louis Vuitton.
Baştan aşağı marka giyinmekten hoşlanıyor ve dağda ayaklı banner gibi dolaşmak size stil sahibi olduğunuz hissini yaşatıyorsa bu tasarımlar tam size göre.

Yazarın Tüm Yazıları