2022-2023 sonbahar-kış sezon trendleri

Pandemi, savaş, global krizler... Moda sektörü koşullar ne olursa olsun dimdik ayakta durmayı başarıyor. Eylül ayı yaklaşırken bizi nasıl bir kış sezonu bekliyor, bir göz atalım istedim.

Haberin Devamı

Bunca durgunluğun ardından “yeniden canlanan zarafet” ile feminenlik geri geliyor.
Son derece pozitif, canlı renkler, Valentino pembeleri, mini ve maxi boylar ile sezona ‘merhaba’ diyeceğiz.
Anne ve anneannelerinizin gardırobuna bakmanın tam zamanı. Özellikle tüvitler ve vintage tasarımlar bu kış gönlümüze taht kuracak. Sezonun öne çıkan ilk 5 trendine gelirsek...
◊ Tüvit kumaş geri dönüyor
Chanel’in imza dokularından biri sayılan tüvit kumaşlar geri dönüyor. Marka kimliğiyle bağdaşan bu kumaş, 2022 sonbahar aylarının vazgeçilmezi olacak gibi görünüyor. Chanel’in koleksiyonunda yer alan parçalara baktığımızda hemen hemen her görünümde bu kumaş türüne rastlıyoruz.
Pek çok hazır giyim markası da koleksiyonlarında tüvit kumaşlara yer vermeye başladı. Bu sezon özellikle takım olarak göreceğimiz bu modeller, monokrom renk geçişlerine sahip görünümleriyle göz alıcı bir hava yaratacak.
◊ Canlı renkler ön planda
Her sene olduğu gibi bu sene de canlı renklerin ön planda olduğunu görüyoruz. Özellikle sonbahar aylarında daha dinamik bir görünüme sahip olmanızı sağlayacak canlı renkler, genç ve hareketli bir stil yaratmanıza olanak sağlayacak.
Yaz sezonuna damgasını vuran Valentino pembesi yeni sezonda da hayatımızda olacak. Cesaretli olup tepeden tırnağa pembe giyinebilirsiniz, fazla geldiğini düşünenler ise beyaz gömlek veya tişört ile daha sporlaştırıp günlük stillerine uyarlayabilirler.
◊ Gösterişli aksesuvarların sezonu
Kıyafetlerde gördüğümüz canlı renk geçişlerini çantalarda da sıklıkla göreceğiz.
Sadece dikkat çekici çantalar değil, kalın topuklu ayakkabılar ve saç aksesuvarları da sezonun favorilerinden olacak.
Özellikle ayakkabı ve aksesuvarlarda rastlayacağımız inci ve taş materyaller, 2022 sonbaharında göze çarpan cesur detaylardan sadece birkaçı.
◊ Büyük desenlere merhaba
Özellikle dış giyim kategorisinde seçeceğiniz desenli palto ve kabanlar sizi bu sonbaharın gözdesi yapacak.
Pek çok desen alternatifi göreceğimiz 2022 sonbaharında stilinize uygun bir desen bulmanız mümkün. Eğer uzun boylu biriyseniz geniş ve büyük desenlere sahip ürünleri seçerek göz alıcı bir görünüm yakalayabilirsiniz. Ayrıca küçük desenli kareli kumaşlar ve rengârenk soyut desenler de sezonun gözde stillerini oluşturuyor.
◊ Korse etkisi
Christian Dior’daki korse detayları bu sezon tüm tasarımlara yansımış durumda.
Gömlek, elbise veya kalın kazaklar üzerine giyilecek büstiyerler bu sezonun kilit parçalarından olacak. Biraz cesaret isteyen bu trendi stilinden ve fiziğinden emin olmayanların takip etmesini tavsiye etmem.
Henüz kış ayına kendimizi hazır hissetmiyor olsak da indirim döneminde sezona taşınacak parçaları iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Sezon fiyatlarını göz önünde bulundurursak, indirimi güzel değerlendirip uygun fiyata aldıklarınızı, sezon boyunca giymenizin keyfi inanın başka olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları